Воскова скульптура Богдана Хмельницького у повний ріст встановлена в Будинку Гетьмана Чигиринської резиденції Хмельницького. І все було б нічого, однак, останнім часом все більше число відвідувачів, перш за все з числа журналістів, з явною підозріливістю почали висловлювати сумніви щодо ідентичності образу Богдана Хмельницького. Вже явно обличчя скульптурної композиції видається впізнаним – наче днями десь його бачили.

Зрештою, прозріння прийшло, коли довелось побувати на акціях з участю донедавна голови Чигиринської райдержадміністрації Володимира Калашнікова. Вже надто обличчя очільника району схоже на воскове обличчя скульптури Богдана Хмельницького, виставленої у музейному комплексі Чигирина.

Підозра знайшла підтвердження, коли вдалося встановити, що воскову скульптуру Гетьмана України виготовлено в Харкові, на замовлення власне Володимира Калашнікова, добре знайомим йому харківським художником. Ось і вся розгадка таємниці. Залишається тільки дізнатися, чи Калашников безпосередньо позував художнику, чи просто надав йому свою фотокарточку.

Комплекс споруд Чигиринської резиденції Богдана Хмельницького, зведений минулою «помаранчевою» владою. Фото Степана Вінярського

Комплекс споруд Чигиринської резиденції Богдана Хмельницького, зведений минулою «помаранчевою» владою. Фото Степана Вінярського

Нагадаємо, що Володимир Калашников в часи президентства Кучми був керівником одного з районів Харківської області, а з приходом до влади Януковича  призначений головою Чигиринської райдержадміністрації. Де  не отримав ані поваги, ані визнання (на Чигиринщині було спалено його дачу та службовий  автомобіль «Шкода»). Буквально на  тижні  Калашникова звільнено з цієї посади і призначено начальником Головного управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин  Черкаської облдержадміністрації.

Що ж, тепер доведеться спостерігати за пригодами амбітного чиновника від влади вже на обласному рівні. Можливо йому вдасться таки відновити пам’ятник Леніну на центральній площі Черкас  із власне своїм скуластим обличчям і кепкою в руці.

Степан Вінярський, журналіст

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 Тамагавк 16.10.2011 17:07
Дещо не згідний з Чупакарброю в тому плані, що державу здали ще за довго до ющенків. Її здавали ще кравчуки, які заради власної наживи, прикриваючись ідеологією незалежності держави, здали все - економіку, армію, ядерну зброю (якої сьогодні ох як не вистачає), а разом з цим здали такі поняття як честь, порядність і відвертість. Погодьтеся смішно сьогодні звучить: "чесний міліціонер або прокурор", "чесний чиновник" або ж "чесний суддя"... Втратили відчуття реальності завдяки чудо-перетворенням епохи 90-х... А ющенки само собою сюди свою "чесну руку, яка нічого не крала" приклали. Вони разом із своїми "справжніми журналістами" нічого доброго для цієї країни не зробили, а тільки кожен день зомбували самі себе і народ байками, що вони справжні патріоти...((((((((((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Чупакабра 13.10.2011 14:45
Манкурт і запроданець!Зда ли державу разом зі своім недолугим президентом,а тепер підвиваєте?Ідіть і моліться,може хоч боженька простить вашу зраду України(бо від народу вам прощення не буде)!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 ДырБыр 13.10.2011 08:11
Восковые фигуры гаварыш?А не благодаря ли твоему кумиру ющенке регионалы пришли к власти?Или забыл как ты в истерике визжал-"нехай янукович,нехай хоч чорт лисий,аби не Тимошенко"?То давай вспоминай!.........а не журналист.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Заезжий политик 12.10.2011 02:48
Чем бы регионалы не тешились, лишь бы тимошенку не сажали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 NazarStodola 11.10.2011 15:13
А якщо взяти до уваги те, що справедливо було б відновити клумбу з пальмою посередині - саме так виглядала центральна площа міста до встановлення пам"ятника Іллічу - то й сам Ілліч повинен бути на пальмі і, звичайно ж, з кепкою в руці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100