atamas Переведення годинника шкідливе для організму людини. Багато хто страждає сонливістю протягом дня та порушенням сну вночі. Це вкрай негативно впливає на працездатність людини, на її настрій, з’являється роздратованість. Звісно, через певний час це минає і людина адаптується до нового часу, однак у кожного це відбувається по-різному.

Нині є суперечливі думки щодо того, на якому часі – «зимовому» чи «літньому» - ми повинні залишатися. Переконана, що це має бути час, який біологічно для нас оптимальний, який був ще до всіх переведень годинника. Це зимовий час. Кожна жива істота має свої біоритми і так само людина має свій біологічний годинник. І будь-які зовнішні фактори, які впливають на нас і змушують змінювати свій ритм життя, безумовно, негативно позначаються насамперед, на людях з таким типом нервової системи, що не може перелаштуватися швидко.

Чи не найбільше шкоди переведення годинника завдає людям старшого віку. Утім, не можна не відзначити його вплив і на молодь. Молоді люди прагнуть вранці довше поспати, щоб устигла відпочити нервова система. Адже увечері в них можуть бути заняття, певні розумові навантаження. Тому кожна вкрадена вранці година для них має значення.

Звичайно, не можна стовідсотково стверджувати, що переведення годинника призводить до виникнення захворювань, особисто я таких даних не маю. Однак будь-які негаразди, будь-які хронічні стреси можуть провокувати загострення хвороб, які уже є. Можуть проявитися ті хвороби, що мали прихований перебіг. Крім цього, тривалість «темного» часу доби впливає і на психологічний стан. Чим більше людина перебуває в темряві, при похмурій погоді, тим більше імовірність розвитку депресивного стану. Особливо в людей, які мають до цього схильність.

Наталія Атамась, головний невропатолог Черкаської області

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 Ursus 19.10.2011 11:59
Вчора бов****** з ВР нарешті спромоглися визнати, що ідея регіоналів погратися з часом була відстійною.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Черкас 17.10.2011 10:47
Цитую веталь:
вам нравится в темноте идти на работу?

Якраз про те і каже Атамась, просто "Прочерк" це не виокремив - вона говорить про ЗИМОВИЙ ЧАС. А щоб він настав,треба востаннє перевести стрілки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 веталь 15.10.2011 22:14
выход как в Закарпатье перенести начало рабочего дня на час
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 веталь 15.10.2011 22:08
вам нравится в темноте идти на работу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Фелікс 13.10.2011 22:19
Вірю! Погоджують! Але чому після того як...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Аналітик 13.10.2011 18:16
Проти Матінки - природи і самого себе не попреш!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Так. 13.10.2011 16:06
Віримо лікарям!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100