47384209_2091239627603369_6395278905871171584_n Заробітчани потроху повертаються. Випадково підслухала в транспорті розмову двох друзяк, що наїздилися по світах і тепер знають, чим Україна краща, або точно не гірша.

Їздити за кордон крутити гайки, або тягати залізяки, вже не вигідно, кажуть хлопці. 1000 євро «чистими», за 12 годинний робочий день, 6 днів на тиждень – те ж саме і в Києві заробиш, якщо хочеш пахати як віл. Не хочуть.

Єдина перевага заробітчанства – поїздити по країнах – вичерпалася, коли майже всі, що хотіли, побачили. Сподобалися Австрія, Чехія і трішки Німеччина. Інші – «таке», у нас точно не гірше.

Один пробував було в Америці позаробітчанити, і дуже розчарувався. Що Америка «країна можливостей», повна брехня, каже. Там, куди не сунься, скрізь ліцензії потрібні і за все гроші треба платити. Повний облом вийшов з усіма ідеями «шабашок». Хочеш газончики за гроші у даун-тауні підстригати, а люди питають: у тебе є на це ліцензія? Хочеш каналізації в домах чистити – те ж саме. На все треба ліцензію, і за будь-яку дрібничку треба платити спецам, у котрих є ліцензія. Навіть якщо у тебе в хаті розетка здохла, самому туди лізти – зась, треба викликати чувака із ліцензією і платити гроші. Інакше – штраф і великі неприємності.

Коротше, каже, брехня все те, що Америка «країна можливостей», бо чоловіку-майстру на всі руки, ходу не дають. Не те, що в Україні, де роби, що хочеш, і ніяких тобі бумажок чи ліцензій не треба...

Тетяна Єщенко, PR-менеджер, аналітик

* Допис у «Фейсбуці».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #2 ченчик 30.01.2019 15:18
Америка наш друг, а тут така напасть....Про це зараз всі знають, навіть бабці в селах- просто чуваку банально не повезло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 горыныч 29.01.2019 15:54
"без денег денег не заработать" - гласит народная мудрость. ИМХО, если бы эти гастарбайтра не хотели по-быстрому срубить бабла, а планировали на перспективу - задержались в штатах на годок, поднакопили денег и купили все-таки эту лицензию. Тогда и начали б зарабатывать по-настоящему, лежа на диване с лицензией или сидя на заказах на телефоне, и беря на субподряд таких как они заробитчан - "чинителей" розеток, "пробивателей" труб и "подстригателей" газонов. И чем это не возможности? Просто для их реализации нужно прикладать хоть минимальные усилия - поднапрячь извилины, поднакопить денег и рискнуть их вложить в идею, а не просто переносить груз из точки А в точку В.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100