Сьогодні знову ходив по співбесідах у пошуках роботи. У середу вийшло новеньке «От и дО», купив, вчора обдзвонив і на сьогодні мене запросили на співбесіди.

1. З самого ранку ходив на одну фірмочку досить сумнівного характеру. Пішов звідти, навіть толком і не розмовляв ні з ким ні про що. Просто суті не було на ту розмову, все було ясно без слів.

2. На дев’яту була призначена зустріч у фірмі що типу займається монтажем метало-пластикових вікон. Судячи з оголошення їм потрібен офіс-менеджер. Як виявилося пізніше, він їм дійсно потрібен, бо навіть керівник не уявляє як проводяться співбесіди з потенційними працівниками. На зустріч на один і той самий час було запрошено п’ять осіб, до того ж усі на різні посади. Завели нас у пустий офіс: посеред великої орендованої кімнати стоїть один пошарпаний стіл і два стільці. На столі старий телефон, який постійно дзвонить. Фірма існує очевидно пару днів. Директор, хлопчина років двадцяти, не може сформувати до купи навіть кілька речень, не може відповісти на жодне питання. Єдине до чого звелася співбесіда – записав номери телефонів і імена усіх присутніх і високомірно озвучив, що він подумає брати нас на роботу чи ні і зателефонує. Довго я сміявся з такої співбесіди, аж настрій піднявся.

3. На десяту пішов на фірму, що займається продажем окулярів. Офіс пристойний, директор адекватний, розмова змістовна. Все розказав, пояснив. Пропозиція – торговий представник. Запросив у вівторок на стажування, мол місяць постажуєшся, а потім подивимося. Якщо будеш виконувати план продажів, продовжиш працювати, а ні, вибачай. 2000 гривень на місяць при умові виконання плану, ніякого оформлення, ніяких договорів, ніяких податків.

4. На 12.00 була домовлена чергова зустріч в ОДА з хлопцями з команди Влізло. Обіцяли допомогти з працевлаштуванням. Восени казали почекай до нового року, після нового року – почекай до березня, у березні – почекай до Пасхи… тепер – почекай до травня…

5. На 15.00 зустріч на базі ОПС. Пропозиція – продавець у магазині будматеріалів. Робота щодня зранку до вечора, 1300 в місяць, без оформлення. Я вже було і погодився, але потім зателефонував директор і повідомив, що він не може мене взяти, бо це робота не для мене, мол людина з Вашим досвідом, з Вашою освітою не повинна тупіти в магазині. І ніякі мої умовляння, що я не проти і що мені дуже потрібна хоч якась робота його думку не змінили. Виявляється, працівники з вищою освітою нікому не потрібні.

6. На 16.00 зустрічався з директором кіоску на ринку Сєдова. Торгує алкоголем (горілка, вино, пиво, цигарки). 1500 в місяць, з 8 до 21, без оформлення, один вихідний. Історія дещо подібна до попередньої. Дибілкуватий на вигляд директор, як тільки дізнався про мою освіту і попередні місця роботи знітився і одразу відмовив, мол мені не потрібні працівники з освітою. Круто.

Зовсім вже злий я їхав додому у маршрутці і випадково зустрів Любов Майбороду. Вона очевидно побачила якийсь мій незвичний стан, бо одразу ж завела розмову про мої справи, про роботу і почувши мою історію пообіцяла допомогти.

Остаточно вирішив. На усі наступні співбесіди буду одягати всяке лахміття, напишу собі дибілкувате резюме і придумаю легенду щоб усіх влаштовувала, а то не модно нині мати кілька освіт, бути гарно вдягненим і взагалі думати стало вже не круто. Може хоч так зможу знайти хоч якусь роботу.

Олександр Давиденко, колишній депутат Черкаської міської ради
* передрук, пост на персональному блозі

реклама

Коментарі  

 
+9 #8 Мілаша 30.04.2011 16:30
Кількість дипломів в нашій країні не є ознакою розуму.
Попередній роботодавець автора також мав менше документів про освіту, саме тому напевно бувший депутат міської ради обміняв свій голос на гроші та не вгадав і позбувся робочого місця.
А директорам, які б вони не були "дебілкуваті", але "той хто зрадив один раз - зраджуватиме і надалі".
А журналіст дійсно був би не поганий, тільки там потрібно працювати, а не просто сетувати на життя погане, про яке, коли був депутатом - не думав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #7 петя 30.04.2011 00:57
Не, ну парень реально правду пишет. Сейчас на работу берут только дураков чтобы платить меньше а требовать больше. К тому же не нужно оформлять и налоги за дурака платить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #6 Кронос 29.04.2011 21:38
Саша, а из вас бы получился толковый журналист
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #5 О. Швець 29.04.2011 21:10
А як же покровителі з партії ригіонів, кинули. Здається на останніх виборах ви активно працювали на ПР
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 Игорь 29.04.2011 14:30
Совершенно согласен с автором!!! Один дебил набирает дебильнее себя!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #3 Пипець 29.04.2011 08:44
Виглядає жахливо, насправді. Олександре, а хто ви за освітою?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #2 Надія 28.04.2011 22:37
Ласкаво просимо у реальне життя , колишній депутате!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #1 Shef 28.04.2011 22:31
Шановний Олександре.Якщо Ви розумніші за "дебільних"директорів-створіть свою фірму,пройдіть всі муки ада по виживанню,а потім запитайте в приватній бесіді за чашкою кави в людей,які зберегли свої організації на протязі 18-20 років в цих умовах."Час лікує",поживемо,побач имо Ваші здібності.Таких "розумників" я бачу по дюжині в день при співбесіді.А на ділі-ледащо чистої води,що не може заробити 20 гривень в день.А понтів......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100