Для читачів газети «Сміла» випуск №28 від 12 липня цього року став свого роду шоком. Увагу привернула стаття «Використання коштів міського бюджету за червень 2017 року».

 

Люди мені телефонують, звертаються на вулиці, в крамниці, щоб я , як депутат, пояснив ті мільйони гривень, які використані за червень у Смілі.

Почнемо із заробітної плати бюджетників, які отримують зарплату із Смілянської казни (є ще бюджетники у Смілі, які отримують зарплату іх державної казни- поліція, прокурори, казначеї, податківці, статисти, працівники фондів та інші державні службовці, яких у місті немало).

Отже, зарплата бюджетників разом з нарахуваннями становить майже 27 млн 345 тис гривень за червень.

ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) у Смілі сплачують майже 15 тисяч чоловік, а з них – менше 9 тисяч чоловік – це платники, які створюють додану вартість  в процесі виробництва, послуг чи торгівлі. Рахуємо: 27 млн 345 тис гривень ділимо на 9 тисяч платників ПДФО (продуктивні сили), отримуємо 3038,00 грн. Тобто, на «шиї» смілянського токаря, бухгалтера, продавця, сантехніка, інженера «висить» бюджетник вартістю 3038 гривень на місяць. І це без врахування державних бюджетників,  тільки міська освіта, медицина, культура, місцеве самоврядування, спорт, соцзахист.

Складається враження, що всі, хто платить податки в Смілі (а таких менше 9 тисяч із 68 тисяч насення – 13%), платять податки, щоб утримувати бюджетників. Я не беру до розрахунку 6 тисяч платників ПДФО-бюджетників, адже їм виплачується зарплата з нашого ПДФО, з якої знову вираховується ПДФО – ось такий маразм. А ще більший маразм – вирахування ПДФО з пенсій.

Такі закони прийняли депутати Верховної Ради, яких, до речі, ми й обрали.

Наступне. Освіта, на яку в червні витрачено 17 млн 216 тис, сюди додамо молодіжні програми – 79 тис грн, фізична культура і спорт – 307 тис грн. Ділимо все на 9 тисяч чоловік (школярі та дошкільнята), отримуємо 1955 гривень на одну дитину в червні. Це дуже мало, а враховуючи, що це – зарплата педагогів з нарахуваннями та оплата енергоносіїв, то на дітей взагалі міський бюджет не витрачається. Про яке майбутнє Сміли можна говорити?.

Медицина. 6млн 607 тис грн плюс «Барвінок»- 278 тисяч, ділимо на 68 тисяч населення міста і отримуємо 101 гривню в червні на одного смілянина. Як ви вважаєте – можна вилікувати середньостатистичного смілянина за 101 гривню?

А культура – просто сором – 27 гривень на одного смілянина в червні.

Ось так і живемо. До речі, це не тільки в Смілі.

Як наслідок, молодь і люди старшого віку їдуть на заробітки і стають платниками податків в інших країнах, щоб там утримувати чужих дітей та пенсіонерів, розвивати культуру, спорт. А як же Сміла? А Україна?

Повернемося до продуктивних сил Сміли-платників ПДФО (не враховуючи залізничників, бюджетників, їх всього 5685 чоловік ). Якщо взяти до уваги, що працівники масово звільняються з ПАТ «НВП «СЕМЗ», НВПП «ДАК-Електропром», ПАТ АТП-17128 та інших підприємств і їдуть на заробітки за кордон, то продуктивні сили Сміли до кінця року закінчаться. Вже зараз на автомийках Сміли немає кому мити автомобілі, то що вже казати  про токарів, зварювальників, електриків.

Що робить міська влада? Робить все для того, щоб процес занепаду прискорювався, а точніше – нічого не робить , бо не вміє і не знає, що робити.

Органи місцевого самоврядування в червні обійшлися платникам в 2млн 698 тис гривень. Тобто, на одного платника – 475 гривень. А яка віддача від таких , вибачте на слові, органів?

Управління економічного розвитку.

Звучить дуже і дуже... Займає майже цілий поверх будинку побуту (в Смілі чиновників стільки, що в приміщенні міської ради не вміщаються). Запитайте у пересічного громадянина Сміли, чи потрібне таке управління? Запитайте у підприємця- який економічний розвиток організовує дане управління? Впевнений, отримаємо відповідь нецензурними словами. А управління архітектури, регулювання забудови та земельних відносин міста тільки перешкоджають підприємцям працювати (до речі, ці також знаходяться в будинку побуту).

Якщо пройтися по іншим відділам-управлінням ,то можна назбирати 90% зайвих людей, які «не пашут, не сеют, не строят, а гордятся общественным строем»

Ось де можна на рівному місці зекономити 2 млн гривень в місяць, які направляти на ремонт доріг. Треба негайно наводити порядок у місті.

Коли б в мене була така можливість, я б на  100% обновив кадри на всіх рівнях місцевого самоврядування Сміли. Адже скільки вже можна терпіти таке знущання над містом, підприємцями, жителями міста! То вода по графіку, то опалювальний сезон вони знову зривають, то премії собі по 500% нараховують, а на дороги, медицину, культуру знову не вистачає.

Крім цього, і бізнес у Смілі «загинається», бо спеціалісти виїжджають. До кінця року в Смілі залишаться лише ті 6 тисяч чоловік бюджетників, але з чого платитимуть їм зарплати?

В першу чергу звертаюсь до депутатів Смілянської міської ради: потрібно негайно провести  позачергову сесію, на якій прийняти стратегічне рішення – як далі житиме Сміла.

Депутат Черкаської обласної ради Олексій Давиденко.

 

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Пошливы 07.08.2017 23:35
Похоже Смела банкрот?..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Кореш 24.07.2017 17:49
Давиденко - молодець! Тим що намагається контролювати бюджет. Такі депутати в корумпованій країні диваки :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 депутат 22.07.2017 19:26
Давиденко констатує факти, хто знає як в Данії,Норвегії, Швеції пропонуйте своє, а всі разом змусим працювати в т. ч. і Давиденка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 СОЛДАТ 21.07.2017 15:28
Цитую Щука:
Нічого і ніколи не зміниться при капіталізмі, радєтель ти наший. Не будуть ці гроші витрачені на дітей, ніколи не буде такого, що всі дороги в ідеальному стані. Депутат візьми і порахуй скільки грошей в Україні на одного жителя: М1 (всі гроші банку) поділи на кількість жителів. В Україні 10 тис.грн, а в Данії, Норвегії, Швеції 300 тис грн. То хто і де в якій норі визначає як жити країнам? Хто нам диктує бідність!

А в Даніі,Швеціі,Но рвегіі невже комунізм? Цей "депутат" (тобто представник влади) просто багато "ниє" і ні*уя робити не хоче.Смілянська влада - вся така, хотя - що тут дивуватися,при владі кругом "розенблати".Цей Давиденко схоже також трішки "розенблат".Коли красти нічого - починає скиглити :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Щука 20.07.2017 21:56
Нічого і ніколи не зміниться при капіталізмі, радєтель ти наший. Не будуть ці гроші витрачені на дітей, ніколи не буде такого, що всі дороги в ідеальному стані. Депутат візьми і порахуй скільки грошей в Україні на одного жителя: М1 (всі гроші банку) поділи на кількість жителів. В Україні 10 тис.грн, а в Данії, Норвегії, Швеції 300 тис грн. То хто і де в якій норі визначає як жити країнам? Хто нам диктує бідність!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100