реклама
Sucurity Police

реклама

Добре, що сьогодні в Черкасах відновлюється дитячо-юнацька військово-спортивна патріотична гра українського козацтва «Сокіл» («Джура»). Адже справді недоречно було б зараз нашим дітям грати в радянську гру «Зарниця». У нас є свої українські чудові традиції, які просто не висвітлені належним чином. Треба шанувати своє.

У нас на Черкащині і раніше проводилася гра «Джура». Але це відбувалося локально, їх організовували лише громадські організації. Нині ж, зокрема, черкаська міська влада організовує такі ігри. Якби така співпраця була завжди, ми б багато чого зробили у плані організації військово-патріотичного виховання молоді, в організації туристсько-краєзнавчої роботи серед школярів…

Суть гри «Джура» полягає у тому, щоб кожен учасник гри відчув себе козаком. Тут тобі і козацькі клейноди, і фізичні вправи тощо.

Сам я виростав у Тальному. Цікаво, що коли був малий, то участі в грі «Зарниця» чомусь не брав, хоч вона тоді й проводилася. Зате мені добре запам’яталися українські пісні на свята.

До речі, з початку червня у Дахнівці відкривається козацький табір «Дахнівська Січ». Тож я запрошую до співпраці усіх зацікавлених, а це і істориків, і викладачів. Запрошую також і активну молодь приїжджати та відпочивати у цьому таборі, що організовується козацькими товариствами.

Дмитро Спотикайло, Отаман Черкаського обласного козацького товариства соборного козацтва України «Січ»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100