Ткаченко Пряма мова Минулий 2017 рік ми залишили із рядом досягнень і створили передумови для подальшого розвитку багатьох процесів у нас на Черкащині. Ми маємо говорити й про прогалини, тому що це дає нам поштовх до подальших рішень і виправлення помилок.

Можу сказати, що в 2017 році обсяг капітальних інвестицій в порівнянні з 2016 роком у нас зріс майже на 19%. Тобто, додатково надійшло 7,5 мільярдів гривень. Надходження до бюджетів зросли на 37%, безробіття зменшилося на 10%. Заробітна плата збільшилася на 45% і перевищила 6 тисяч гривень.

Так, це – суха статистика, але вона є безперечною. Тому що іноді ми чуємо про появу деяких рейтингів політиків, чуємо, що в чомусь ми кращі чи гірші порівняно з іншими областями, що ми, мовляв, працюємо гірше за попередників. Я вам скажу: це все говорить про те, що вирвані з контексту цифри намагаються використати для піару.

У нас сьогодні є єдиний суперник, єдиний виклик для кожного з нас – це ми вчорашні. Сьогоднішній день вимагає думати, мислити і дивитися зовсім по-іншому, тому що світ змінюється. Якщо ми говоримо, що «кращі, ніж інша область», то це – піар. А якщо ми робимо краще, ніж учора, то це – конкретні справи, конкретні результати. Це – про нас!

Але ми повинні говорити й про те, що ми ще не є максимально ефективними. Ріст економіки має бути більшим, аби були можливості для реалізації подальших реформ.

Головна з цих реформ, яка ініційована Президентом України, Урядом, це, безумовно, – децентралізація. Було дуже багато супротиву, коли ми тільки починали з перспективного плану. Ми в області створили, я вважаю, унікальний інструмент – Агенцію регіонального розвитку. Створили офіс експорту.

Запущено процес ефективного планування територій. У нас є Стратегія регіонального розвитку до 2020 року. Вона змінюється, адже ми постійно отримуємо інформацію «знизу». І Стратегія формується не тільки обласною державною адміністрацією. Вона формується передусім громадськістю, бізнесом, науковцями і, безумовно, державними службовцями різних рівнів. Ми чуємо людей на місцях, і їхні пропозиції знаходять відображення у наших документах.

Ми щороку звітуємо про виконання нашої Стратегії. Можна довго перераховувати те, що ми зробили в освітній, медичній галузі, які ми маємо перспективні здобутки. Але це вже – історія. Головне питання – це те, що ми маємо робити завтра. Яким завтра буде розвиток нашої області, території (району, міста, об’єднаної територіальної громади).

Децентралізація, дорогі, великі спортивні, інфраструктурні проекти, створення нової якості життя – від осучаснення адміністративних послуг до забезпечення питною водою населених пунктів, забезпечення інклюзивності в освіті, ініційована Президентом України реформа сільської медицини – це те, про що ми маємо сьогодні говорити.

Юрій Ткаченко, голова Черкаської облдержадміністрації

* Виступ на колегії облдержадміністрації 30 березня 2018 року

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+25 #13 Путник 02.04.2018 13:46
Вы развалили все к чему прикоснулись. Вы гордитесь тем, чем нужно стыдиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #12 Fox 02.04.2018 11:51
Звичайне балаболство, на дороги глянь Ткаченко, де КОНКРЕТНІ справи!!?? Де вони?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #11 Антистец 02.04.2018 08:47
Все хорошо, прекрасная маркиза...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #10 Їхали від Чопа 01.04.2018 22:19
Дороги черкасчини народжують тисячі усних неологізмів. Дороги самого міста - це ще додаткові десятки тисяч новоукраїнських матюків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #9 Любов Майборода 01.04.2018 17:59
Повернулась з Сум, Їхали через полтавську область. Дороги на Черкащин та полтавщині - земля і небо, дві різні країни :sad: : Черкащина - одні колдобіни :eek: , Полтавщина - якісний асфаль :P т. Не про "великі спортивні відкати" треба дбати, а про елементарну чистоту та безпеку на дорогах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #8 Ох 31.03.2018 16:44
Це називається "когда нечАго сказать"...
Це навіть на лапшу не натягує...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #7 Prof 31.03.2018 08:20
У нас єдиний суперник, це барижна корупційна влада, політичний режим, українська копія путінського. Єврокомісар Ган зробив останнє попередження Порошенку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #6 ветеран 31.03.2018 02:15
Достатньо подивитися на дороги в області після зими і стає ясно одне- ця влада разом зі своїм президентом повинна зникнути, як асфальт після зими.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #5 Эллочка Л. 30.03.2018 18:13
Ого!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #4 ХМ 30.03.2018 17:10
Эх, не знали б тебя, люди, Юра, может и поверидли... :o "безумовно"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100