Ткаченко Пряма мова2 На ранок 10 травня у лікувальних закладах перебувають 55 дітей і 4 дорослих. Їхній стан поліпшується. Усе необхідне для надання допомоги в лікарнях є.

– потерпілі

Попередній діагноз у всіх потерпілих – отруєння невідомою речовиною.

– розслідування

Лабораторні дослідження, результати яких ми маємо НАТЕПЕР (!), ще не виявили причин отруєння. Проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів і лабораторних досліджень триває (!).

Що зроблено:

1. Хіміко-радіологічною лабораторією ДСНС проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин на території школи. Перевищень понад гранично допустимої концентрації не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9 % (при нормі – від 19 до 23 %).

2. Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» відібрано проби атмосферного повітря на вулиці, у школі та на території розташованої поряд військової частини, а також проби ґрунту на шкільному подвір’ї та на території військової частини, проби питної води з водопровідної мережі в харчоблоці, бутильованої води у класах із кулерів. За результатами досліджень атмосферного повітря на вміст фенолу, формальдегіду, сірководню, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, аміаку, концентрація зазначених речовин визначена в межах, що нижче чутливості методу та менше гранично допустимих концентрацій. За результатами досліджень проб питної води на вміст хлоридів, сульфатів, заліза (заг.), нітратів, аміаку, кальцію, магнію, кремнію, а також рівня каламутності, загальної жорсткості та pH, перевищень норми не зафіксовано (аналіз виконано ЦЛ ПАТ «Азот»). Усі проби води, досліджені на фізико-хімічні і токсикологічні показники, відповідають нормам. У навчальних класах і виробничих приміщеннях школи проведені виміри потужності γ‑випромінювання та β-забруднення поверхонь. Рівні потужності дози гамма-випромінювання, поглиненої в повітрі, та щільності потоку бета-частинок у всіх приміщеннях не перевищують допустимі.

3. За результатами лабораторних досліджень, проведених Черкаською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, відхилень від гігієнічних нормативів проб ґрунту (вміст пестицидів, радіонуклідів), питної води (органолептичні, фізико-хімічні, санітарно-токсикологічні показники) не виявлено, за винятком вмісту алюмінію в 1 із 4 відібраних проб питної води з централізованого водопостачання (виявлено 0,7 мг/дм3 при гранично допустимій концентрації 0,5 мг/дм3).

За фактом масового отруєння дітей у школі відкрито кримінальне провадження (за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України).

ТРИВАЄ СЛІДСТВО.

Юрій Ткаченко, голова Черкаської облдержадміністрації

* Інформація на сайті ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #8 СОЛДАТ 21.05.2018 16:50
Думаю що аналізи на вміст невідомоі речовини повинні проводити не лабораторіі "Азоту"та Держпродспоживс лужби.Тут попрацювати повинна та англійська лабораторія що "Новичок" виявила.Та і сліди,думаю,пов едуть в рашку.Черкаси,Павлогр ад,Миколаів (сьогодні)...хто наступний?СБУ - може досить соплі вже жувати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 народжуються у Черкасах 19.05.2018 14:55
Цитую Звідки такі беруться?:
Цитую Sebastian Pereira:
шо таке?я вчився у школi N8.У нас гарна була банда:"Патрон","Градус",....Було дуже дебело та кабацько.

Скажи чесно,"Сєвастьян" - ти дебіл? :-x

Це дуже смiшно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #6 А как 19.05.2018 10:13
на счет свинца.Бодяжничество военного начальства с бензином и свинцо содержащими присадками не учитывается,или в него кумы среди военных?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Звідки такі беруться? 18.05.2018 20:53
Цитую Sebastian Pereira:
шо таке?я вчився у школi N8.У нас гарна була банда:"Патрон","Градус",....Було дуже дебело та кабацько.

Скажи чесно,"Сєвастьян" - ти дебіл? :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #4 Sebastian Pereira 18.05.2018 16:50
шо таке?я вчився у школi N8.У нас гарна була банда:"Патрон","Градус",....Було дуже дебело та кабацько.Ганьба
керiвникам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #3 ПС 11.05.2018 12:37
Та ти повинне сидіти день і ніч в лікарні та у лабораторії. А ти знову виліз пропіаритись до журналістів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Fox 11.05.2018 12:11
спустять на тормоза, очевидно ж . всі в одну дудку дують...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #1 Рівень калумутності 10.05.2018 18:22
Якась мутна відмазка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100