реклама
Sucurity Police

реклама

Рада опозиційних сил Черкащини прийняла рішення про проведення у травні Народного віча. Воно буде продовженням мітингу-протесту, який відбувся у квітні цього року. Це була перша масштабна акція об’єднаної опозиції. Більше 500 черкащан одноголосно прийняли резолюцію мітингу з вимогою про відставку уряду азарових-табачників та звільнення із посади голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба. Нині триває збір підписів черкащан під цим документом.

Напередодні Народного віча об’єднана опозиція ще раз наголошує на актуальності резолюції учасників квітневого мітингу-протесту та вимагає безумовного його виконання.

В документі, зокрема, йшлося:

„Ми, черкащани, громадяни України, обговоривши проблеми соціально – економічного життя громади, змушені констатувати наявність серйозної кризи в державі, на Черкащині та в нашому місті. Ситуація  стала нестерпною! Стрімке зростання тарифів та цін на життєво необхідні продукти, товари та послуги спустошують наші гаманці та вже призвели до масового зубожіння народу. Якщо так триватиме й надалі, то половина населення України не доживе до “Кращого життя вже сьогодні”. Віктор Янукович разом з президентською адміністрацією, Микола Азаров разом з міністрами, Сергій Тулуб вкупі з чиновниками та Сергій Одарич разом з депутатською більшістю  ігнорують інтереси громади, систематично свідомо порушують Конституцію  України, що аж ніяк не  може задовольняти черкащан. Так далі бути не може! Вимагаємо:

1. Від Президента України Віктора Януковича:  відправити у відставку  уряд Миколи Азарова за повний провал економічної політики, нездатність організувати фахове управління підпорядкованими йому міністерствами, що призводить до стрімкої втрати керованості народним господарством та  масового зубожіння українців.

2. Від Президента України Віктора Януковича:  звільнити з посади голову Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба за нездатність визначати економічні пріорітети, за організацію тіньових схем, тотальних поборів з підприємців та бездарну кадрову політику, за потурання грабіжницькому зростанню комунальних тарифів та переслідування неугодних ЗМІ і журналістів.

3. Від Президента України Віктора Януковича: звільнити з посади прокурора Черкаської області Миколу Лісового, начальника УМВС в Черкаській області Валерія Дернового  та начальника Управління СБУ в Черкаській області Вадима Плєтньова за сприяння знищенню основи конституційного ладу держави - органів самоорганізації населення та Соснівської та Придніпровської районних рад  міста Черкаси, потурання корупційним схемам та розкраданню державного та місцевого бюджетів, комунальної власності міським головою Черкас Сергієм Одаричем.

4. Від Верховної Ради та Президента України Віктора Януковича: невідкладно накласти мораторій на підвищення тарифів на газ, електроенергію та  комунальні тарифи для населення, забезпечити конституційне право громадян на отримання інформації про тарифи, яка приховується від громади.

5. Від Верховної Ради та Президента України: створити тимчасову слідчу комісію для перевірки порушень чинного законодавства черкаським міським головою та депутатами міської ради; доручити  Генпрокуратурі України, СБУ та МВС України перевірити земельні, кредитні, тендерні та інші угоди та рішення, прийняті міською владою на відповідність чинному законодавству.

Попереджаємо: наш терпець може урватися!

Залишаємо за собою право вдатися до акцій громадянської   непокори. Наголошуємо, що відповідно до положень Загальної декларації прав людини "… права людини охороняються силою закону з метою забезпечення того, щоб людина не була змушена вдаватися  як  до  останнього  засобу до повстання проти тиранії і гноблення."

Резолюцію мітингу було доведено до Президента України Віктора Януковича, до Верховної Ради України, до міжнародних засобів інформації та посольств іноземних держав.

Події останнього часу ще раз підтвердили справедливість вимоги про відставку уряду азарових-табачників та губернатора Сергія Тулуба. За місяць після проведення мітингу об’єднаної опозиції соціально-економічна ситуація в Україні і на Черкащині лише погіршилася. Влада відмовляється від діалогу із людьми та опозицією. Вона продовжує наступ на соціальні та економічні права кожного черкащанина. Тому сьогодні єдиною мовою, якою можуть говорити громадяни із цією «донецькою командою» є Майдан. Думаю, що Народне віче переросте у постійнодіючий народний, український Майдан. Майдан – не як сцена для вождів і політиків, а як народна Трибуна, передова лінія черкаської громади у наступі на нинішню ординську владу.

Леонід Даценко, голова Черкаської обласної опозиційної адміністрації, голова обласного осередку УНП


реклама

Коментарі  

 
-2 #7 Sirko 16.05.2011 16:47
Цікаво, а в землетрусі в Японії ніхто з черкаських опозиціонерів не винен? Не здивуюсь, якщо їх в цьому теж звинуватять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #6 Хто такі? 15.05.2011 20:09
А вы друзья, как не садитесь в руководители не годитесь. УНП партия Костенка в Черкасской области Даценко стала инициатором расскола НРУ ( Народного Руха Украины, руководителем был В. Чорновол, погиб в результате Ваших разделов) кто ж теперь Вам поверит, что Вы обьединяете. Возможно чтоб россколоть другие партии и блоки. Тогда деньги надо отрабатывать. Если присутствуют флаги партий, а их руководителей и партаппарата нет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 Sirko 15.05.2011 16:18
Думаю, в кожної політсили є свої скелети в шафі, але ліві і регіонали їх старанно приховують, і тільки дехто з так званих національно свідомих намагається вилити на соїх правих колег відро помий. Дуже по-українськи і абсолютно по-дурному, бо від нас якраз цього й чекає влада: всі пересваряться і не виступлять єдиним фронтом. І, до речі, ПР деяким таким провокаторам ще й підплачує. Старі КДБістські штучки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #4 Хто такі? 14.05.2011 20:09
УНП виникло в результаті розколу РУХУ, і до сих пір не зрозуміло навіщо для простого люду, а ті хто знає мовчить.
”Тепер я не революціонер, — усміхається 40-річний киянин Олег Бойко. — Я двірник і депутат райради”. Чоловік відсидів 3 роки й 9 місяців за участь в акції ”Україна без Кучми”. Організаторів було багато, а сіли тільки ми, — каже Бойко"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #3 Черкаси 13.05.2011 20:37
Давно пора
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #2 Sirko 13.05.2011 15:44
Ну, Тулуб, певне, готовий і чесний! Не буває ідеальних лідерів, бо то вже явища інших матерій, але головне, щоб народ не був пасивним, головне підтримать ініціативу і бороться за свої права вже зараз, а не ждать месій. Вже таких бачили, нічого хорошого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #1 НОРМА 12.05.2011 20:23
ЛЬОНЯ КОСМОС-2, МАЙДАНУ НУЖНА ЧЕСТНОСТЬ,
А ДЛЯ КАРТОФЕЛЯ - УДОБРЕНИЯ.
ЧЕСТНОСТЬ- ЛУЧШАЯ ПОЛИТИКА.
ВЫ, ОБЬЕКТИВНО НЕ ГОТОВЫ К ТРЕБОВАНИЯМ,
КОТОРЫЕ ПРЕДЬЯВЛЯЕТ ОБЩЕСТВО.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100