На своєму нещодавньому засідання Рада опозиційних сил Черкащини зробила висновок, що влада, щоб відвернути увагу громадськості, зокрема, і черкащан, від провальної соціально-економічної політики місцевої влади і Уряду, взяла на озброєння принцип «поділяй і владарюй», направляючи одну частину суспільства на іншу. В Україні фактично йде повернення до практики тоталітарного комуністичного режиму, що нагадує часи 37-го року, коли за провали в соціально-економічній політиці шукали винних, «козлів отпущєнія», ворогів народу, і цими ворогами народу на Черкащині хочуть зробити об’єднану опозицію.

Через провокації, що відбулася по закінченню мітингу опозиції 24 травня, через підконтрольні ЗМІ опозиції клеяться ярлики провокаторів, терористів і радикалів. Це особливо гостро відчувається, коли об’єднана опозиція проводить потужні спільні акції, коли ми активізуємо свою діяльність. Крім приклеювання нам ярликів, влада намагається залякати лідерів опозиції, внести розкол в ряди опозиційних сил.

Влада розуміє, що за політику, яку вона реалізовувала на місцях, врешті-решт треба буде відповідати. Щоб зняти з себе цю відповідальність, починається політика провокацій, шантажу, залякувань. Влада показує громадянам, якщо йде мова про арешт лідера опозиції Юлії Тимошенко, якщо Юрій Луценко перебуває за гратами, то простим громадянам взагалі немає виходу. Їм треба сидіти по кутках, куди їх заганяє влада. Хоча ми знаємо, що більшість черкащан налаштовані досить вороже до цієї влади. Навіть згідно даних провладних соціологів, рейтинг Партії регіонів падає.

Які ж дії влади вороже налаштовують суспільство до неї? Підвищення тарифів на послуги ЖКГ, ціни на товари першої необхідності, проїзд у транспорті, – це політика геноциду по відношенню до черкащан. Ми можемо констатувати повний провал соціально-економічних обіцянок Сергія Тулуба і його команди. Якщо пройтися по тих обіцянках, які рік тому давав Тулуб і його команда, то ніякого широкомасштабного будівництва автомобільних доріг за останній рік не відбулося, ніякого ладу не було наведено із розбазареними земельними ділянками на берегах Дніпра, крім боротьби за «Андреєвську дачу», яку обласна влада вирішила захопити. Ніякої боротьби з корупцією та казнокрадством не відбулося. Крім переговорів з китайцями, японцями, корейцями і так далі ніяких жодних проектів з приводу будівництва підприємств не відбулося. Де кардинальні зменшення адміністративного апарату та витрат на його утримання, про які говорила ця влада? Це теж чергова брехлива фішка від цієї влади. Аналогічні прорахунки влади і в інших галузях. А щодо кадрової політики – то тут повний абсурд. Адже на всі керівні посади на Черкащині призначені «свої» з Донецька.

І Президент, відвідавши нещодавно Черкащину, визнав, що за соціально-економічними показниками вона опустилася на 14-те місце. Що має робити влада? Звичайно, що подати у відставку, за те що вона не змогла реалізувати програму Президента.

На майдані 24 травня ми виступали проти політики місцевої влади і Уряду. Тепер ми повинні поставити ультиматум Президенту. Саме він повинен зробити висновки і конкретні дії. Ми в чергове закликаємо його виконати наші вимоги. Інакше наступні акції на Черкащині будуть стосуватися і нашого Президента, який не може навести лад зі своїм Урядом і командами на місцях.

Ми вважаємо, що саме влада на Черкащині є найбільшим провокатором, терористом і веде себе як ординська окупаційна сила. Саме влада радикалізує наше суспільство. Людям, щоб домогтися прав, доводиться вдаватися до крайніх засобів. Згадайте хоча б драбівського фермера, який погрожував себе спалити, щоб відвоювати своє право на землю. То хто довів багатьох жителів області до такого? Я не думаю, що це опозиція. Це діяльність влади, яка змушує людей вдаватися до таких речей.

От влада і шукає ворогів, на яких би можна було відвести народний гнів. Але суть діяльності опозиції в тому, щоб цивілізованими мирними шляхами впливати на роботу влади.

Леонід Даценко, голова Черкаської обласної опозиційної адміністрації, голова обласного осередку УНП

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 ТУРИСТ 01.06.2011 19:50
"Скажи мне , кто твой друг, и я скажу, кто ты"! Бай, Черкассы!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Sirko 01.06.2011 17:24
Та питання ж не в тому, де взявся Даценко і чи з ним за одно зараз "Антенна", а в тому, що він говорить правду і готовий її відстоювать. Чи, може, хтось за те, щоб зростали комунальні тарифи, лізли вгору ціни на продукти харчування, закривались підприємства іт.д і т.п.? Чи нехай нас всіх б`ють і в`яжуть як худобу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Азотчик 01.06.2011 08:22
Леонид,вам бы поверили больше черкащан, если бы вы не дискредитировал и себя дружбой с Антенной и Ко. Вы прекрасно знаете, чем они всегда зарабатывали. То на какое доверие вы рассчитываете? Ваша объединенная таким образом оппозиция похоронить доверие к оппозиции вообще.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Виктор 31.05.2011 21:17
Даценко, то ты откуда взялся в моем городе? Из каких таких краев тебя сюда принесло, болезный ты наш. :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100