реклама
Sucurity Police

реклама

Якусь вибіркову принциповість демонструє черкаська влада, зосередивши всю свою боротьбу із незаконною забудовою прибережної смуги Дніпра виключно на розважальних закладах.

Після низки судових рішень виконавча служба приступила до демонтажу прибережного кафе «Робінзон» у Черкасах. Попри протести власників та працівників закладу, які зі своїми транспарантами вийшли до облдержадміністрації,  роботи виконано майже наполовину. Представники влади говорять, що все відбувається згідно закону.

Однак, коли пересічні черкащани і опозиція вимагали від влади наведення порядку на берегах Дніпра, малися на увазі фешенебельні царські села, з намитими косами і височенними парканами, що обступили річку з обох боків і нерідко закрили місцевим жителям доступ до води. Але ці райські куточки якраз ніхто і не зачіпає, бо вже озвучено, що наступними після «Робінзона» стануть кафе «Бочка» і «Рив`єра».

Звісно, у придніпровських "хатинок" є власники, а ці люди далеко не останні в області, це ті ж представники правоохоронних органів, високопоставлені чиновники та наближені до влади бізнесмени.

Я глибоко сумніваюсь, що до всіх цих «дачних кооперативів», «спортивно-оздоровчих комплексів» та «місць для сінокосів», як вони іменуються за документами, хоч колись дійдуть бульдозери. Адже за цими VIP-поселеннями стоять великі зв`язки і гроші. Тому влада, щоб показати хоч якийсь результат у задекларованій боротьбі, воює зі слабшими супротивниками, які не можуть «порішать» в судах питання на свою користь. Згадати хоча б всім відомий в Черкасах кооператив «Береговий», де живе чимало представників черкаської еліти. Там практично до води підведено комунальні мережі, газ, електролінію, що суворо заборонено природоохоронним законодавством, але всі слабкі спроби добитись через суд його знесення закінчились нічим.

Цинізм влади полягає ще й у тому, що вона згортає якраз місця загального відпочинку, до яких мають доступ всі черкащани, бо не обов`язково щось купувати, щоб відпочивати на облаштованому, чистому і культурному пляжі тієї ж «Рив`єри» чи "Робінзона".

Не здивуюсь, якщо через деякий час на очищених земельних ділянках вже «цілком законно»  з`являться подібні кафе з іншими власниками або нові котеджні містечка. Бо в діях влади не прослідковується бажання покінчити з цілим явищем: берег Дніпра продовжують розбирати, від Канева до Чигирина по обидва боки майже не залишилось вільних ділянок, але ніхто не з`ясовує, кому належать ці ділянки, якщо чиновникам та правоохоронцям, то на яких підставах вони удостоїлись такої привабливої і дорогої власності? А, може, це хабарі за якісь поступки? А, може, були задіяні злочинні схеми? Ніхто не цікавиться, хто підписував документи по відведенню земельних ділянок, чому капітальних споруд, які заборонено будувати в прибережній смузі, не бачить прокуратура та екологи? Ви чули, щоб навіть за появу того ж «Робінзона» було покарано хоч якогось чиновника? Я – ні. А раз цей заклад стільки років працював без необхідних дозволів, то хтось мав би понести за це відповідальність. Але ніхто так глибоко не копає. Думаю, питання чому, риторичне.

Леонід Даценко, координатор ради опозиційних сил Черкащини

реклама

Коментарі  

 
0 #7 Пиар ход 09.07.2011 23:44
Леня, Леня!!! ну куда бы вы еще всунулись? где доводы что этот же Робинзон стоит законно???? при прошлой власти и каденции депутатов он стоял законно, при этой же уже нет! тут надо еще оазобраться кого жалеть? Леня, хватит уже пиариться и пустые слова ганять, иди делом заниматься, пиарщик **!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #6 Пацан 08.07.2011 10:21
А я считаю, что мы имеем полное право жить над Днепром, а у кого на это нет денег - ваши проблемы. Да, берег уже порезан на участки, и это уже частная собственность, так что нечего к нам соватся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Роман 07.07.2011 14:37
странный заголовок
Влада - это ведь не какаято абстракция а конкретные люди. По какой причине они будут сносить свои дома?
У Робинзона небыло депутатской крышы, его снесли, отчитаются мол мы очистили прибережную зону от незаконной застройки и все.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Sirko 07.07.2011 10:12
Наміри можуть бути в того, хто реально має можливості їх реалізувать. А опозиція вказує на доволі цікаві нюанси боротьби, які ставлять під сумнів якраз наміри влади навести порядок. Ото був би піар для влади, якби вона хатки Льошенка, Лісового, Олійника, Космини, Черевка в Дніпро позгортала, але у них усіх ворожнеча лише на людях, а за зачиненими дверима вони дуже добре знаходять спільну мову.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Bиктор 07.07.2011 10:12
А чем вы думаете занимается этот самый Даценко? Только балабольством и все, ну когда уезжает цирк заезжий то он с удовольствием его подменяет, то картошку садит то клоуном подрабатывает. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Ой, Дніпро, Дніпро 07.07.2011 08:12
Черкаси розташовані на правому березі Кременчуцького водосховиша, створеного у середній течії Дніпра. Населення міста - 285 526 осіб (на 1 червня 2010 року).
А зараз подумайте, чи не має обмеження такої кількісті людей у вільному доступі до Дніпра? У щирість намірів опозиції не вірю, а обласній владі і правоохоронній системі є над чим замислитись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Быть или не быть 07.07.2011 07:21
Берег р.Днепр - это тот случай, когда оппозиция может удачно пропиариться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100