До судів нам вже не звикати. У Черкасах Конституція не діє, й у відповідь на заявку опозиції про проведення акції подається позовна заява від міськвиконкому в адмінсуд, який ухвалює рішення про заборону такої акції. Одразу ж на те саме місце і на той самий час, що й ми, призначає акцію Партія регіонів. Але і їм забороняють. Уся ця «показуха» для того, аби владі було чим виправдатися: бачите, мовляв, які ми справедливі і незаанґажовані. При цьому по всьму місту стоять намети Компартії, яка навздогін опозиції ініціює референдум по землі і пенсійній реформі. Спочатку голосують у парламенті «за», а потім просять народ відмінить. І ніяких дозволів на розміщення малих архітектурних форм їм не треба. Міськвиконком лише нас такими безглуздими вимогами в суді ошелешує.

А ось минулого тижня до опозиційного офісу надійшло повідомлення, що прокуратура міста Черкаси опротестувала постанову Соснівського районного суду від 14 червня цього року. Нагадаю, що тоді міліція хотіла довести через суд, що я  разом з іншими учасниками антивладного мітингу 24 травня переступив закон. Мовляв, акцію через суд заборонили проводить на Соборній площі. Але ми її там і не проводили, як всі пам`ятають. Мені „інкримінували” порушення статті 185-1 ч.1 Адмінкодексу, що передбачає максимальну відповідальність у вигляді штрафу до 425 грн. Але суддя, уважно вивчивши матеріали, взагалі не побачив жодних підстав когось карати.

Утім, прокуратура вироком суду не задовольнилася. Чи то там аж так сильно переймаються стягненням тих кількох сотень гривень до держбюджету, чи комусь конче необхідно хоч якось опозицію покарать, але заступник прокурора міста витрачає час, щоб подавати протести і місяцями носиться з ними по судах. Наче від того, що організатора мітингу не оштрафують, в місті зростуть тарифи на воду або знову рвоне колектор. До речі, якраз ця сфера життя Черкас займає в прокурорських головах значно менше місця, адже поки що городяни не відчули жодних результатів боротьби прокуратури з незаконно і необгрунтовано завищеними тарифами. Прокуратура нібито і суд у мерії виграла, і нібито нове підвищення тарифів опротестувала, але все це якось аж надто повільно рухається, і ніхто не перераховує зайво зібрані з людей кошти. Та воно й зрозуміло, бо комуналка – сфера рутинна і невдячна. В неї якщо закопаєшся, то ані премій, ані схвалення начальства швидко не дочекаєшся. А от з опозицією – все навпаки. Така впертість правоохоронців свідчить лише про одне: влада справді боїться об`єднаної опозиції. Тож частково ми досягли своєї мети.

Одним з завдань, які ми також ставили перед собою, об’єднуючись, було довести нашим київським лідерам, що це не тільки можна, а й треба робити. Бо у нинішній ситуації, коли Партія регіонів узурпувала владу, опозиційним силам особливо необхідно діяти спільно. Той, хто не бачить перспективи в такому об’єднанні, працює на цю владу, які б красиві і правильні речі він не виголошував на телеканалах, мітингах. Без об’єднання перемогти неможливо. Ми на Черкащині об’єднали «Батьківщину», «Свободу», УНП, Рух. В нашому об’єднанні – і «За Україну!», і Партія пенсіонерів, з десяток громадських організацій. Специфічна ситуація, щоправда, з «Фронтом Змін», який наразі не є в нашій об’єднаній опозиції. «Фронтовики» досі кивають на Київ: там, мовляв, такого рішення не ухвалювали. «Фронт Змін» у нас приватизували бізнес-структури, пов’язані з виробництвом хліба. Ось і поводяться тихенько, аби не чіпали їхній бізнес. Лише іноді активізуються, коли Арсеній Петрович розсилає вказівку виступити на всіх сесіях з заявами про відставку уряду Азарова. Я так розумію, що це – за домовленістю з Партією регіонів, з розрахунку, що після Азарова прем’єром стане саме він, Яценюк.

Утім, треба пам`ятати, що нинішня влада не сприймає жодних пропозицій, немає діалогу не лише між владою й опозицією, а й між владою та суспільством. У такій ситуації і УНП, і «Наша Україна», й інші політичні сили мають реагувати на дії влади адекватно. Ми наполягали на діалозі між владою й опозицією (наголошуючи про небезпеку неконтрольованого соціального вибуху). Але жодного кроку у цьому напрямку влада не робила, і не думаю, що робитиме. Тим паче, враховуючи, що наближаються вибори, на яких Партія регіонів хоче взяти 300 голосів у Верховній Раді. І їм тоді ніхто не буде потрібен – ні з красивими, ні з інтелектуальними проектами, які є і в Юрія Костенка, і у багатьох інших політиків. Завтра влада знищить їх з усіма їхніми напрацюваннями.

Леонід Даценко, координатор ради опозиційних сил Черкащини

реклама

Коментарі  

 
+1 #11 Пацан 26.07.2011 17:31
А я вот считаю, что вы правильно его не любите. Так их, аппазиционеров, пусть не мешают нам жить так, как нам хочется!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Володимир 26.07.2011 15:46
Цитую Si-ruj:
А мені Даценко подобається - послідовний політик, непродажний, як сьогодні багато хто, та й просто хороший чоловік.

Дякую, насмішили. Давно так не зміявся. :lol: Добре ж ви його знаєте... ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Sirko 26.07.2011 14:37
Якби він був комфортним для влади, то вона б не воювала з ним так запекло. От фронтзмінівці чи частина бютів - якраз те, що потрібно владі. Тож ніхто й не чує про наїзди на них.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Корінь правди 21.07.2011 21:53
Попасти під прес влади, має бути навязливою ідеєю будь якого опозиційного політика.
Так, що тут невіомо хто мисливець, а хто здобич.
На жаль Даценко не креативний політик, тому для влади цей опозицінер досатньо комфортний.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Si-ruj 21.07.2011 15:40
А мені Даценко подобається - послідовний політик, непродажний, як сьогодні багато хто, та й просто хороший чоловік. А щодо того, що він піариться на тому, що називає недоліки влади, вказуючи можливості їх виправлення - то саме так і діє цивілізована опозиціяю А як, вибачте мене, Тулуба-Одарича і компанію назвать, якщо вони постійно брешуть і крадуть, крадуть і брешуть? Ви хочете обирать таких депутатів вибирать - то тоді не скигліть, що погано живете.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Боєць 21.07.2011 15:08
В комуняцькому болоті, в яке перетворилась Черкащина, мати власну думку - вже мужність!! Льоня, тримайся - ми з тобою!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Бурулька 21.07.2011 15:05
Пропоную Даценко до своїх титeлів додати ще один: ПОВЕЛИТЕЛЬ ВСЕЯ РУСІ Рамзес III.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Скептик 21.07.2011 12:05
Как бы Даценко не пиарился, а его пиар больше похож на цирк, ни ему, ни кандидатам от аппазиции местной, ВР не видать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Критик-а 21.07.2011 11:33
Мені здається що у Вас уже манія "велічія"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Мирослав 21.07.2011 09:23
Даценко, да у тебя мания преследования...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100