Сьогодні багато любителів спорту, і черкащани у тому числі, спостерігають за словесними суперечками двох відомих у світі спортсменів – непереможного боксера Флойда Мейвезера (49-0, 26 КО) та чемпіона UFC Конора Макгрегора (21-3, 18 КО).

Доводилося читати прогнози на бій і черкаських фанатів єдиноборств та спортсменів. Дискусій, насправді, буде ще багато, адже рекламна кампанія цього бою потужна. І не дивно. Бій подібного масштабу проходив хіба у 1976 році, коли легендарний Алі бився з японцем Антоніо Інокі. Рестлеру не дозволялося проводити кидки, больові прийоми, наносити удари в партері. І він весь час проповзав по рингу, намагаючись вдарити Мухаммеда Алі ногою. Власне, бій закінчився нічиєю…

LCJIb3N0Ijoid3d3LmNoYW1waW9uYXQuY29tIn0sImxpbmsiOiJodHRwczovL2ltZy5jaGFtcGlvbmF0LmNvbS9uZXdzL2JpZy93L2gvZHJ1Z29qLXJpbmcta2FrLXNsb21hdC1sYXBraS1iYWJvY2hrZS1pLXZ5cnZhdC16aGFsby11LXBjaGVseV8xNDM1MzI0MzUwNTU0MDQxNjM4LmpwZyJ9

Нині ж чемпіон боїв без правил Конор спробує завдати першої поразки Флойду. Станеться це 26 серпня в Лас-Вегасі (США) і доводиться чути різні думки, навіть, що бій пройде за певним сценарієм, тобто буде несправжнім. Але це професійний спорт, не думаю, що хтось з бійців захоче ризикувати своїм іміджем. Отже, вважаю, бій таки буде справжнім. Але те, що зараз відбувається на прес-конференціях цих двох суперників, мене шокує.

Їхні суперечки вперемішку з матюками, взаємні дуже неприємні образи одне одного та членів їх команд. Навіщо це? Це не красить цей бій. І я не можу назвати це зразковим спортивним заходом.

Бо спорт має розвивати відвагу, порядність, гру за правилами, а в протистоянні цих двох бійців ми бачимо хтозна-що. Прикро, що кричать на сцені і лаються, не просто якісь другорядні бійці, а найвідоміші спортсмени світу. Та вони могли б мовчки прийти на прес-конференції, так само піти, і, переконаний, людей на їх поєдинку було б не менше. А що ми бачимо? І чи можу я тепер показувати своїм вихованцям на цих двох спортсменів як на найкращих? Мені, чесно кажучи, соромно за таке «шоу», як називають ці прес-конференції…

rue61092ed300

Проте, відкинемо емоції. Звісно, на мою думку, шансів перемогти більше у Мейвезера. Мені взагалі імпонує його стиль ведення бою. Адже він пропагує бій з мінімальною шкодою для самого себе. Флойд – це гуру захисту. Додайте до цього його неймовірну силу волі і бажання перемогти (згадайте, хоча б, як він вистояв, коли був в критичній ситуації і пропустив удар від Шейна Мозлі), і ви зрозумієте, чому цей боксер непереможний.

Звісно, не новачок у спорті і Конор Макгрегор. Цей скандальний ірландець, будучи дзюдоїстом, підняв свою ударну техніку до високого рівня. І це правильно. Не хочу образити нікого, але хоч борці й дуже потужні спортсмени, проте інколи їх боям бракує видовищності. Публіці потрібна кров, всі йдуть дивитися на нокаути. Як це не прикро але такий є цей жорстокий світ. І Конор, будучи дзюдоїстом, став саме завдяки ударам перемагати в боях, валячи суперників у нокаут. І це була не удача, а результат клопіткої роботи в залі.

Окреме питання, яким спекулюють – це вік. Так, Мейвезеру вже 40-к, а Макгрегору лише 29-ть. Але ми пам’ятаємо Бернарда Хопкінса, який ще і в п’ятдесят добряче ганяв по рингу молодих бійців. Тож чому сумніватися в Мейвезері, якщо він веде здоровий спосіб життя, уважно стежить за здоров’ям. І на нього працює велика команда, яка йому віддана сповна.

floyd-mayweather-conor-mcgregor-stances

Думаю, Мейвезер, як боєць захисного плану, обігруватиме Макгрегора і декласуватиме його, як він це робив у бою з Альваресом та іншими суперниками. Подивіться зараз на Альвареса! Він, як і ірландець Конор Макгрегор, більший за Флойда, він молодший за нього. Та Альварес зараз взагалі мало не найбільша зірка. Але пригадаймо їх бій, Флойд просто деморалізував тоді мексиканця Альвареса і, думаю, має свою стратегію і на ірландця.

Зараз я лише чекаю бою. Я хочу побачити саме бій, а не шоу, яке зараз нав’язують глядачам, з їх образами та лихослів’ям. Мені це неприємно. Хочеться бачити більше поваги до суперника у спорті. Адже сьогодні ми є, а завтра нам може не бути. Тож ми маємо встигнути навчити молоді покоління гідній поведінці.

808ceeb42ae1532ab9bf31d259dd8d8c_XL

Звісно, можна похвалити бійців. Вони зуміли привернути увагу до бою, вони зможуть заробити дуже великі гроші і чесно, а не красти, як деякі політики.

І хай переможе сильніший!

Ігор Яременко під час тренування черкасця Мішико Беселія

Ігор Яременко під час тренування черкасця Мішико Беселія


 

Засновник та керівник спортивного клубу «Боксер»,

тренер-викладач з боксу ОДЮСШ Динамо Ігор Яременко

ексклюзивно для "ПРОЧЕРКу"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Читач 20.08.2017 14:33
"Прочерк", чому у вас така жахливо нецікава "Пряма мова" стала, яка до того ж і не оновлюється місяцями?! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Ох 31.07.2017 15:49
Ті суперечки не більше ніж підігрівання ажіотаюу і уваги до події.
Істинне відношення видно після поєдинку, вони глибоко поважають один одного як колег по обраному шляху.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 мирон 29.07.2017 15:40
Оце я розумію хайп, навіть тут про них згадали :lol: Але причому тут дзюдо? Конор базовий боксер, який тренується у майстра з БДД.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 власна думка 24.07.2017 18:32
переможе ірландець, дорогу молодим!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100