Стадник Пряма мова Нещодавно депутати Черкаської міської ради підтримали електронну петицію містян щодо розмежування потоку хворих і здорових дітей у міських поліклініках.

Департамент (охорони здоров’я та медичних послуг, – ред.) провів відповідну аналітично-організаційну роботу, результатом якої став наказ по міській дитячій лікарні.

Про що в ньому йде мова? Наказ регулює питання вдосконалення роботи з питань організації амбулаторного прийому дітей. Відповідно до цього наказу, при зверненні до поліклініки батьків із хворою дитиною працівники реєстратури відправляють їх до кабінету-фільтра (ізолятора). Сестра медична кабінету проводить реєстрацію та лікар-педіатр здійснює огляд дитини із записом в амбулаторній карті. При необхідності повторного огляду батьки йдуть до свого дільничного лікаря-педіатра.

Питання, які потребують диференційного підходу (консультація лікарів-спеціалістів, госпіталізація та ін.) вирішуються сумісно із завідувачем педіатричного відділення.

Таким чином, потік «гостро хворих» дітей спрямовується з чітким розмежуванням із здоровими чи одужуючими. Допоки механізм не запрацює автоматично, дуже прошу дві речі: засоби масової інформації – розтиражувати ці зміни, щоб якомога більша частина людей про них знала. І по-друге: дуже прошу зворотної інформації від батьків, коли цей механізм дає збої.

І ще, шановні співгромадяни! Уже відмінена норма, коли існувала вимога після кожної хвороби дитини бігти у поліклініку та виписувати довідку про епідоточення. Ця вимога спрощена для дошкільних навчальних закладів (наказ МОЗ України №234 від 24.03.16). Не створюйте, шановні мами та татусі, не потрібних візитів до поліклініки. Окрім втрати часу та можливого здобуття порції негативних емоцій в черзі собі подібних, ви не отримаєте нічого.

Знову ж, про всі моменти непотрібних вимог і довідок повідомляйте в департамент. Будемо реагувати і разом змінювати систему. Щодня, щотижня, щомісяця. Бо система змінюється паралельно із змінами кожного: пацієнта, лікаря, адміністратора, головного лікаря.

На сьогодні вдалого дня, шановне товариство! Бережіть себе та рідних.

Олег Стадник, директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міськради

*Допис у «Фейсбуці».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Петя 18.12.2017 20:11
Я бы попросил не обзвваться так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Чоловік 14.12.2017 12:17
А без петиції Ви не чули про проблему що приходиш у поліклініку з здоровим дитям чи з одною проблемою, а уходиш з пятьма болячками???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Тарас 13.12.2017 13:46
Приємно четати черговий опус "про вічне" :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100