Нашу автівку, що верталася з Умані, де відбулася зустріч Олега Тягнибока із громадою міста, зупинили на "блок-посту" на в'їзді в Черкаси. Знахабнілі менти відмовилися пояснювати причину зупинки, не менш знахабніла "самооборона", матюкаючись, вимагала показати вміст багажника.

Я давно стримувався від написання таких постів. Постів про негативні наслідки революційних подій. Але є і такі. Зараз, маючи вільну хвильку та необхідний настрій, вирішив написати.

Не таємниця, що на Майдані на Хрещатику взагалі не зрозуміло, що відбувається. Якісь самозвані люди, яких не було на революційних подіях, коли це дійсно було доречно (за режиму Януковича), допитуються, ходять зі зброєю, погрожують нею, вимагають показувати документи та вміст кишень. Ті, хто був на Майдані революційному та нинішньому – мають розуміння, про що я. Мають можливість порівняти.

Те саме стається і з суспільством взагалі. На Черкащині встановлено блок-пости, які лише заважають проїзду та спричинюють конфліктні ситуації. Як от вчора. Бо я щиро не розумію, чому якісь люди, зокрема і молоді, мають мене допитувати з якою я метою їду моєю ж країною до себе додому, в Черкаси. Та "самооборона" не змогла пояснити ані причини зупинки, ані мети свого перебування на тому "блок-посту". Матюкаючись, молодий чоловік років 20-ти пред'явив якесь посвідчення, видане йому організацією ветеранів Афганістану. Добре, що не ветеранів Другої світової. Бо хлопчина такого віку, що міг воювати лише в контрстрайк на комп'ютері.

Запитуватиму у начальника обласного УМВС Владислав Пустовар, для чого існують ці "блок-пости" на Черкащині, куди якщо вже дійде ворог, то "блок-пости" його не стримуватимуть. Запитуватиму, на якій підставі якісь люди з "самооборони" оглядають автомобілі та перевіряють документи. Запитуватиму, чому вони матюкаються та поводяться без належної поваги до громадян України.

"Блок-пости" стоять "щоб сепаратисти не проїхали"? Та краще постежте за регіоналами - саме вони організовуватимуть групи, що знешкоджуватимуть патріотів, якщо наближатимуться війська супротивника. Стоять, щоб "не завозили зброю"? Та зброя давно є на Черкащині. Кримінальні елементи, що стануть основною допомогою російським військам для організації диверсій у запіллі російсько-українського фронту, давно її мають і спорядять своїх тітушок, коли це буде їм потрібно. У мене запитання в такому разі - чи не варто нам самооборонятися від таких "самооборонців", що, судячи із риторики, будуть разом із ментами та кримінальними елементами, знищувати загони реальних народних ополченців?

У Черкасах немає загрози сепаратизму. У Черкасах є загроза реваншизму регіоналів. І вони приїдуть не ззовні, а битимуть зсередини.

Юрій Ботнар, голова обласної організації партії ВО "Свобода"

* пост на персональній сторінці у "Фейсбуці"

реклама

Коментарі  

 
0 #45 скептик 05.05.2014 08:49
Ох как же вы надоели со с воими автивками, гвинтивками, милициянтами и коалициянтами! Эти словечки ничего общего с украинским не имеют. Изуродовали наш нормальный уккраинский язык этой ....... Свободу - вон отсюда на западенщину! А по поводу блок-постов - да, нормальных людей это оскорбляет. А что ж этого мальчика оскорбило? Не за то разве боролся? Разве не такие, как он принесли к нам всю эту .....? Дожили: людей живьем жгут! Без этой........... мы бы до этого не дошли никогда. ....................!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #44 С Миколаєнко 04.05.2014 13:01
Так, багато що в житті бачив, але щоб громадяни України з патріотичних
почуттів спалили живцем громадян той же України і ще глумилися над трупами, бачу уперше.Гідні продовжувачі справи ката Хатині, народженного у Черкаської області хауптштурмфюрер а СС Григорiя Васюри.А тут на сайті запитували про те де в Черкасах "бандеры".Далеко ходити не потрібно,бо вони усi тут.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #43 Anchlus 01.05.2014 14:38
Фото цього Ботнара якесь кумедне.Вусики так і просяться)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #42 Антон 25.04.2014 11:29
ОБЬЯСНЯЮ.ВЕРЫ НЕТ,ОСОБЕННО ТЕБЕ.ПАЦАНЫ ПОГИБЛИ НА МАЙДАНЕ,А ВЫ ДОЛЖНОСТЯМИ ТОРГУЕТЕ,ВМЕСТЕ СО СТАРИКОВОЙ.РАНЬШЕ БЫЛИ ОДНИ ЕНАКИЕВСКИЕ,А ТЕПЕРЬ ОДНА БЮТОСВОБОДА.ЗА ДЕНЬГИ ГОТОВЫ НА ВСЁ,ПОТОМУ И ОСТАНАВЛИВАЮТ,Ч ТО БЫ НЕ ВЕЗЛИ ЛИШНЕГО И К ЭТОМУ НУЖНО ОТНОСИТЬСЯ С ПОНИМАНИЕМ(ЕСЛИ ЕСТЬ МОЗГИ).А ТО ,ЧТО ВЫ СЕЙЧАС ВЫТВОРЯЕТЕ-МЫ СКОРО С ВАС СПРОСИМ,ОСОБЕНН О С ПЕРЕЧИСЛЕННЫХ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #41 Черкаський Сепаратист 24.04.2014 14:08
Завербований ФСБ в 1992-1995 роках на золотих копальнях в Росії соратник Ю.Ботнара по парії "Свобода" Кошулинский підготував грунт для мотивованого захоплення Росією Криму, шляхом зняття зірки з шпиля будівлі ВР. А спробою відміни закону "Кивалова-Колесниченко" ввів в правове поле анексію Криму.Дії вище названої організації викликають обурення у свiдомих нацiоналiстiв.
Своїми діями агенти ФСБ і МОССАД сприяють проведенню референдуму в Західних Областях України про приєднання до Гондурасу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #40 Это так 24.04.2014 09:40
Цитую Черкаський сепаратист:
Уся "Свобода" це агенти МОССАД.Друг Ботнара Кошулинський.1987-1989 -ЗС СРСР. Зам.ком. взводу. Комсорг 8-й УСАБ з/п 95826.У першій половині 90-х років минулого століття працював інженером, кухарем в артілі старателів в Красноярському краю Російської Федерації, де і був завербований ФСБ.

Тягныбок не далеко убежал, капусту от ФСБ получал за то что пугал крымчан и восточных областей украинизацией.
У них там проблема с явкой была, так после его приезда соцопрос показывал что процент желающих прийти на выборы резко увеличивался.
Понятно что они из страха за ПР и комуняк решили голосовать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #39 Юстиція 23.04.2014 16:07
Так вороги є внутрішні. Кузьмінський чекає повернення Януковича. А сомооборона ф...нею займається
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #38 Роман Наддніпрянський 23.04.2014 00:49
А що ж ти думав, Юрасику? Що "Свободі" тепер блат медом помазаний? Влада в Україні належить народу! А що ж ти думав, Юрасику? Що "Свободі" тепер блат медом помазаний? Влада в Україні належить народу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-21 #37 Радикал 22.04.2014 19:18
Не зрозуміло, чого напали на хлопчину. За часів Майдану Ботнар один з небагатьох, хто "не ляси точив", дійсно поїхав на київський Майдан, а не заробляв "бали" в Черкасах.
А стосовно "блокпостів" - 20 лютого на Дахнівській і Смілянській було небагато людей, переважно молодь. А через декілька днів, коли все вирішилося, коли почали повертати додому "тітушок" і беркут - "охоронців" на дамбі було ого-го. Ці ж самі "патріоти" прочали терміного відрощувати "оселедці" і чіпляти прапорці на машини. Де ці "патріоти" були до цього - незрозуміло.
Так що шановні - всьому свій час. Якщо, не дай боже, нагрянуть до нас "визволителі" - дуже сумніваюсь, що багато залишиться захисників. Можливо й помиляюся, але останні події це явно показують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #36 СЕЛЯНИН 22.04.2014 18:34
Считает ли Ботнар ВЫМИРАНИЕ сельского населения ВНУТРЕННЕЙ ЗАГРОЗОЙ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100