реклама
Sucurity Police

реклама

Більшість черкаських депутатів вкотре продемонструвала своє небажання чути людей.

Ще 11 лютого ми провели великі громадські слухання, на яких прийняли ряд важливих рішень.

Так, громада висловилася за те, щоб обмежити можливості для депутатів міськради працювати на керівних посадах у міськвиконкомі чи комунальних підприємствах. Зараз у нас таких 22 депутати, тобто більше третини. На сесіях вони фактично самі собі виділяють гроші з бюджету міста, самі себе контролюють, самі собі списують борги. На слуханнях люди вирішили: годі, цю проблему треба вирішувати. Або змінювати статут міста, або прописувати громадський договір із кожним депутатом. Але далі так тривати не може: у міста просто не вистачить ресурсів годувати таких багатоверстатників. Також було вирішено виділити гроші на транспортну реформу і заснувати щорічні громадські обговорення бюджету перед його ухваленням. Хочу зазначити, що за проведення слухань у кінці минулого року було зібрано більше 26 тисяч підписів жителів Черкас. За законом міськрада зобов'язана була розглянути резолюцію таких слухань та врахувати її в своїх рішеннях або ж відхилити, але пояснити, чому. Депутати ж про них просто «забули». З-го квітня на сесії міськради я планував озвучити резолюцію загальноміських громадських слухань, поцікавитися у депутатів ходом транспортної реформи у місті, а також закликати народних обранців активніше боротися з корупцією у місцевій владі. Я прийшов запитати у них: минуло вже майже 2 місяці, чому ви не звертаєте уваги на питання, які задали ваші виборці?

Але мене вже втретє відмовляються навіть вислухати. У міськради завжди є «важливіші» справи: спочатку вони місяць безрезультатно торгувалися з приводу заміни в. о. мера (і це за 2 місяці до виборів!); потім депутати ділили землю; потім ухвалювали Програму соціально-економічного розвитку міста. Я подивився, що вони ухвалили... Грошей на нові тролейбуси не передбачено. Натомість міськрада виділила 1,4 млн грн на оновлення генерального плану, який був затверджений всього кілька років тому. Хіба це програма розвитку міста – щороку виділяти мільйони гривень на генплан, якого ніхто не дотримується? Тут саме питання до депутатів: чому ви виділяли землю всупереч нормам генплану? І чому ми, жителі Черкас, тепер мусимо за це розплачуватися? Також у програмі розвитку є десятки тисяч гривень боргів за апаратуру, яку чиновники купували собі раніше. У 2014 році під тиском, зокрема й нашої критики, виконком вирішив відмовитися від нових комп'ютерів. Але до цього щороку їх закуповували лише для одного департаменту більше, ніж на всі школи міста. Борги залишилися до цих пір.

Ось тому міськрада і не хоче чути незручні питання. Я не кажу про всіх за те, щоб дати мені можливість виступити, проголосувало 25 депутатів, і я їм дуже вдячний. Але факт залишається фактом – більшість черкаських обранців перед виборами бояться чути критику на свою адресу.

А подивіться на переходи з фракції у фракцію. Більше половини черкаських депутатів міняли своїх союзників і партійні прапори. Партії регіонів в міськраді взагалі нібито вже немає, але люди залишилися ті самі, зберегли свої посади у виконкомі. Група «Черкащани» декларувала свою монолітність «для відстоювання інтересів міста», але щойно їх кандидат на в. о. мера провалився, депутати з групи почали тікати. Все це – результат закулісних договорів. Очевидно, їм щось обіцяли, чимось заманювали. Але де тут інтереси міста та його мешканців? Систему треба міняти. Впевнений, що після 25 травня ми побачимо на дві третини оновлений склад міськради.

І найперше, що треба зробити, – провести чесні вибори. В ідеалі треба обирати всіх 60 депутатів по мажоритарці, щоб не купувалися голоси в списках. Як уже говорилося, потрібно заборонити суміщення депутатського мандата з роботою в інших міських структурах. Якщо ти, наприклад, директор комунального підприємства, то будь добрий, або піди з цієї посади, або ж не йди до міськради. Але конфлікту інтересів бути не повинно: не вміють наші депутати з ним справлятися.

Нарешті, дуже важливо, щоб у міську владу прийшли нові люди, які не працювали в цій системі закулісних торгів і не заплямували себе інтригами. Упевнений, що в Черкасах вистачає прагматичних людей, здатних ефективно працювати в інтересах свого міста. З принципово новими людьми у владі, а також з потужним громадським контролем я пов'язую надії на позитивний розвиток Черкас в майбутньому.

Іван Сухарьков, голова правління Громадської ради Черкас

* за матеріалами газети «Акцент»

реклама

Коментарі  

 
0 #16 Сайкин 16.04.2014 20:48
Может ли любой .... стать мэром? Может, но не любой, а тот за которого олигархи скупают голоса. Но даже купив статус мэра он будет оставаться ...... Потому что мэр - это статус, а .... - суть, которая не покупается и не продается.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #15 БАНДЕРОПАД 12.04.2014 21:43
ЦІЛКОМ ВІРНО - ВСЕ ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ! )))
obozrevatel.com/crime/91845-na-lvovschine-razrushen-pamyatnik-bandere/photo-1.htm
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #14 хороший варіант 10.04.2014 13:14
Цитую Васо:
Сухарьков готовит почву для пани Жуковской, которая сейчас вроде как не при делах. А в последний день регистрации, раз и "я иду в мэры по просьбе трудящихся"! :lol: :lol: :lol:

страшно да?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #13 Тойхто 10.04.2014 11:50
Конспірологічні теорії можна робити скільки завгодно, але те, що з працевлаштуванн ям депутатів у міськвиконкомі треба завязувати - факт. Побачимо, який вони сьогодні бюджет розвитку приймуть. Якщо приймуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #12 Васо 10.04.2014 09:53
Сухарьков готовит почву для пани Жуковской, которая сейчас вроде как не при делах. А в последний день регистрации, раз и "я иду в мэры по просьбе трудящихся"! :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 патрийот 10.04.2014 08:11
Цитую тролєйбус:
Читай уважніше проекти, ваня, 4 млн. Грн. На тролєйбуси є, тіки куплять їх не у валі, от і казитесь

4 млн грн - це ви у свинарчука, який людей звільняє, купите цілих 1,5 тролейбуси. хто там уважно читає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Ч... 10.04.2014 07:50
Іван, робите успіхи в українській. ))) Я справді чув декілька ваших виступів, без жарту - принаймні можна хвалити. але питання не в тому, ви ставите правильні питання, але не даєте відповідей. так нинішні депутати - всі як один (без виключень) мають піти з політики. ВСІ. бо якщо вони 4 роки в одній залі могли працювати, ручкатися щодня із такими як мельников, радуцький, савін, воротник, мамалига - то їхня ціна 5 копійок у базарний день скопом. але питання до вас - хто має зайти? що знову старі одаричи та нові бондаренки? ну це ж також смішно. ідіть самі в політику.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #9 від корита 09.04.2014 20:41
Сухарьков хоч новий. Всі хто сьогодні сидить у раді - всі зайві, всіх люструвати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #8 тролєйбус 09.04.2014 19:38
Читай уважніше проекти, ваня, 4 млн. Грн. На тролєйбуси є, тіки куплять їх не у валі, от і казитесь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Черкаськiй Сепаратист 09.04.2014 15:23
Зараз багато патріотів Української бізнеселіти і партноменклатур и,замість того, щоб продати, прописують своїх старих батьків, дітей, родичів на дачах, шикарних котеджах, розташованих на узбережжі Чорного моря у Криму. Мета-отримання громадянства Росії, щоб потім розхитувати режим Путіна з нутри.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100