"Дістали" мене сьогоднішні коментарі щодо реконструкції Європейської і Соборної площ. Напевно, міський голова не повинен казати те, що я зараз скажу. Але, мабуть, я більше людина і громадянин, ніж міський голова. Наперед прошу вибачення, якщо когось ображу. Нічого особистого.
Визнаю, що за перші чотири роки я допустився однієї великої помилки. Я щиро вірив у те, що люди хочуть жити в європейському чистому, комфортному місті. В охайних затишних домівках. Відпочивати у красивих і безпечних місцях.

Тому я проводив громадські слухання, збори жителів у будинках, розміщував десятки публікацій у газетах і сотні виступів на радіо і телебаченні...
Я намагався почути кожного, дати можливість кожному долучитися до перетворень у рідному місті.
Сьогодні розумію, що я помилявся.

Не можуть побудувати європейське місто люди, які бачили світ тільки у голівудських блокбастерах про кримінальне "дно".
Які розчавлені "жабою" від чужих статків і благополуччя свого сусіда.
Які вважають за честь і хоробрість не заплатити податки і водночас вимагати бесплатної медицини і рівних доріг.

Мусимо визнати, що за роки радянської влади комуністи дуже старанно винищили більшість тих, хто вмів працювати, хто вмів мислити. І старанно плекали новий сорт людей - "шарикових" і "морозових". Заздрісних, ледащих, войовничих. Відгороджених від світу і цивілізації "залізною завісою". А щоб не брали "дурного" в голову - старанно годували дешевою ковбасою і вдосталь поїли дешевою горілкою.
Переконаний - якби ще одне покоління виросло в епоху "розвинутого соціалізму", то про наш народ вже можна було б забути.

На щастя, в нас лишилось трохи інтелігенції (не за статусом, а за суттю!), лишилось трохи підприємливих людей. Єдина надія на них і на нашу молодь.

А тепер про слухання. Ми провели більше тисячі слухань про комунальні тарифи. Я отримав сотні листів від громадян з цього приводу. Як ви думаєте - скільки будинків звернулись до мерії з проханням допомогти утеплити будинок, щоб не витрачати зайве тепло? Нуль! ВСІ звернення однакові - дайте нам усе і безплатно!

Ми провели понад 200 зборів жителів будинків з простою пропозицією - замінити плоскі дахи на шатрові. Тим самим утеплити будинок і назавжди забути про протікання. Всі роботи - за кошти інвестора. Йому - можливіть у майбутньому використовувати цю мансарду. Скільки будинків погодились? Нуль! Жаба задавила. Най краще у мене капає зі стелі, ніж у сусіда додаткова кімната з"явиться.

Як ви думаєте, чи стала б Соборна площа Соборною, якби я проводив слухання?
А чи вдалося б мені знести пам"ятник найбільшому гнобителю України, якби я проводив слухання?
І чи постав би у Черкасах пам"ятник Василеві Симоненкові, якби я продовжував проводити слухання, як мої попередники понад 10 років?


Через півтора місяці відкриємо відреставровану Європейську площу і всі питання знімуться.

Окреме питання до флешмобівців. А де ви були, коли ми запрошували вас посадити сотні дерев на пірсі чи в парку Перемоги?
А чому ви не робите флешмоб проти тієї бидлоти, яка старанно, КОЖНОГО ДНЯ, виность своє сміття на бульвар Шевченка? Чи на Лісову просіку? Чи на Пастерівську?

Жаба давить?

Сергій Одарич, міський голова Черкас

*передрук, пост на персональному блозі

написано 25 травня в 00:39

реклама

Коментарі  

 
+1 #58 хе-хе 31.05.2011 22:35
зрубали дерева - не буде тепер де вішати ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #57 Горгона 31.05.2011 19:58
А як нас дістали ви, пане мер! З 1 липня знову дорожчає проїзд з вашого благословення. Уже Київ доганяємо, самі скоро будемо голими задами світити через таких , як ви керманичів, зате жити будемо у місті успіху Одарича і компанії.Одна надія ,що настане час і ви теж рахуватимете копійки, як це роблять більшість городян, адже Бог не теля, бачить і звідтіля. Правда, за гріхи батьків чомусь завжди розплачуються діти, а їх таки шкода.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #56 Сыщик 31.05.2011 19:29
Ир Пер Сер напевно корейянка и расуждения в нее такие ***......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #55 Ну не люблю я О... 31.05.2011 17:28
Ир Пет а у Вас слезы по Серожке как у слона
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #54 Ирусе Петровне 31.05.2011 17:04
Рідненька ви наша прихильниця Одарича. Довгих років Вам життя, та не доведи Господь жити на ті мізерні копійки, на які живе 99 % черкащан. Повторюю для ВАС КОМУНАЛЬНІ ТАРИФИ, ПЛАТА ЗА ПРОЇЗД В ТРАНСПОРТІ, і тд. і тп. це все парафія ВАШОГО улюблинця ОДАРИЧА.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #53 Ирина Петровна 31.05.2011 15:39
Цитую Ирочке Петровне:
Іруся, а комунальні тарифи це не одаречева парафія. В цьому місяці у мене квартплата збільшилася майже на 100 %. Може ти поясниш чому, розумниця ти наша

Я не ВАША РОЗУМНИЦЯ! Надо было идти на выборы и выбирать другого мера, а не ныть тут :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #52 Ирочке Петровне 31.05.2011 08:49
Іруся, а комунальні тарифи це не одаречева парафія. В цьому місяці у мене квартплата збільшилася майже на 100 %. Може ти поясниш чому, розумниця ти наша
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #51 Волга 31.05.2011 08:20
Цитую СБУ:
Ты не Волга, ты профисиональный полеровщик, ну как можно на белое говорить черное.


Я собственно на белое говорил белое, но если не секрет кого пан (пани)СБУ, мером видит?

Подписався Волгою тому, що волга в перекладі з татарської означає вперед, у татар немає слова назад.
Назад?
Кругом і знову волга.
Мабуть в цьому непогану філософію формування характеру нації закладено.
Так, що високоповажний СБУ, вибори Ви програли, але головне не розчаровуйтесь в інакомислячих від Вас людях і не ображайте їх з такою легкістю і безтактністю.
Життя воно тече Волгою, на місці не стоїть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #50 Шевченко 31.05.2011 07:55
Кожен не може бути мером і заробляти так як він, тому що такої "наглості" як в нього треба ще пошукати. Інна, так може тільки написати його ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #49 Знающий 30.05.2011 16:53
Да куда он уедет с Черкасс?! Коррупционные схемы построены, отток денег с бюджета и откаты налажены!Кто отдаст такое корыто? Лошадка работает - прибыль идёт со станка! А с регионалами он в очень хороших отношениях, половина ПР в исполкоме "работает"! Плюс на одарыча серьезно влияет его киевский покровитель Бродский!Не надо забывать,кстати , кого поддерживал Бродский на президентских выборах 2010,он был техническим кандидатом Януковича, за что потом и получил должность главы госпредпринимат ельства!Нету в Черкассах больше проблем,кроме как площади реконструироват ь,прямо вот всё хорошо и отлично всё, кроме площадей!!!Под реконструкцию Соборную и Европейскую площадь отдал не просто так, ведь просто так, в наше время и в нашем государстве,нич его не делается,а за деньги или под определенные для себя выгодные условия!!! Касательно парков и пирса - так до них еще доехать надо, ямы на дорогах такие,что Нигерию видно, зато плитка будет в долине роз и стена с фотографиями! Позор товарищи!!! :-|
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100