На моє переконання, головною рушійною силою обох українських Майданів було прагнення людей втілити правило «Закон один для всіх».

Приводами (поштовхами) до Майданів були просто окремі яскраві прояви несправедливості - фальсифікація виборів чи побиття студентів.

Події останніх місяців свідчать, що нам ще багато разів доведеться ходити на Майдани. Бо ми надто швидко в повсякденному житті відмовляємось від тих цінностей, за які виходили на Майдан.

Ми самі, за власною волею, нехтуємо «Законом, який має бути одним для всіх» на догоду власним симпатіям чи антипатіям. Ми продовжуємо сповідувати найстрашніший більшовицький принцип «політичної доцільності».

Абстрагуємось від прізвищ (пам‘ятаєте, Феміда має завжди бути із зав‘язаними очима).

Дві людини в наглу, із застосуванням сили, за сприянням окремих народних депутатів порушують Державний кордон України. Одного ми засуджуємо і розписуємо своі автівки образливими написами з його прізвищем. Депутатів, які йому сприяли, тримаємо в СІЗО. А іншого ладні зробити національним героєм. Його «подільники»-нардепи не лише на свободі, але й продовжують ухвалювати закони, за якими нам жити.

Дві людини в наглу відмовляються виконувати вимоги правоохоронців. Один не зупинив авто і його зупинила лише куля поліцейського. Ми виправдовуємо смерть тим, що вимогу поліції треба виконувати.
Інший тікає від правоохоронців під час затримання, не з‘являється за викликом на допити - і ми вважаємо це геройством.

Мене особисто обурює вчорашнє рішення суду про звільнення з-під варти Саакашвілі.

Мушу загострити увагу - вчорашній суд не вирішував і не мав вирішувати питання про ВИНУВАТІСТЬ чи НЕВИНУВАТІСТЬ затриманого. Для цього має бути зовсім інший процес.

Вчорашній суд мав визначити ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД. Тобто, забезпечити умови, щоб слідство могло безперешкодно працювати із підозрюваним.

Підозрюваний вже на увесь світ продемонстрував, що він:
- не з‘являється на виклики слідчого;
- чинить опір правоохоронцям;
- незаконно перетинає Державний кордон.

Тобто, з усіх можливих способів протидії слідству він хіба ще не вбив правоохоронця (аби не наврочити).

І суд його відпускає...

Але значно страшніше, що частина суспільства вітає таке рішення!!!

Ви - прихильники цього рішення - втратили будь-яке моральне право обурюватися рішеннями судів щодо звільнення з-під варти беркутівців, що були на Майдані. Чи податкового ректора Мельника. Якщо одному можна, то чому не можна іншому?

Ми не побудуємо справедливу державу, доки не навчимося бути вимогливими до себе. Доки самі не почнемо дотримуватися «Закону одного для всіх». Він має бути один і для нас, і для наших недругів, і для наших кумирів.

Це складно. Часом боляче. Це - щоденний, щохвилинний іспит, а не кілька тижнів на Хрещатику.

Якщо не змінимо самі себе - ніякі Майдани нас не навчать.

Сергій Одарич, екс-мер Черкас,

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Коментарі  

 
0 #15 Ох 20.12.2017 11:01
Цитую Гы...:
влда мільйон разів порушувала закон. І тепер Саакашвілі просто символ протесту проти цього свавілля влади.....

Не в бровь, а в глаз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #14 Гы... 19.12.2017 08:14
влда мільйон разів порушувала закон. І тепер Саакашвілі просто символ протесту проти цього свавілля влади. Сірожа лучче не пиши більше. Мою прихильність ти точно втратив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #13 комбат 17.12.2017 00:04
категорически не согласен с мыслью экса, поскольку если смотреть в корень, то:
1. отпустил не он сам себя, а суд, пусть даже и под давлением толпы, но есть полиция для обеспечения правопорядка. лично я не вижу веских оснований и доказательств даже для избрания меры пресечения по нетяжелой статье под политическим соусом.
2. когда давали челу гражданство и должность для показушной картинки привлечения иностранцев для якобы борьбы с коррупцией, то все за 1 день, про этом наверняка зная о преследовании в грузии. А если и не знали, то обязанность проверки лежит не на михо, а на миграционке и/или полиции, миде или других госорганах, которых никого даже не наказали за выполнение михой обязанностей госслужащего (со всеми вытекающими) с якобы незакрытым криминалом в другой стране.
3. Если и лишили гражданства, то чел имеет право на обжалование в суде, а не пуская его назад в украину как он может подать в суд?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+40 #12 Пшонка 16.12.2017 20:06
Чуєш ти , аїдише "українцю", що під час майданівських кривавих подій 2014 року "боровсь із кровосісями" на якомусь екзотичному курорті, чия мичала...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+32 #11 перебор 16.12.2017 08:27
з приводу "нас,українців" то він загнув
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #10 Низачот. 16.12.2017 00:30
За 5 копеек сегодня даже рошен шоколадку не подарит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #9 черкащанин 15.12.2017 18:05
У Сирожи очень ограниченная память и воспоминания из нее в разный период могут по разному трактоваться, как говорится, как карта ляжет. Сегодня у него одни стандарты, завтра другие и на все есть один ответ "тому що я так вирішив" и плевать он хотел на то, в чем еще вчера клялся окружающим. Для Обдурича люди разделены по кастам и людей ниже его по уровню, который он сам определил, он в упор не замечает. Так что не ведитесь на весь этот эксмерский бред, все его декларации о светлом будущем мы уже наблюдали за весь период каденции. Город превратился максимум в районный центр и то, при нормальном хозяйственнике, в районе значительно пригляднее. Пусть сидит себе там на заводе и котов с проходной разгоняет, да за контрабандистам и с крыши приглядывает, толку больше будет. Сирожа прощай!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #8 Виктор 15.12.2017 12:58
Ничего не имею против этничных евреев и много таких моих друзей живут в Израиле.Но в семье не без уродов и такие уроды живут, и правят у нас в Украине.Одарич,я бы мог понять и принять твой словесный понос если бы не одно но-судите по делам. Но о твоих делах на посту мэра,можно просто сказать- никак. Так что постарайся закрыть своё оральное отверстие,поско льку с экологией в Черкассах и так напряг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 один карбованець 15.12.2017 08:56
" Бедные земляки мои думают, что на своем
чудном наречии они имеют полное право
не только что писать всякую чепуху, но
даже и печатать!"
(Т.Г.Шевченко Письмо к Брониславу Залескому)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #6 велика політика 14.12.2017 20:27
Серожа ,краще напиши,що там з хатками на Ватутіна і хто за них відповів перед законом
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100