Цьогоріч ми святкували 25 років незалежності нашої країни. Здавалося б, комуністи мали лишитися в глибокому минулому, за цей час мало вирости покоління молодих і патріотичних, та й найбезнадійнішим совкам не залишається нічого іншого, як змиритися зі своєю поразкою.

Ага, зараз!

Цих безнадійних совків ще так багато.

Вони ніжно плекають в серці заповіти Ілліча.

Вони ненавидять все, що стосується України, хоча примудряються проскочити на пристойні посади в країні, яка їм осоружна, вони сприйняли декомунізацію як особисту образу.

Вони тримають у надійній схованці піонерський галстук / партійний білет / комсомольський значок, час від часу дістають його на світ божий і, ніжно погладжуючи, примовляють: «Нічого, нічого, все ще може змінитися».

Якби цим обмежувалася їхня діяльність, то й нехай собі – мало хто там чим займається за зачиненими дверима власного помешкання. Але ж вони активно шкодять. І роблять це, не жаліючи ні своїх сил, ні часу.

Декомунізація спізнилася на два десятиліття. Лише минулого року почали дійсно діяти: зносити пам’ятники радянським діячам, перейменовувати вулиці, вводити національні свята. Процес хоч і зі скрипом, але запущений. Скрип створюють все ті ж вірні заповітам Ілліча ретрогради.

Нашому провулку Тельмана завдяки декомунізації пощастило носити звучне прізвище героїчних братів Чучупаків, холодноярських героїв, молодих і сміливих, що віддали життя за теперішню незалежність України. Як і на кожній вуличці, у нас знайшлися невдоволені: тим страшенно дорогий Тельман, до якого прикипіли за стільки років всією душею, тим надто важко прізвище таке вимовляти, а деякі взагалі мають цікаву теорію про те, що всі немилозвучні і смішні прізвища: Дишло, Ярмо, Тягло, Чучупак і подібні треба викреслити назавжди з української мови, бо це так пани обзивали своїх холопів.

Десь би побалакали собі, та й змирилися б, але на нашій вулиці десяток невдоволених людей, ну, дуже старшого віку знайшли собі ватажка. Ще більш вірного ленінця, ніж вони, бо їхнє невдоволення обмежувалося кухонним бурчанням, а пані-ватажок вбила купу часу і сил на те, щоб оббивати пороги чиновників і ініціювати судові засідання. От наскільки прізвище Чучупака їй ненависне.

Розуміючи, що проти декомунізації не попреш, пані-ватажок почала давати на жалість: мовляв, старшим людям важко це прізвище вимовляти, в школі дітей дражнять «чупакабрами», то давайте вигадаємо щось красивіше. Я ж не проти декомунізації, не думайте.

Телеканал ВІККА навіть зняв про невдоволених сюжет. В цьому сюжеті менше десятка пенсіонерів наввипередки кривляються на камеру: «Чупакабра, Чупакабра, мі отето токо із платьожок узналі, что ми тєпєрє чупакабри, ги-ги-ги». Пані-ватажок оперує більш «серйозними» аргументами: їй дали всього місяць, щоб вирішити, яку назву вона хоче для нашого провулку, та ще й громадські обговорення проводили в той час, коли грип гуляв. Все, процедура порушена, а отже треба перейменовувати провулок по бажанню пані-ватажка і її стареньких підданих.

Цей шабаш неосвічених людей колись припиниться? Ні один з тих, що прийшли покривлятися на камеру, навіть не потрудився взнати, хто ж такі Чучупаки і чого престижно жити на вулиці їх імені.

Коли ми вже станемо сильними і по-справжньому незалежними?

Коли старечі руки, що й досі ніжно погладжують неіснуючий піонерський галстук / партійний білет / комсомольський значок, перестануть однією рукою тягнутися за пакетом «виборчої» гречки, а іншою тягнути своїх дітей та внуків назад в затхле болото?

Коли наші лідери будуть насправді сильними і зможуть дати рішучу відсіч навіть за спробу змінити хід історії, зневажити українських героїв, відродити совок?

Коли ретрогради, яких починає перекошувати від прізвищ Бандера, Шухевич, Чучупака, Петлюра, Мазепа, не зможуть влаштувалися в цій країні навіть двірниками, а не будуть з пихатим виглядом займати провладні посади?

Ми бігаємо по замкнутому колу.

Ми робимо крок вперед і два назад.

Ми не можемо ніяк прогнати цей привид комунізму.

Ми й досі – «славних прадідів великих правнуки погані», хоч наче й почали краще старатися.

Міський голово і всі, хто відповідальний за процес декомунізації, будь ласка, не дайте цим динозаврам шансу на реванш. Ось цей прецедент має стати показовим і продемонструвати всім тим, хто й досі не може змиритися з існуванням України і розвалом СРСР, що часи змінилися і повернення назад не буде.

За вашими плечима стоять Бандера, Шухевич, Чучупаки та інші українські герої, що не боялися давати рішучий відсіч ворогу.

І ви не бійтеся!

З вами Бог та Україна!

Ольга Косенко музейний працівник, фрілансер

передрук з сайту "Про все"

реклама

Коментарі  

 
+4 #23 Солдат, плюнь на торгаша! 16.11.2016 16:41
Враховуючи те, що всі коменти "Продавця" написані в стилі шмаркача-малолєтки, навчаться у Суворовському училищі в часи СРСР він не міг, а в часи Незалежності, вже 25 років Київське училище ім.Богуна приймає на навчання тільки тих, хто закінчив 9 класів - тобто 15-річних.
Так що бреше сопляк ватний - все, що "знає" про армію - те з Інтернету натягав. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #22 СОЛДАТ 16.11.2016 14:58
"Продавцу баобабов" Не надо мне сыпать цитаты из Уставов и намекать на погоны - поверь там далеко не сержантские лычки :-) Ты мне лучше скажи - чего ж ты так Украину не любишь то - выпускник Киевского суворовского?Чем конкретно она тебя обидела? :-x Только давай прямо, без "киселевщины" и ссылок на Ютуб..Жду ответ :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #21 Продавец черного дерева 16.11.2016 13:52
Цитую СОЛДАТ:
:-)

Все таки ответил.Ты впрям меня заводишь.Ночью нормальные люди спят.
Во первых :Боевое охранение выставляеться при условиях
близких к соприкосновению с противником,и при фронтовом
противостоянии войск.Понятие «часовой» применяется к
военнослужащим, заступившим на дежурство и в зоне боевых действий.
Во вторых: Караул — подразделение выполняющее боевую задачу по
охране........ лиц, содержащихся на гауптвахте(как раз про тебя)
или в дисциплинарном батальоне.Даже не хочу упоминать о важных
обьектах в зоне БД,которые тоже охраняет караул.
Я тебя отправлял к Уставу ВС СССР а не ЗСУ УКРАЇНИ.
Курица не птица-Солдат не офицер.А все таки у тебя пунктик
по поводу погон.Да и с 11 лет при советах принимали в Киевское Суворовское училище.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #20 СОЛДАТ 15.11.2016 19:57
Большому знатоку уставов Себастьяну "торговцу черным деревом".Запомни, служащий в армии с 11 лет, - первую линию обороны охраняет не караул а боевое охранение и его задачи ты думаю знаешь. :-) Ну а на счет небесной тысячи, отсутствия денег и прочих твоих фантазий скажу тебе так - это всего лишь плод твоего больного воображения.Заметь - не употребил ни одного ругательного слова.Честь имею.Надеюсь еще встретимся :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #19 СОЛДАТ 15.11.2016 17:35
Давай "за майбутнє" - блисни ітелектом!Розка жи як жити треба!!!! :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #18 Солдату-воину света 15.11.2016 17:34
Цитую СОЛДАТ:
"Продавцу"...а ты интересный ватник как я погляжу.Начитаный.Что еще можешь рассказать про ямы за первой линией обороны и про караул который можно снять.Ты в армии хоть служил придурок? :-x

Несмотря на льющиеся потоки брани,я не собираюсь уподобляться тебе воину света-который займет вскоре почетное место в небесной тысяче,однако заканчивая дискуссию отправлю тебя к Уставу Гарнизонной и Караульной службу ВС СССР от 1975 года.Там четко определено кто и когда может снять караул,часового ,пост.Также на досуге перечитай Боевой устав сухопутных войск.Ну а в армии я начал служил с 11 лет,когда тебя еще на свете не было.Слушай а ведь у тебя просто нет денег-ты сiромаха.Потому такой и злой.К кормушке ну ни как не подпускают.Цепь чуть чуть отпустили ,а миска далеко,вот ты и лаешь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #17 За майбутнє 15.11.2016 14:27
Хто ж буде розбудовувати нашу державу, якщо в отаких авторів інтелект менший за макове зернятко? Увесь світогляд обмежений заяложеними штампами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #16 СОЛДАТ 15.11.2016 14:08
"Продавцу"...а ты интересный ватник как я погляжу.Начитаный.Что еще можешь рассказать про ямы за первой линией обороны и про караул который можно снять.Ты в армии хоть служил придурок? :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #15 Себастья Перейра 15.11.2016 13:10
Цитую Доктор:
Цитую Себастьян Перейра:

ВІТАЮ ТЕБЕ, "СЄВА ПАРЄБРІК" - ТИ ОДИН З НАЙТУПІШИХ ВАТАНІВ СЕРЕД КОМЕНТАТОРІВ. МОЖЛИВО, ТУПІШИЙ НАВІТЬ ВІД ЛЕГЕНДАРНОЇ БАБИ "БУЛЬБИ" :lol: :lol: :lol:

Оксана це ти чи не ти?
Так ПОРЭБРИК чи БОРДЮР спитала у Ковбошi?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #14 Продавец черного дерева 15.11.2016 13:06
Цитую СОЛДАТ:
"Продавцю"...Особливо "інтелектуальні" коменти у тебе дивлюсь виходять в шість годин ранку.Пишеш мабуть сидячи на унітазі використовуючи приватний телефон? :-)

Это у тебя 6 и пора доить коров,а у нас давно за полночь.Эх,и не солдат ты совсем даже не черпак просто бойчара а может "елка".
Попался бы мне ты при саветах на КМБ.Я бы тебя так пролюстрировал, что мозги выскочили.А потом на ночь посадил бы тебя в яму за первую линию обороны,да и караул бы снял.Утром сменив нижнюю часть обмундирования ты бы мог сказать только слово МА-МА и то по слогам.Как правило у такких плохишей-как ты Солдат очень повышенное чувство самосохранения , до поры до времени они ускоренно набивают защечные мешки радуясь царящей суматохе и отсутствию сторожей , но стоит только запаху опасности появиться в окружающей их среде, с визгом ломятся во все шхеры , кто последний тот и сдох.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100