Це лютий 2005 року, коли після Помаранчевої революції стало зрозуміло, що зміна прізвища президента не є передумовою для системних змін в країні. Колишні регіонали швидко перефарбувалися, а помаранчеві ряди оперативно почистили від романтиків. Ми ж хотіли хоча б локальної зміни: наш університет повинен бути демократичним, самоврядування виборним, а ті, хто переслідував студентів за їх громадянську позицію - хоча б вибачитись.

Нас не чули і довелось оголосити голодування, яке тривало 7 днів. Це був тиждень, коли ми жили в холі університету, піддавались тиску і погрозам з боку адміністрації, відкриваючи вранці очі, бачили "батареї" телевізійних камер не лише зі всієї України, а і з сусідніх держав. Наприкінці, коли нам підлили ртуть під місце локації, а з требуни Верховної Ради депутат Заяць заявив, що це закінчиться погано, якщо не вжити заходів, МОН прислало комісію, а опоненти здались.

В результаті: 1) ректор пішов; 2) самоврядування обрали прямим, загальним, таємним голосуванням; 3) ми відчули, що разом таки - сила. Минуло ще трохи часу і стало зрозуміло, що за кожен крок поступу потрібно боротись, активізм необхідно інституціоналізовувати, нам - професіоналізовуватись і виступати не за все хороше, проти всього поганого, а за чіткі ідеї, процеси, згодом - процедури. Хороші хлопці/дівчата - не професія. Це відбулось майже одночасно у всіх регіонах і молоді, зелені та амбітні відмовились від одного відомого бренду та почали все з нуля. Нас ще який час плутали з Громадянською кампанією ПОРА!, а сьогодні, відповідно до оприлюднених Центром Разумкова опитуванням наша пізнаваність - 18,2% серед дорослого населення України.

З днем народження Громадянська мережа ОПОРА ! Люблю всіх, хто став кращим, але залишився в душі тим же романтиком без компромісів з власною совістю.

Громадський діяч Ольга Айвазовська,

Допис із Фейсбуку

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Хихикающий доктор 25.12.2017 16:08
Да, это же так ужасно-открывать глаза, а перед тобой телекамеры :lol:
Что может быть страшнее этой пытки?))))
Интересно, а много ли еще осталось тех, кто верит, что голодовка была реальная?))
Ничего, Оля,////////////////// на всю жизнь хватит)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Джек Воробей 20.12.2017 16:06
а толку :lol: ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Ох 20.12.2017 10:55
Цитую РезидентЪ:
Армяне, армяне, кругом одни армяне

Українцям відведена роль боронити землю ..... Таж сама Хазарія...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #3 Айвазовський 18.12.2017 20:16
Моих кистей рука.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #2 РезидентЪ 17.12.2017 00:25
Армяне, армяне, кругом одни армяне
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #1 Терпило 16.12.2017 22:40
Як вже набридли оці "професійні політики", які і дня нігде (крім грантоїдства) не працювали (а відповідно не знають реального життя). Тільки повчають усіх і усьому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100