Буквально вчора була з науковою експедицією в Холодному Яру. Унікальна природа, весняне сонечко, рідкісні види..але здивувало інше. Ще ніколи за усі роки моїх експедицій у холодноярському лісі я не помічала такої потужної активності робітників лісового господарства на досить невеликій ділянці лісу.

Вирівнювання лісових доріг, прибирання залишкової зрубаної деревини, сміття з узбіччах… Така активність викликає здивування та питання.

І ось буквально сьогодні надійшла інформація, що до Креселецького лісництва має приїхати делегація з Черкаської обласної рада (за участі комітету обласної ради по питаннях екології) швидше за все пов'язаної зі створенням національного природного парку "Холодний Яр". Про цей захід ні громадськість ні науковці, які займаються створенням нац. парку не були повідомлені.

Хочемо вірити, що члени комісії з питань екології будуть об’єктивними та врахують не лише стан "показових" ділянок, а й безперечну цінність історико-культурних пам'яток, природно-ресурсний потенціал, сучасний стан туристичної інфраструктури (стан доріг, наявність місць рекреації, стан санітарних вузлів ...).

Холодний Яр - це не лише сукупність деревостанів, а й неперевершений історико- культурний центр, серце визвольної боротьби українського народу. То ж що саме насправді побачать делеганти? І чи об’єктивними критеріями будуть керуватись?..

Ольга Галушко, еколог, активіст Євромайдану

* допис з "Фейсбуку"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+8 #5 ха 29.03.2015 18:12
Та делегація приїжджала дерева садити, от і всьо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 коля 28.03.2015 21:10
одні активісти - робити ніхто не хоче. дармоїди одні по всій країні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Борис Юхно 28.03.2015 15:08
Ну, фарбувати траву в зелене у нас навчилися задовго до появи обласного начальства з особливо високими естетичними смаками, шкода що ніякі революції не виліковують. Гірше, що місцеві ревом ревуть - не треба нам тієї заповідної радості, а їх ніхто не питає. Ото дивні люди, абсолютно не розуміють свого щастя. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2   27.03.2015 22:29
Міжіншим, одне з найстаріших городищ урочища, з зрозумілих причин не буду називати квартал де знаходяться його руїни, це городище де було поселення ткачів. Прабатьківщина черкаського ткацтва й не тільки. Там і сьогодні, глибоко копнувши, можна знайти безліч прясельців. До монголо-татарського нашестя, це був працентр праткацтва Київської Русі. На жаль, час знищив дерев'яні кросна, що стояли в кожній родинній хатині ткаченків, завжди втопаючих по весні серед підсніжників складчастих. Відповідну ремеслу назву, мало тоді й городище, що дало ім'я й Яру. Назва Яр збереглась до сьогодні. А ні Геродот, а ні пізніше Нестор, не все занотували в своїх рукописах. Й тому, топонімічна комісія, що так вчасно засідає в наші часи, повинна не тільки перейменовувати вулиці, а й повернути первинні історичні назви, якими пращури називали ці природні дива, що поєднували себе з заняттям людей. Недоліки Геродота та Нестора не повинні повторити безіменні члени перейменувальни х комісій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Народный контроль 27.03.2015 21:43
Почему эта деятельница вообще не ходит на заседания исполкома? Или она думает что это почетная должность? Не хочешь работать на громаду - уходи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100