Нищик Пряма мова Транспортна реформа ставить перед міською владою Черкас доволі великий об’єм завдань: обрання достойного програмного продукту, який забезпечить систему роботи електронного квитка, запровадження самого електронного квитка, запровадження системи карток (пільгових і звичайних), робота з перевізниками, щоб відповідне обладнання з’явилося не лише на тролейбусах «Черкасиелектротрансу», а й на автобусах.

Друга частина цього комплексу проблем – потреба забезпечити електротранс новими тролейбусами. Зараз міська влада веде перемовини з низкою державних банків і вивчає питання можливості закупівлі нового рухомого складу для комунального підприємства «Черкасиелектротранс» у лізинг.

Третя частина – перегляд маршрутів. Не повинно бути ситуації, коли кілька автобусів обслуговують комерційно привабливий маршрут, який збігається з тролейбусним. Не повинно бути такого, що центральна частина міста надзвичайно завантажена маршрутним транспортом. На мою думку, маршрутки мають рухатися вулицями Благовісною та Надпільною (колишньою Ільїна), а рух центром міста має здійснюватися екологічно чистим транспортом, тобто тролейбусами.

І, звичайно, хотілося б, щоб перевізники врешті-решт почали оновлення й свого рухомого складу, адже абсолютна більшість автобусів уже давно морально і технічно застаріла.

Роботу над транспортною реформою ми розпочали майже відразу після обрання нового складу виконавчого комітету. Відбулася зустріч із Віктором Євпаком, який пропонує свій проект «Mapa Magic». Але, наскільки я розумію, в нього є ще й програмний продукт. Крім того, працює ініціативна група молодих людей на комунальному підприємстві «Черкасиелектротранс». І є група молодих спеціалістів, які представляють свій проект «Busway», який, на мою думку, за програмним забезпеченням ведення системи електронного квитка нині найкращий із тих, що ми бачили в Черкасах. Ця система найефективніша, і вона нині вже працює на підприємстві «Черкасиелектротранс».

На цей момент із ініціативною групою, яка представляє продукт «Busway», департаментом житлово-комунального господарства вже підписано договір про випробування цієї системи на тролейбусах. Ця система працює. Заступники міського голови і я як секретар міськради мали можливість в онлайн-режимі під час презентації побачити рух наших тролейбусів – прямо із монітора в приміщенні міськради, послухати оголошення зупинок в тролейбусі №10, яке відбувається в реальному режимі. Ця ж група фахівців презентувала розроблену систему карток, показала, як працює переносний валідатор, як друкуються квитки – пільговий і звичайний. І найголовніше – розробники цієї системи заручилися підтримкою інвесторів, які готові для комунального транспорту «Черкасиелектротрансу» безкоштовно забезпечити все необхідне обладнання. Свій продукт розробники планують продавати в інші міста, а своєму місту готові надати його безкоштовно. Більше того, якщо приватні перевізники будуть не готові придбати цю апаратуру, то інвестор може забезпечити її оренду.

Якби ми (свободівці, – ред.) мали у виконкомі ще один вирішальний голос, то на найближчих пленарних засіданнях питання про впровадження «Busway» було б розв’язано. Оскільки цього немає, то розпочинаємо процес обговорення. Можливо, це обговорення виявить ще якийсь, ще кращий, продукт. Можливо, результатом обговорення стане впровадження не лише частинки транспортної реформи (системи електронного квитка), а загальної концепції, коли буде зрозуміло, що за чим, коли і хто робить, і хто за це відповідає. Але «Busway» – це продукт, який із завтрашнього дня можна запускати в місто, і він буде працювати.

Ярослав Нищик, секретар Черкаської міської ради

* Із виступу на телеканалі «Експо TV».

реклама

Коментарі  

 
0 #7 Знищик 05.03.2018 09:18
У перед Черкаси!!!!!!!! !!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #6 Пильний 28.02.2018 21:43
Тут коментують тільки регіАнали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Михайло 28.02.2018 19:12
Лише шкурники опираються проведенню транспортноi реформи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Економіст 27.02.2018 15:28
Націоналістични м угаром можна дурити себе, а економіку не обдуриш - у неї свої закони.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Тарас 27.02.2018 15:26
ДИЛЕТАНТ. Краще зробити не здатні, так треба знищини те, що є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 справедливий 27.02.2018 15:18
А якби вас свободів зовсім не було, то на Україні усім краще б жилося.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Анти 27.02.2018 15:06
"Якби ми (свободівці, – ред.) мали у виконкомі ще один вирішальний голос" то всі інші члени виконкому з інших політичних сил окрім вас проти?

Може тоді це Ви не праві?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100