Завтра відбудеться друга сесія обласної ради. Розумію, що легкою вона не буде. Але разом із тим я – людина, упевнена у своїх діях, своїх позиціях. Тож, вважаю, є всі передумови для того, щоб вона пройшла конструктивно.

Провів переговори з керівниками усіх депутатських фракцій. Більшість налаштована на конструктив – незалежно від того, яка позиція політичної партії в цілому щодо дій влади. Але ж ми в обласній раді маємо ухвалювамти не політичні рішення.

Лише одна відома політична сила, отримавши на виборах третю позицію й по суті їх програвши, намагається дестабілізувати ситуацію, в силовий спосіб домогтися своїх цілей. Але я хочу сказати таке: хлопці, треба на виборах вигравати! В інших країнах місцеве самоврядування гарантується, а в нас чомусь його потрібно відстоювати...

Усі закиди в мій бік я спростовую публічно й чітко, із застосуванням конкретних документів, свідчень офіційних установ або посадових осіб. Але мої опоненти вигадують щось іще... Тепер вони використовують для своїх цілей людей (проплачених або відповідним чином налаштованих), які й мене до пуття не знають. Знають тільки, що саме треба кричати. Але ці крики не відповідають ані позиції депутатського корпусу щодо мене, ані виборців у цілому. Єдине, за що я хвилююся, – чи зможуть депутати спокійно працювати й ухвалювати рішення.

Зрозуміло, що я один сто осіб не перекричу. Але всі розуміють, що та політична сила, яка найгучніше кричить, що думає за людей, насправді думає про себе і про досягнення якихось посад та політичних дивідендів. Сьогодні потрібно внести зміни до бюджету: прийшли державні субвенції. Департамент фінансів каже, що ці гроші вкрай необхідно якнайшвидше розподілити. А в нас не сформовані комісії, не можна дотриматися процедури розгляду питань внесення змін до бюджету. Крім того, потрібно розглядати питання формування бюджету на наступний рік. Але одна політична партія просто блокує всі ці процеси.

У них насправді немає підтримки депутатського корпусу. Я навіть більше скажу – немає єдності всередині своєї фракції! Але вони продовжують свою справу.

Людям, які мене не знають, показують якісь папірці й кажуть: дивіться, який він такий-пересякий! Але в мене питання до достовірності тих документів. Це раз. І друге: мене звинувачують у брехні. Я знов кажу: шановні! З приводу Партії регіонів нікому нічого не збрехав! Я не писав заяви на вступ до неї. Мене ніхто туди офіційно не приймав. Ніяких посвідчень мені не видавали. Звідки ці «документи» – це питання не до мене, а до правоохоронних органів. Коли це все буде з’ясовано, я думаю, до тих людей, які їх розповсюджують, виникне ще більше питань, ніж сьогодні виникає до мене.

Зараз правоохоронні органи опитують керівників районного осередку Партії регіонів, які, до речі, не втекли з неї, як дехто, і яких за це можна поважати. Ці люди спростовують закиди щодо мене, ніби я вступав до партії. Не вступав і в жодному заході Партії регіонів участі не брав! Це є правда, і керівники районної організації це підтверджують.

Що ж до тієї «відомості», де зазначено, що моя дружина нібито їздила на антимайдан... Це – взагалі список, а не «відомость», до якого хтось дописав суми грошей. Хай би та людина, яка цей список показує, розповіла, звідки вона ті гроші брала. Але це, чомусь, нікого не цікавить. Ми з дружиною вже кілька місяців, з початку виборів, даємо пояснення з цього приводу. Лисяни, які знають правду, які володіють інформацією, під час виборів дали цьому оцінку, проголосувавши за мене. Тепер цю «інформацію» доносять до людей, які не знають, як усе було насправді.

Певні засоби масової інформації подають це все дозовано, вирваними фразами – зовсім не так, як це роблять «Прочерк», «Провінція», «Інфоміст» та багато інших ЗМІ. Мені іноді кажуть, що треба відповідати такими самими методами. Але опускатися до рівня окремих своїх опонентів я не збираюся. Як би мені не було важко відстоювати свою позицію, але я її буду відстоювати толерантно! Їхні «аргументи» я буду розбивати своїми чіткими, офіційними контраргументами.

Спілкуючись із депутатом Михайлом Мушієком або міським головою Черкас лисянином Анатолієм Бондаренком, який робить вигляд, що він до цього не причетний, я запитую: «Ну ви ж знаєте, що я до того, в чому мене звинувачують, не маю відношення». Кажуть: «Знаємо». «А для чого ви оце чините?» «Ну, Сашо, це політика...»

Це не «політика», це божевільня! Через це політику і вважають брудним ділом, що деякі люди так поводяться.

Хтось звик вибори «робити», а я звик на виборах обиратися! Я ще жодного разу вибори не програв, а вигравав я завжди переконливо! Завжди! І на виборах мера Лисянки, і обираючись депутатом. До речі, депутатом селищної ради на початку 2014 року я дообирався всупереч волі Партії регіонів. Вони там робили що хотіли, казали, хоч їжте бюлетені, але щоб він не став депутатом. Але я все одно став!

Я дуже здивувався, коли серед людей, яких мої опоненти привезли на прийом до губернатора, побачив ту жінку, яка возила людей на антимайдан, до якої в правоохоронців питань – тьма! Вона ображена на мене за те, що люди свого часу її підстригли й вимазали зеленкою. Я не брав у цьому участі, але я був організатором блокпостів і протидії Партії регіонів. Тепер цю жінку використовують.

А на мою підтримку приїжджали депутати районної ради від «Батьківщини» нинішнього скликання, новообрані! Члени територіальної виборчої комісії від «Батьківщини». Вони приїхали, щоб відстояти мене, щоб довести, що я – не такий, яким мене малює дехто! Але Бондаренко їх назвав... тітушками! То я можу сказати, що в районі, де він народився, Бондаренко більше не політик! Люди, які з помаранчевих часів за нього голови клали, тепер для нього – «тітушки»...

Мені ніколи нічого не давалося легко. Але є один християнський вислів, справедливість якого я не один раз перевіряв у своєму житті: «Усяка добра справа, за яку людину не спокушав сатана, не увінчається успіхом». Тому я дуже радий, що й нова моя справа починається саме так... Тільки шкода людей, в тому числі депутатів, на яких намагаються тиснути, яких залякують, як це було під час першої сесії. Це свідчить про нездорову ситуацію в нашому суспільстві. Ми повинні зрозуміти, що така поведінка радикально налаштованих політичних об’єднань, як би хто чого не казав, це створення другого фронту в Україні. Об’єктивно це йде на користь Росії. Європа радикалізму не сприймає, а Росія може схопитися за таку провокацію. Це – моє суб’єктивне бачення, але воно ґрунтується на конкретних фактах. Хлопці, виборюючи собі посади й ситуативний вплив, не думають про те, що може через такі дії статися в більших масштабах...

Олександр Вельбівець, новообраний голова обласної ради

* коментар «Прочерку»

реклама

Коментарі  

 
+10 #14 Дантист 14.12.2015 17:16
Вельбивець, ты просто напиши, что на Бондаренка работает Воротник и тогда все поймут откуда все твои беды (с поддельными бумагами о членстве в ПР) и поверят, что все что против тебя делается - грязная провокация. Всего то делов. А так люди не верят что Металолом все это придумал. Зри в корень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #13 ....... 11.12.2015 17:00
- Врешь !
- Ошибаюсь ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #12 федор принципиальный 11.12.2015 10:29
Одним словом -..... !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #11 Я не 10.12.2015 01:23
Я, я,я... Ще й ці руки,які нічого не крали...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #10 Черкащанин 09.12.2015 15:42
Цікаво, як на ці слова Вельбівця відреагував "міський голова лисянин Бондаренко"? Він і від меншого приводу стрибає, як воша на гребінцю, а тут на нього пальцем показали :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #9 Посіпаки регіоналів 09.12.2015 12:02
Я не брехав! Я брешу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Ezyя 09.12.2015 11:45
Треба щось робити а не робити те що не треба!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+34 #7 Черкащанин 08.12.2015 10:57
А що, Мишко Мушієк досі пристає? А ти, Вельбівець, не міг би його просто послать? Чесно - вже набридли з цим "був-не був"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+32 #6 Фугас 08.12.2015 10:47
Мне безразлична карьера этого господина, но в администрации благополучно трудятся не только те, кто "состоял", но и по личной инициативе самозабвенно заносил з...д Тулубу. То есть, если ты просто сидишь на прежнем месте, то все в порядке?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+34 #5 Верник 08.12.2015 10:38
Цитую Борис Юхно:
Є така штука поліграф, він же детектор брехні. Можна пройти незалежну експертизу і зняти всі питання.

Мушієка це не заспокоїть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100