реклама
Sucurity Police

реклама

10338440_651440918257584_8049499070555014512_o(1) З початком навчального року все частішими стали звернення про фінансове неподобство, яке відбувається в школах та садочках міста. Зокрема, маю інформації і про 1200 гривень «добровільного» внеску при зарахуванні дитини в перший клас чи садочок, і про не зрозумілі плазмові телевізори, які дуже бажають класні керівники молодших класів деяких шкіл Південно-Західного району міста, і про те, що за 1000 гривень можна спокійно вирішувати питання прилаштування дитини в потрібний дитячий садочок, навіть при його наповненості, і про те, що продовжують збирати кошти на миючі засоби.

Проте є одно серйозна перепона. Жоден з батьків, які повідомляли мені цю інформацію, не згодився ні публічно підтвердити свої слова, ні написати заяву чи звернення. Всі бояться. Хтось за те, щоб не було проблем в дитини, хтось не хоче стати «білою вороною» в батьківському колективі, хтось не бажає просто сваритись із вчителькою, яка сильно впливає на оцінки в атестаті. А без цього, все що я роблю – це не більше ніж спроба вирішити ситуацію з наскоку, адже маю ситуацію, коли моє слово, проти слова всіх педагогів школи чи садочку, які в один голос твердять, що нічого подібного не було, а там де і відбувається, то це приватна ініціатива батьківського комітету.

Тож прийняв рішення стимулювати батьків. Готую наказ про обов’язкове інформування батьків, під підпис, про заборону адміністрації школи чи садочку, проводити збір будь-яких коштів, виступати ініціатором такого збору стосовно батьківського комітету. Як і нагадувати про пряму заборону збору благодійних внесків в іншій формі, ніж переказ на рахунок навчального закладу. І що обов’язково, благодійні внески зробимо благодійними, а не обов’язковими, бо маю враження, що деякі школи отримують відсоток із магазинів електроніки, де здійснюється купівля.

Ну і окремо, якщо хтось із моїх віртуальних друзів у соціальних мережах готовий публічно повідомляти про факти поборів в закладах, де навчаються його діти - готовий Вас почути

Ігор Коломоєць, заступник міського голови Черкас

*допис у соцмережі «Фейсбук»

реклама

Коментарі  

 
+15 #2 Василий Бабушкин 17.09.2016 00:01
Страх это преступление с родни предательства, не будьте преступниками перед будущим своих детей раз уж сами в маразме решили жить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #1 студенты мед. колледжа 15.09.2016 08:33
За сентябрь с нас уже 3 раза собрали деньги и это не предел. Преподаватели в таком же положении, молчат, т.к. боятся. Помогите, куда обращаться!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100