13631590_864507233684051_1974923059587585516_n Наша медицина, як і все життя у нашій країні, дуже контрастна. Тут можуть поєднуватись непоєднувані речі. Тут ти потрапляєш у приймальне відділення на першому поверсі, де зроблений євроремонт та весь поверх підготовлений напевне "на показ".

Тебе ведуть на 3-й поверх і ти заходиш у палату, бачиш замінені вікна, меблі, які більш-менш тримаються купи і полегшено зітхаєш, і розкладаєшся. Але на посту розбираються з документами і з'ясовується, що тебе привели не на той поверх. Ти збираєш речі і йдеш із малою дитиною на 5-й, а там життя завмерло ще в радянські роки, і з тих пір лише все псувалось - вікна сквозять і тримаються на скотчі (при цьому радять при лікуванні частіше провітрювати кімнату, але ж як ти їх відкриєш щоб провітрити), порваний лінолеум, тумбочки, які розвалюються, ліжка на яких спати не можливо (тим паче з дитиною). І в таких умовах лікуєшся 4 дні. Далі тебе переводять на 4-й, де все в цілому набагато краще. І насамкінець тебе переводять на 1-й поверх в бокс де все майже ідеально.

І це лише побутові речі в одній будівлі, де лікують маленьких дітей.

У продовження теми про контрасти в нашій медицині. В даному випадку про людський фактор.

Тому що погані побутові умови можна стерпіти, тоді як некваліфікована допомога лікаря може призвести до більш трагічних наслідків. Так само і в нашому випадку. Якщо на прийомі сидять хороші лікарі, які послухали та встановили попередні діагнози, які ще потрібно було підтвердити, то з лікарем на 5-му поверсі нам, як і іншим пацієнтам, не пощастило.

Спочатку насторожило те, як швидко цей лікар здійснює огляд - 20 хв. і все крило він оглянув (а це близько 30 пацієнтів). Паніка почалась, коли виявилось, що у дитини по сусідству дійшло до запалення (про це вони дізнались пішовши до іншого лікаря і впросивши послухати дитину), хоча їхній лікар казав, що все нормально. Потім був "бунт" цілої палати, які вимагали зміни лікаря і як потім виявилось правильно, бо у всіх виявилась пневмонія і їх всіх перевели на 4-й поверх.

Після цього й я по стопам попередніх пацієнтів пішла до справді хорошого лікаря з 4-го поверху (Скоробрещук Валерій Миколайович), щоб він послухав дитину і виявилось, що й нас довели до пневмонії. Вже наступного ранку наш лікар (між іншим цілий кандидат медичних наук) знову нас слухає і каже знову, що у вас все нормально - ідете на поправку, а потім перевертає сторінку в медичній карточці і посміхаючись каже - "Тю, та у вас же ж пневмонія, що ви тут робите".

Після цього нас перевели на 4-й поверх до справді хорошого лікаря, але й там ми протримались не довго через непрофесійність медсестер. Справа в тому, що до нас перевели дитину із дитячого будинку, в якої, як потім виявилось, була температура (про що дізналась я, а не медсестри, які не проявляли ніякої цікавості до цієї дитини). Як наслідок, у нашої дитини повторно з'явилась температура і нас, разом із цією дитиною із притулку, перевели на 1-й поверх у бокс.

Де ми нарешті й долікувались, разом із Анею з дитячого будинку.

Що ще раз показує, що в медицині все так само, як і у всіх галузях - є лікарі-професіонали, яким не має часу, щоб в гору глянути, а є ті хто відбувають свій робочий час, спокійно попиваючи каву (а те, що від цієї роботи залежить здоров'я дітей, їх особливо не цікавить).

Як такі люди непрофесіонали можуть працювати з дітьми роками, можуть відповісти лише їхні колеги (хоча я запитувала і вони чомусь лише посміхались)...

Леся Хлипавка, учитель

*передрук з "Фейсбуку"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Хлип-хлип 12.01.2017 16:24
Цитую пофігіст:
які вчетелі вчили таких і маємо лікарів , оді неуки

"Оді неуки" - це такі як ти, коментун. Ті, які пишуть вчЕтелі через "Е" :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 пофігіст 12.01.2017 16:06
які вчетелі вчили таких і маємо лікарів , оді неуки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Магрiбський Чаклун 10.01.2017 18:20
Стратегія влади України проста і тривіальна як граблі: «Москаляку
на гілляку, юде - геть, пенсіонерам та інвалідам - на кладовищі,
безробітним - в гастарбайтери, молодим патріотам - в АТО прямо
з бандерівського маршу. Всім іншим - мовчати, дивитися правильні
фільми, слухати правильну музику і читати правильні книги.
А то погрюкають у дверi.1937?Україна чини опір.
Геть свідомих.Хай живе Україна!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Черкасчанин 10.01.2017 17:23
Ну у нас не только врачи хотят хорошие деньги, и ни за что не отвечать.
У нас ,к сожалению ,везде так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Артур 10.01.2017 13:25
Зато у нас в городе есть целое управление медицины во главе со Стадником, которые беспокоятся только о повышении своей зарплаты
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Степаныч 09.01.2017 19:04
Поэтому и должна быть доказательная медицина!
Чтобы каждый врач знал, что в случае своей халатности или непрофессионали зма сядет в тюрьму!
А как иначе? Деньги они хотят зарабатывать хорошие, а ответственности нет??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100