реклама
Sucurity Police

реклама

10649610_331151817052879_3746090729543766008_n Рівно за тиждень, у м. Сміла непомітно мине річниця знакової події, яка іще минулого року збурювала емоції як патріотів України, так і їх опонентів – апологетів «совка». 18.02.2016 міська рада затвердила низку рішень під узагальнюючою назвою «Перелік перейменованих вулиць, провулків та найменування об’єктів у м. Сміла». Цій події передувала багатомісячна, кропітка робота «топонімічної» комісії. Десятки засідань, величезний масив історичних даних, суперечки… на виході дали позитивний результат – 98% запропонованих комісією назв, були затверджені, міською радою, міським головою та головою обласної державної адміністрації. Смілянський проект «декомунізації» в колах експертів було визнано одним із кращих. На жаль, прийняте рішення відразу почало блокуватися тим, хто мав би організовувати його виконання – міськвиконкомом.

Перша спроба отримати реванш була здійснена частиною мешканців пров. Кіровоградський. Вони звернулися до міськвиконкому і, як не дивно, отримали підтримку. В ході «договорняка» їм було рекомендовано звернутися до суду з позовом і обіцяно позов не заперечувати. Домовленість була реалізована рішенням судді смілянського суду Гудзюка І.В. і тільки завдяки своєчасному втручанню відповідної комісії Черкаської ОДА, під головуванням Поліщука В.Т., ім’я Кірова було стерто із мапи Сміли.

Друга спроба була здійснена одним із мешканців вул. Героїв УПА, яка до цього носила ім’я Н. Сергієнко. Позивач заявив, що найменування вулиці на честь Героїв УПА принижує його честь і гідність. Судові засідання раз-за-разом переносились за формальним приводом: різні судді не могли зорієнтуватися чи мала право міська рада виконувати «декомунізаційний пакет законів» чи ні. Востаннє судове засідання було перенесено на березень поточного року на усно передане прохання заявника.

Цього разу очільник міста не ризикнув відверто підтримувати «реваншистів», тим більше, що за наполяганням громадськості, до розгляду справи, третьою особою було залучено «топонімічну» комісію міськвиконкому. Але з метою позбавлення мене, як голови комісії, права захищати рішення міської ради, було використано, напрацьовану депутатською групою «Сміляни» на чолі з Віктором Федоренком, рейдерську тактику – комісію без будь яких причин було розформовано і на тому ж засіданні виконкому створену нову, в переважній більшості із числа ностальгуючих за радянською владою.

Таким же чином було усунуто з транспортної комісії депутатів О. Дерезимлю та П. Абажея, за спробу завадити самовільному підвищенню тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті. На їх місце введено затятих «регіоналів».

Що це? Спроба В. Федоренка оточити себе маріонетками, чи спланована повзуча спроба регіоналів та агентів Кремля «відвоювати» назад втрачені позиції. Другий варіант не такий вже й надуманий, адже до складу Смілянської міської ради під різними партійними прапорами пролізли екс-регіонали, екс-комуністи та інша безпринципна, зажерлива «пліснява», які і формують на сьогодні позицію міської влади. І ця позиція дозволила відновити відпрацьовані нахабні схеми дерибану міського бюджету, державних субвенцій та лобіювання власних інтересів. Все місто стало свідком «ефективного» управління ремонтом вулиць, їх очищенням, освітленням, вирізанням дерев та освоєнням інших «ніштяків».

Скоро вже рік, як сесії міськради та засідання виконкому проводяться без належного інформування громадськості, а прийняті рішення ігноруються з моменту підписання. Рішення по «Енергоінвесту», реформуванню медичної галузі та по згаданій вище «декомунізації» не варті паперу, на якому були надруковані. Пан Федоренко зі своїми заступниками, радниками та іншими лакузами давно став вважати смілян «лохами», приймаючи такі рішення формально, для «галочки». Без підстав і обґрунтування ліквідовуючи виконком, комісії, інші утворення, правляча більшість керується єдиною метою – усунути з них людей, які не поділяють їх світогляд, які мають інші життєві позиції та точки зору на події в місті. На що, Вікторе Антоновичу із співучасниками, хочу повторити сказане вашим попередникам у буремному 2014 році: «Абсолютна влада призводить до абсолютної відповідальності» і рано чи пізно ви закінчите так само, як ті, хто сьогодні ховається по закордонах. Кров Небесної Сотні пролита не даремно, як би вам усім, кому Україна стала впоперек горла, не хотілося б це заперечити. Навіть мертві, з «того світу» вони примушують вас ставати навколішки. Не тіште себе думками, що ми, майданівці, слабаки – ми вже давно переступили поріг страху перед знищенням ворогів України. А ви, не зважаючи на вишиванки та могильні вінки до пам’ятників героям – вороги! І від покарання вас рятує лише війна, в якій ми, рано чи пізно, обов’язково переможемо.

P.S. У місті активно ведеться підготовка до святкувань Дня св. Валентина, Масляниці та інших, в т.ч. радянських дат. Та, нажаль, абсолютний штиль та ігнорування проблем фронту, проблем торгівлі на крові і, нарешті, третьої річниці розстрілу Небесної Сотні. Не дочекавшись від міської влади жодного поруху у бік увічення пам’яті її героїв, ГО «Територія гідності» звертається до всіх смілян, кому кров Небесної Сотні пече душу, долучитися до нашої акції із заміни табличок з радянськими назвами вулиць.

Анатолій Терещенко ГО «Територія гідності»

*передрук з "Фейсбуку"

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100