Я сім років вже займаюся фермерством. У конфлікті за землю вважаю, що закон на моїй стороні. Та й юристи мені так казали. Маю відповідне рішення комісії про те, що мені продовжили договір оренди землі. Але депутат Черкаської обласної ради Сергій Буцько захопив моє поле. Коли 25 квітня, після Паски, я приїхав на поле, воно було вже засіяне.

У суботу, 28 травня, наступного дня після того, як я погрожував себе спалити, відбулася зустріч із головою Драбівської райдержадміністрації Володимиром Бутом та заступником голови Черкаської облдержадміністрації Василем Корнієнком. Зустріч була важкою. Радилися майже дві години. Я розповідав про те, що це був самозахват землі. Василь Корнієнко погодився і почав кричати на Володимира Бута, чого той не прийняв своєчасно міри.

Спілкувалися ми і з Сергієм Буцьком. Я йому кажу, що оскільки після посіву вже пройшов час, посіви зійшли. Кажу, що я не повинен йому компенсовувати самозахват, але я йому компенсую затрати, які він поніс, коли засіював поле. Не знищувати ж посіви! Буцько нарахував 350 тисяч гривень затрат. Я погодився компенсувати, але в мене на цей момент немає такої суми. Кажу: «Сергій Антонович, у мене на рахунку господарства є 100 тисяч гривень. Я їх даю тобі зразу. Хочеш, забери в мене посівного матеріалу на 160 тисяч, але більше нема. Зачекай до осені і я віддам усю суму». А він каже: «Ні і все. Або віддавай зразу усю суму, або я поле знищу».

Закінчилося тим, що він вирішив віддати мені чисту землю. Я подумав так, що якщо одразу посію, надіятимуся на Бога, може піде дощик і щось з землі вискочить.

На цьому мене вирядили. Тоді ж, але після спільної зустрічі з усіма, зустрівся знов з головою Драбівської райдержадміністрації. Він сказав: «Ну, все вирішено. Буцько завтра (у неділю) посіви закультивує, і ви приступайте до сівби. Приїде завтра шеф (Володимир Бут так каже на Сергія Тулуба) і ви йому скажіть, що конфлікт вирішений, районна адміністрація пішла вам назустріч». Ну я і погодився, з мене, думаю, не убуде.

Між іншим, я ж не міг сіяти, бо мої трактори були під арештом. Чому? Коли мої трактористи нещодавно вийшли на поле, яке захопив Буцько, той приїхав і почав ганятися за ними на джипі. Трактористи заскочили в трясовину, бо неподалік того поля є болото. Як мені це повідомили, я подзвонив у міліцію і поїхав на поле. Там була машина Буцька і ще декілька машин з ним. Поки я докликався хлопців з болота, під’їхала міліція. Я кажу, що це просто «безпредєл». Я ж обробляю це поле на законних умовах. Та й взагалі, як можна було хлопців ганяти. Хай вже Сергій Антонович Буцько має до мене якісь претензії, але хлопців нащо чіпати? Чому не арештували той джип, на якому Буцько ганявся по полю за людьми? А начальник міліції каже: «Ви ж розумієте, він депутат обласної ради». Що з того?! Начальник міліції навіть сфотографувати сліди джипу по полю не захотів. То ми на другий день поїхали з адвокатом і сфотографували сліди. Але інцидент закінчився тим, що арештували мої трактори. От і довелося у колег-фермерів техніку просити.

Як повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації, Сергій Тулуб "уважно вивчив ситуацію на місці"...

Як повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації, Сергій Тулуб "уважно вивчив ситуацію на місці"...

У понеділок, 30 травня, трактористи виїхали на поле і повідомляють мені, що поле не готове для сівби. Мовляв, європаком (це такий агрегат, що чіпляється до трактора) такі вісімки по полю нагорнуті, що тиждень поле треба вирівнювати. Просто познущався над полем чоловік! А ще місцеві жителі повідомили мені, що на поле виїжджали якоюсь бочкою і той, хто захватив поле, сказав внести туди якусь хімію, щоб рік земля не родила. Там запах якийсь дивний стояв.

Потім подзвонили з РДА і сказали, що до мене їде Сергій Тулуб. Та я пояснив, що не казатиму, що питання з землею вирішене і переказав всю вищенаведену інформацію. Пройшов час і голова РДА подзвонив сказати, що Сергій Тулуб хоче зі мною зустрітися в кабінеті голови РДА. Я прийшов у кабінет і розповів про все: про самозахват поля, пояснив, що в мене наперед оплачена оренда землі, у той час, як землею користується Буцько. А голова РДА дає йому ліві довідки. У той же час, на сайті облдержадміністрації подається інформація, що у мене забур’янене поле. Але коли поле забур’янене, то складається акт обстеження і виноситься штраф. Акту обстеження немає. І яке може бути забур’янене поле, якщо торік в мене урожайність була одна з кращих в районі?

Сергій Тулуб запитує, яке компромісне рішення знайдене. Я сказав, що мені запропонували, щоб я продовжував сіяти це поле. Але ж трактори в полі стоять, бо поле сіяти неможливо. Я розповів що і як. Сергій Тулуб сказав взяти агронома з управління сільського господарства і поїхати подивитися на поле. Коли я приїхав, то чесно кажу вам, що я плакав. Так знущатися над землею не можна, хто б це не був. А тоді стали придивлятися до землі, то виявилося, що у неї таки внесені якісь хімічні препарати. Я навіть не знаю які, тож не можу підібрати препарати з протидією. А це територія майже у 100 гектарів!!!

Драбівський фермер шукає правди у Верховній Раді

Драбівський фермер шукає правди у Верховній Раді

 

У вівторок я їздив у Київ, передав народному депутату від «Батьківщини» Ігорю Єреську документи. Можливо, хоч київські депутати допоможуть мені. Я багато не хочу. Просто хочу господарювати на своїй землі…

Олександр Васильович Бірюк, фермер, який працює у Драбівському районі.

27 травня під Драбівською райдержадміністрацією він погрожував себе спалити, якщо влада не продовжить йому термін оренди землі.

реклама

Коментарі  

 
+5 #7 баба Галя 01.06.2011 14:43
з призначеннят тулуба головою ода в області почалися проблеми і це не тільки в драбові а по всій області прийшли взяточники забули чого вони тут.оце і є влада януковича.сьогодня фермер палить себе а завтра всі з торбою по світу підемо. і це не один такий бут та буцько.Йойой.скрізь такі криси при владі.і юлька собі нагребла.ну хоч давала жить.а ці синьо-білі тільки собі.боже боже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 ksenia 01.06.2011 13:40
Хіба таке твориться тільки в Драбові? Скрізь *** розлізлася і живуть !"по понятиям". Незнаю цього ферера, але це люди трудяги, які годують нас. Так ні, китайська гречка краща.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 селянка 01.06.2011 11:47
Здається цьому безпрєдєлу не буде кінця. по всій Україні, як ракова пухлина розрослися ставлиники януковича. покращили життя уже сьогодні.треба ж було до такого стану довести людину! а себе не палять. прийде час - згорять від людських прокльонів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Zarina 01.06.2011 11:44
Нормально. Приїде Тулуб - скажи що все харашо. кому харашо?Буту?Буцьку? отак і займаються окозамилюваням. Як паскудно на душі від такіх тулубів, бутів, буцьків і прочіх цьків регіональських. Коли буде цьому кінець?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 bomba 01.06.2011 11:36
Отакої! То Бірюк б"є, то Бірюка б"ють. А якщо розібратися, то не права влада. Людина сіяла, збирала, пахала на полі. Тільки Буцьку землі мало. Та всім нам відміряно зовсім не багато на місцевому цвинтарі. Треба Буцьку апетит трохи поубавить. Не наїсться ніяк.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 козак 01.06.2011 11:32
А що їм регіоналам закони? В них вони свої. Сьогодні в Бірюка землю забрали - завтра буде інший. Буцько ж їх усіх годує. Чого б не помогти своєму? От і допомагають так. Депутат обласної ради Буцько від регіонів. от вам і яркий приклад як діє влада. А що. обрали? Чи продали свої голоса. Та тільки кожному з нас будуть не переливки. Бо... "донбас порожняк не гонит2.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 булат 01.06.2011 11:27
В районі панує свавілля. Так правляча партія регіоналів качає свої права. Прав той у кого більше прав. Так з людини можуть зробити ніщо, якщо вона мислить "не поїхньому". Так із Бірюком поступили. Буцьку просто мало. Землю скупив незаконно. мало. Давай ще і захвачу. отака в нас влада регіональна. Нас позаганяли в партію під примусом і думають, що ми довго мовчатимемо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100