Суслова Підтримка української культури мусить починатись з конкретних справ! Сьогодні в селі Погибляк на Черкащині помирає краєзнавчий музей. Його будівля настільки занедбана, що це загрожує експонатам. Місцева влада, на жаль, не здатна з цим впоратися й тим самим обрікає музей на знищення. Якщо нічого не робити, то рано чи пізно будівля завалиться й, дай Боже, щоб без людських жертв.

На жаль, проблема ця не одинична. Десятки музеїв в містечках та селах скніють від безгрошів’я й ледве животіють. Розумію, що там немає шедеврів світового масштабу, але в багатьох з них зберігаються експонати, які мають велику цінність для України, особливо для регіональної історії.

Тому єдиний вихід – забезпечити якісний ремонт приміщень музеїв й надати на ці цілі достатнє фінансування. Зокрема, щодо музею в селі Погибляк слід здійснити комплексну перевірку та за результатами приймати рішення про заходи щодо його порятунку.

За минуле століття Україна й так втратила величезну частку свого національного спадку, тому сьогодні мусимо зробити все можливе, щоб зберегти те, що лишили нам минулі покоління.

Ірина Суслова, народний депутат України

* Допис у «Фейсбуці».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+18 #4 Ти наївна 22.09.2017 19:58
Суслова, раджу тобі познайомиться з начальником культури ОДА ШАбатіним і профільним заступником губра Овчеренком Сєрьожкою - і ти зрозумієш, що або ти сама той музей відремонтуєш, або йому пиз***ць!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Ctrl 22.09.2017 17:51
Звичайно, справа депутатів піаритись на всьому. Але проблема насправді дуже актуальна. Адже музеї зберігають пам'ять про минуле, про наше коріння. На Черкащині з її багатою історією потрібна державна підтримка музеїв. А депутатам і "прочим" говорунам з грішми слід менше балаболити, а робити конкретні справи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 ДЖЕКО 22.09.2017 16:18
Смішно слухати ці "стенания". У народного депутата більш ніж достатньо важелів забезпечити ремонти музею. Закликаючи робити "конкретні справи" нічого конкретного не робить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 ПАП 22.09.2017 15:46
Так, надала б спонсорську допомогу, як народний депутат, чи слабо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100