16832089_1356192584403747_1056441493107212439_n Те, що мені довелося побачити в суботу в уманській "Софіївці", просто злякало. Здається, крім відвідувачів, не можна було більше нічого не побачити, не почути. Навіть не уявляю, скільки тисяч людей відвідали парк 30 вересня.

Наша екскурсія почалася о 17:00. У цей час парк ще був заповнений і людьми.

Скажете, чим погано?

Це не просто погано. Маса люду, яка бездумно і безцільно рухається парковими алеями, щоб врешті приземлитися і перекусити й випити просто на лавочках чи галявинах. Хмари добряче підвипитого люду, лайка (інакше наш народ говорити не навчився), колони менших школярів (товариші вчителі, навіщо везти до парку молодшу школу??? дітям в цьому віці цікаве приватне життя Софії Потоцької? чи діти знаються на міфах, легендах Давньої Греції??? чи мало в країні місць екскурсійних, що відповідають віку дітей???), торжища на центральній алеї парку і біля ставка вже сягають розімірів столичної Троєщини, гори сміття над смітниками, довкола смітників, в кущах і кам'яних брилах (і не кажіть про хасидів. ті, принаймні, смітять у кварталах, де живуть, а тут паплюжать один з найкращих парків).

Шок. Просто шок. Напевно, варто втричі підняти вартість вхідного квитка і екскурсійних послуг, щоб зупинити варваство. Адже збитки від цих відвідувачів в декілька разів перевищують прибутки.

Анжела Савченко, український екскурсовод

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Антистец 06.10.2017 07:40
В нормальных странах вход в арихтектурно-ландшафтные парки вообще бесплатный. Финансирование парка осуществляется за счет коммерческой деятельности точек продаж товаров, услуг и проката, находящихся на территории парка, а также за счет доходов от организации платных массовых мероприятий.

Виноваты не плохие посетители, которые во всех странах во всех парках всегда одинаковые. Виновата общая разруха в стране и некомпетеность работников начиная с Банковой и заканчивая экскурсоводами. Чисто там - где убирают. А мусорят всегда и везде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 Нікола Озіроффъ 05.10.2017 20:35
- Турізьмь!!!!!!!
_______________ _____

- Штанга!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #1 Hasid 04.10.2017 19:10
This magnificent park looks like a swimming kangaroo!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100