799472_w_300 Коли я (студент ЧНУ ім. Б.Хмельницького, – ред.) повернуся додому (в Гамбію, – ред.) з українським дипломом, мені буде легше знайти хорошу роботу. В минулому році в грудні я поїхав додому на зимові канікули, і працював у дуже гарному місці. Заробляв хороші гроші. Взяли, бо навчаюся в Україні.

Мені подобається навчатися, і я знайомим раджу їхати сюди. Тут усе дешево. Можна багато чого собі дозволити, якщо є гроші. За навчання та проживання тут платять батьки. Я не маю права працювати. Кожен місяць витрачаю мінімум 150 доларів. Коли жив у Дніпрі витрачав 300-400 доларів. У Черкаси переїхав, щоб було дешевше. Маршрутка в Дніпрі коштувала на той момент 5 гривень, а в Черкасах - 3. Вже було видно різницю. У Дніпрі я не зміг жити в гуртожитку - були жахливі умови. Пробув там тиждень і переїхав в орендовану квартиру. Платив за неї $200 на місяць.

До приїзду в Україну знав лише одного українця – футболіста Андрія Шевченка. Що українці добрі, зрозумів, коли загубився в Києві.

Якось я приїхав у Київ до друга взимку минулого року. Він надіслав мені свою адресу на телефон, але він розрядився. Я не пам'ятав адресу. Було дуже холодно, друга ночі. Я не знав мови і що мені робити. До мене підійшов чоловік, який не розмовляв англійською. Я пояснив, що в мене сів телефон і немає зарядного пристрою. Він купив його і дозволив зарядити телефон у своїй машині. Потім знайшов адресу мого друга в Google. Це був мій найкращий день в Україні.

Ассан Гайе, студент із Гамбії, вивчає туризм у Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького.

* Передрук матеріалу Ольги Тимошенко із Gazeta.ua.

реклама

Коментарі  

 
-14 #4 Шо-шо, копчик? 27.10.2017 13:56
Цитую Коп:
То поцелуй его в з...

Відчувається "запарєбріковий" стиль промови - дебілів з родіни ШурИ і Борі Моісєєва :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #3 Джек Воробей 27.10.2017 13:21
Скоро афроамериканців стане більше чим українців, що тоді робити будемо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Коп 27.10.2017 11:17
Цитую Вітаю:
Дякую, хлопче, що ти - не москаль!

То поцелуй его в з... :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #1 Вітаю 25.10.2017 18:59
Дякую, хлопче, що ти - не москаль!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100