P3070301_1 Саме так можна назвати справи які відбуваються у Смілянському Р-ні. Жодного підприємства з переробки с/г сировини не відкрито, єдиний обслуговуючий С/Г кооператив припинив свою діяльність не підтриманий владою, що далі?, а далі Головятинська громада у пошуках кращого життя прийняла рішення вийти з Смілянського-ну і приєднатися до Степанківської ОТГ за ними послідувала і Залевківська громада. Днями відбулися збори у с.М.Старосілля про об’єднання з Балаклеївською громадою для створення ОТГ.

Основа формування бюджету Смілянського р-ну це підприємства Бузуківський кар'єр і фабрика «Меркурій» відійдуть, бюджет зменшиться на 60% яким коштом утримувати решту бюджетних установ району? Позбавлені допомоги від влади селяни у пошуках роботи покидають села і мігрують за кордон шукати собі заробітків, населення району зменшується.

Ділки різного рівня при бездіяльності Смілянської РДА роблять свої справи в гонитві за прибутками руйнуючи екосистему району на свій розсуд змінюючи цільове призначення земель.

Усі МИ бачимо, що діється на «паланці», пасовища розорано хто дав право так втручатися у екосистему Смілянщини?

«Паланка» споконвічний, величезний випас для ВРХ с.Плоске яке забезпечувало роботою з півтори сотні селян як це можна було допустити ?, переорані сіножаті, цілющі трави це ж заплава Тясмина.

Старожили міста пам’ятають останнє водопілля на Тясмині у 1980р. коли вода пошкодила будинки біля берега у Гречківці та М.Яблунівці замило старе русло Тясмина, які намиви зробила і які канави повимивала. Повторення такого ніхто спрогнозувати не може, а от те що вода знесе родючий гумус з «паланки» не вийняток.

На жаль такий стан речей нікого не турбує бо багатопартійна система керування державою сіє розбрат серед населення розтягуючи, підкупаючи своїх виборців і чим гірше керує керівник тим більше шансів у його апонента з іншої партії добрати голосів, а на добробут села ніхто навіть не реагує.

Шкода що це політика нашої держави і представники від влади несуть її наміри на місця нічого не роблячи щоб полегшити долю селян, своїх виборців.

В котре хочу наголосити, що громадська рада при голові РДА створена у 2014р. повинна почати працювати лише громадський контроль змусить владу працювати на громаду, а не вирішувати партійні інтереси.

Сергій Тимофієв, активіст зі Сміли

*передрук з "Фейсбуку"

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Пошливы 31.01.2018 12:16
Всё правильно, но как безграмотно написано. Надо бы журналистам такие материалы на злобу дня всё таки править. Если исправил ошибку в слове это же не исказит смысл...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Клим 25.01.2018 14:28
Да уже необходимо переходить громаде к конкретным делам-гнать сраной метлой всю эту нечисть,которая .как пиявки присосались к корыту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Степан 25.01.2018 11:29
Мудро підмічено...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100