Слюсаренко Може, ця історія комусь допоможе, хто попаде, не дай Боже, в мою ситуацію.

Почалося з того, що у мене вкрали телефон. Викликали поліцію, все за протоколом. І на цьому робота наших правових органів закінчилась. Поліцейський відділок, що на вулиці Пилипенка (вул. Пастерівська, 104, – ред.). Знайшла, хто веде мою справу. Горе-слідчий А. Я.С. коротко пояснив, що ніхто телефон не буде шукати, у нього справи є важливіші. Я почала своє розслідування, і таки знайшла. Захожу в ломбард «Б****», що в районі Сєдова, – стоїть мій телефон на продажу.

Мені аж дух перехопило від радості – тільки виплатила за нього кредит. Викликала поліцію, пояснила ситуацію, що вкрали телефон, знайшла в ломбарді. Спасибі хлопцям, людяно поступили, пояснили, не маємо таких повноважень, їдьте до слідчого. Беру документи на телефон і їду, забігаю в кабінет до А. зі звісткою, що знайшла телефон. Відповідь убила: нічим не можу допомогти. Звертайтеся до (патрульної) поліції, хай вони щось роблять. Знову дзвоню до хлопців, патрульних, приїхали. В ломбарді телефон в руки не дали, але перевірили з документами: так, мій телефон. Довго розказувати, що було далі. Коротко – дзвонили до слідчого, визивали групу карного розшуку. Представник З.О.Ю. під чесне слово, домовився, що телефон нікуди не продадуть «до выяснения». Це саме більше, що змогли.

28783681_1607100236010572_3208130477329812716_n Далі було ще веселіше. В поліцейському відділі знайшла заступника начальника відділення Ш.С.А., розказую ситуацію, потрібно щоб слідчий взяв ухвалу суду, і забрали телефон з ломбарду. Знову мене послала подальше, але пообіцяла назначить нового слідчого. Їду на другий день шукаю нового слідчого, не краща за першого. Г.К., пообіцяла що телефон заберемо, злодія що здав, знайдемо. І я знову, як нерозумна, вірю.

Почалися кожний день дзвінки до слідчого Г., і почалися відмови. Через дві неділі вона мені повідомила, що телефон продали наступного дня. Що далі вона мені пояснювала, я не розуміла, тому що від злості і від безпорадності, що нічого не можу зробити, не розуміла її лепет.

У голові не укладалось, як продали крадений, в розшуку телефон.

Моя порада: якщо побачили свій телефон, попросіть щоб показали, наче купляєте, і не віддавати. Хай краще вони викликають поліцію і розбираються. В ломбарді «Б****» дуже багато крадених речей, вони домовляться з поліцією і не бояться ніяких законів.

Ось така історія, може керівник відділу якось розбереться зі своїми підлеглими, за що вони зарплату отримують, по кабінетах чаї п’ють. Оце наша реформа, тільки назва інша, а міліція яка була, та і залишилась.

Ірина Слюсаренко, черкащанка.

* Допис у «Фейсбуці».

Від редакції. Передруковуючи цей текст із відкритої групи у «Фейсбуці», «Прочерк» очікує реакції та коментарів з боку керівництва Черкаського відділу поліції та Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

реклама

Коментарі  

 
+2 #18 Dirty Harry 19.03.2018 12:42
Моторошна історія і що саме страшне таке несчастья може трапитися з кожним з нас. А поліція прям таки займається фігнею.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #17 ветеран 17.03.2018 11:31
Кроме матерных слов ничего больше в голову не идёт. Зачем мы платим налоги, чтобы содержать такую шваль под названием реформированная нацполиция и слушаем покемона Геращенка и клоуна Шкиряка. Дай бог в мирный способ поменять эту проклятую всем народом власть и сделать полицию, как было в советское время с учётом сегодняшних реалий. А главное выбросить весь этот мусор. Говорят рыба гниет с головы, а здесь уже гнилая рыба, а вокруг тысячи опарышей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #16 Антистец 13.03.2018 09:31
Цитую Volodimir Rebel:
Одне ясно: якщо націоналісти не візьмуть владу та ТЕРМІНОВО не наведуть лад у цій країні - молоді,котра зараз валить за кордон,завсім тут не залишиться!...


Это же та самая маргинальная обиженная гопота, которая при панде телефоны отжимала, а сейчас позаписывалась во всякие корпуса и прочие официальные банды решила за порядком приглядывать. Коричнегого кобеля не отмоешь до бела. Они пойдут гораздо дальше телефонов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #15 Гы... 12.03.2018 17:58
поліція кришує не тільки ломбарди. менял в центре Черкасс, нелегальные автовокзалы в центре Черкасс, отравляющие угарным газом людей близлежащих домов, наркоманов, проституток и т б и т п. Проще сказать, что не крышует полиция.Правда Лютый?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #14 прохожий 09.03.2018 22:56
Пока представники Нацкорпусу підкорюють снігові кочугури в м. Черкаси, представники поліції на чолі з Лютим В. дозволяють собі нічого не робить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #13 Олександр 09.03.2018 22:33
Я сподівався, що пограбоване заберуть і повернуть нам. Але правоохоронці відразу роз"яснили: вкрадене можна повернути через суд. Поки він відбудеться, коштовності продадуть... Довелося мені позичати 18 тисяч гривень і викуповувати вкрадене у нас. Було дуже прикро, але бачу, що зробив правильно. Звісно, міліція рятувала моїм коштом речові докази, а власникам ломбарду - їхній прибуток. Та хоча б маємо спогад про минуле, про батьків. А злодіїв таки піймали. Судять їх уже майже три роки. За Законом Савченко скоро і відпускати доведеться. Грошей моїх у них звісно "нема". Як нема у всіх нас ніякого захисту і прав, а тільки обов"язки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #12 Олександр 09.03.2018 22:31
Прочитав і згадав своє. Мені "пощастило" більше. Коли пограбували мою квартиру і забрали всі гроші і прикраси, я ні на що не сподівався. Та коли зателефонували (тоді ще з міліції) і повідомили, що знайшли прикраси, був просто ошелешений. Живу я в Смілі, а прикраси знайшли в ломбарді в Черкасах. Я розумів, що грошей мені не бачити навіть коли грабіжників піймають. Але з"явилася нагода повернути прикраси. А то були, так би мовити, сімейні реліквії: те що дарували дружині батьки і те, що дарував я. Звісно, реліквіями ті коштовності були для нас. Для грабіжників лише гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+39 #11 Черкащанин 09.03.2018 14:14
Стаття вразила. Чому такі слідчі поліцейські нероби отримують доволі високі зарплати і не несуть жодної відповідальност і?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #10 Коваль 09.03.2018 13:59
за ............... треба вішать таких стражів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-22 #9 СОЛДАТ 09.03.2018 13:43
Цитую Артём:
Цитую Volodimir Rebel:
Одне ясно: якщо націоналісти не візьмуть владу та ТЕРМІНОВО не наведуть лад у цій країні - молоді,котра зараз валить за кордон,завсім тут не залишиться!...

А у меня другое складывается впечатление по поводу националистов.Мне кажется,что они работают вместе с банковой по единому плану,чего стоит только организация так званных народных дружин(титуше) под предводительств ом белецкого.

Если тебе кажется что-то попробуй молиться.Может отпустит. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100