29103979_1975486369370509_582197889834467013_n Тиждень провівши у батьків задумалася, а де все-таки мій дім?

У Шполі, де майже безвиїздно жила до 17 років, будинок батьків, рідна школа, могили родичів на кладовищах. Там живуть спогади. Звідти роз'їхалися по усіх-усюдах однокласники. Але це місто, як гавань - припливеш, поностальгуєш, і відправляєшся знову у плавання.

У Черкасах, де вже 11 років тиняюся по гуртожитках і винайманих квартирах і звідки виїжджала дуже часто і набагато далі ніж могла навіть мріяти (це усі 7 ЄСівських закордонів) відчуття дому, як не дивно, набагато сильніше. Там теж живе багато спогадів, але вони якісь "затертіші", хоч і ближчі у часі, ніж дитячі.

Черкаси, як дім, живуть сьогоденням. Я завжди відмічала, що почуваюся "як вдома" у який би заклад чи на який би захід не пішла. Мабуть, через те, що скрізь знайомі люди.

Та пригадавши досвід своїх АТОвських поїздок, поки я дійшла одного висновку - дім, там де Женя. Навіть, якщо це колишня перукарня у Волновасі, де між дзеркал стоїть ліжко, а по кутках бігають миші.

Є люди, які носять в собі наш дім.

Прямо в серці.

P.S. А як відчуваєте свій дім Ви?

Ірина Семенова, журналіст

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Коментарі  

 
+2 #9 Пильний 13.04.2018 23:01
Що таке громадяни Землі? Мається на увазі грунт, чи планета? Якщо грунт, то це черви. Якщо планета, то де б вони хотіли жити ці громадяни: на Соловках, у Сибіру, в Антарктиді, чи в Америці? Мабуть в Америці... Тобто там, де кляті америкоси збудували достойне для людей життя. Отже ці дуже розумні громадянчики не хочуть творити достойне життя у себе вдома, а образившись на себе, хочуть користуватися плодами праці інших. Отакі вони хитрозроблені громадяни Землі. Та чогось здається мені, що і там вони будуть вічно невдоволені, бо працювати ж усе одно треба...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #8 Правда 12.04.2018 17:07
Цитую Істина є:
Більшість моїх знайомих, які пережили події останніх років на росії, приходять до того, що росіяни - це громадяни підземелля. :cry:


Патриотизм — последнее прибежище негодяя.
Самюэл Джонсон
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 Вернися в стойло, ватан 12.04.2018 15:01
Цитую Антистец:
надо прививать "недалекому туповатому" населению, неправильно любящему государственную власть, пришедшую грязноватым позорным способом.

Я згоден з тобою, Стиць-Гриць, що в рашці путлєр вчергове прийшов до влади "грязноватим позорним способом" і з-за "голосування" в окупованому Криму може будь-якої миті бути визнаним нелегітним.
Але давай повернемся до теми: "Відчуття дому". Як думаєш: рашисти, які сьогодні з переляку повністю вивели свої кораблі з Тартуського порту в Сирії і розсмокталися по морю, очкуючи перед можливим ракетним ударом США - відчувши, що пахне смаленим, вони свалять додому в рашку чи будуть таки підтримувать тварь Асадішку, яка регулярно застосовує хімічну зброю проти мирного населення?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Істина є 12.04.2018 14:41
Більшість моїх знайомих, які пережили події останніх років на росії, приходять до того, що росіяни - це громадяни підземелля. :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #5 Правда 12.04.2018 12:05
Більшість моїх знайомих, які пережили події останніх років в Україні, приходять до того що вони громадяни Землі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Реаліст 12.04.2018 11:28
Цитую Антистец:

в одну кучу мешаются юиологическая ностальгия с идеологическими утсановками, которые надо прививать "недалекому туповатому" населению, неправильно любящему государственную власть, пришедшую грязноватым позорным способом.

Публікація доволі "сіренька" - на четвірочку за 12-бальною системою, але при чому, неуч "Антістєц", твій триндьож про "ідєологічєскіє уТСановкі і ЮІологічєскую ностальгію"? Для початку навчися грамотніше викладати свої примітивні "размишлізми". Хоча, при чому ти взагалі до теми про любов до свого дому - адже ти, чмо, навіть не приховуєш у своїх коментах, що ти - українофоб?
Краще катісь калбаской по Малой Спасской - подалі вглубь абажаємой тобой рассєі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #3 Антистец 12.04.2018 08:56
Из своего доме люки в чермет не несут.
Лицемерным измышлениям на эту тему, вынесенным на публику, - грош цена.

Воспитательного значения от подобной формализованной публицистики - ровно ноль.
Такие записи в пейсбуках появляются от безделья, попыток поднять ЧСЗ - всегда безуспешных, ну и (в случае журналистки) конечно в поисках выгодной конъюнктурной темки, когда в одну кучу мешаются юиологическая ностальгия с идеологическими утсановками, которые надо прививать "недалекому туповатому" населению, неправильно любящему государственную власть, пришедшую грязноватым позорным способом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Пильний 10.04.2018 13:39
Мій дім - це Україна. І це щиро і серйозно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 10 декабря 1948 года 10.04.2018 11:00
Всеобщая декларация прав человека.
"... право каждого человека на свободное передвижение и выбор своего места жительства в пределах каждого государства; право каждого человека покидать любую страну, включая свою собственную, и возвращаться в свою...".
Все свободные люди в свободном мире руководствуются , живут и выбирают себе свой дом по этому праву. Не вибирають тільки Батьківщину. Только классическое крепостничество , советское крепостничество и современное постсоветское рабство, под всяческими предлогами, включая "рідну домівку", делает всё, чтобы привязать современных кріпаків к своим "панам по новому". И надо отдать должное, в этом оно таки очень и преуспело. И подобные журналюги, вносили и вносят в это дело свою проплаченную лепту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100