Розібравшись у кожній ситуації по суті, ми можемо констатувати, що діти, які вже зараховані в дошкільні навчальні заклади на підставі лікарської довідки ЛКК тощо, можуть і надалі відвідувати дитсадки – аж до досягнення шестирічного віку, коли вони підуть до школи.

У батьків нещеплених дітей, які відвідують дошкільний навчальний заклад, часто виникає запитання, як діятиме керівництво закладу в разі виникнення спалаху яких-небудь інфекційних захворювань. Ми пояснюємо, що в цих випадках у закладі може бути на якийсь час оголошено карантин. На період карантину відвідування закладу припиняється для всіх дітей – як для нещеплених, так і для щеплених.

Що стосується дітей, батьки яких хочуть зарахувати їх до дошкільних закладів уперше, то їхнє зарахування відбувається відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», де чітко йдеться про те, що відповідні щеплення у дітей мають бути. Якщо щеплень з якихось причин немає, повинна бути лікарська довідка, яка чітко дозволяє дитині відвідувати дошкільний навчальний заклад.

Стаття15

Я пропоную батькам, які планують уперше зарахувати дитину до дошкільного навчального закладу, і не згідні з вимогою статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», звертатися до суду. Більше того, я особисто готовий фінансово допомогти із внесенням необхідного судового внеску – для того, щоб суд поставив крапку в цьому питанні й дав чітку відповідь на запитання деяких батьків: чи є дотримання статті 15 порушенням конституційного права дітей на доступ до дошкільної освіти.

Воронов2

При цьому кожен громадянин повинен пам’ятати, що дошкільну освіту дитина може отримати не лише у дошкільному навчальному закладі, а й у сім’ї, індивідуально за допомогою педагогів-фахівців тощо. Ми готові в цьому допомагати і сприяти.

Сергій Воронов, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради

* Коментар для «Прочерку».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Юрій 09.03.2019 10:20
Виходячи з того, що батьки мають право не щеплювати своїх дітей, можна йти й далі - працівники дошкільних закладів мають право працювати без санітарних книжок! А що? Це ж порушує їх права!!! А потім якась баба Катя, буде розносити інфекції, нагороджувати інших!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 оля 07.03.2019 14:22
Цитую Володимир:
приймає директор ДНЗ і це його рішення має бути а не медичних працівників!!!

Прийом проводиться, за наявності довідки, читайте Закон. Можна ще і стаднику дати почитати. :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Маша 06.03.2019 23:29
А в чому проблема? це так важко привити дитину?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Володимир 06.03.2019 16:21
приймає директор ДНЗ і це його рішення має бути а не медичних працівників!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100