37512015_1867747673292502_3068735909445763072_n Одного дня я перестав дивитися телебачення. Це було в 2005-му. Раптово зрозумів, що більше не можу перебувати в стані перманентного стресу через новини. Це було після першого Майдану, коли стало очевидно, що його здобутки та енергія зійшли на пси. Бачити це було просто боляче, і я вирішив не бачити.

Інтернет дав можливість не занурюватися надмірно в новини, проглядати лише заголовки і не цікавитися огидними подробицями. Натомість, стали доступними наукові новини, думки цікавих людей, мистецтво і хороше кіно.

З телебаченням стикався епізодично по професійній необхідності. Дивився записи окремих виступів та політичних ток-шоу. Ну і часом траплялося до півгодини провести вимушено в місцях, де воно транслюється.

Як от сьогодні в перукарні. Півгодини прослуховування (навіть не просмотру) ранкового ТРК "Україна". В підсумку стрес, депресивні прояви, тривожність, розпач і усвідомлення масштабу національної катастрофи. І це були навіть не новини. Просто анонси і щось типу світської хроніки Голівуду.

Так от, не можна довше 10 секунд слухати, коли ведучі говорять такими голосами. В цих голосах надмірна тривога, агресія, емоційний надрив. Такий тон може бути в драматичному монолозі під час кульмінації, після чого у глядачів мають з"являтися сльози співпереживання і декілька годин відходняків. Ну як в сцені самогубства Ромео і Джульєти, або удушення Дездемони. У великих дозах це протипоказано.

А тексти! Mama mia, хто пише ці тексти? Складається враження, що техзавдання виглядає так: в кожному абзаці має бути 10 разів вжито слово "скандал", 7 разів слово "секс" і один-два рази слово "педофілія". В 9 ранку! Гарний початок дня і тижня, правда?

Ні, я не ханжа. Я навіть за декриміналізацію порно та супутніх речей. Бо жодне порно (без перверзій) не травмує мізки так як ці голоси. Але це ж перший за рейтингом загальнонаціональний канал! Навіщо тут смаковати сексуальні проблеми Кевіна Спейсі? 10 хвилин про церемонію вручення Оскарів, 10 хвилин постійного вживання слова "скандал". Ні, не так. СКАНДАЛ! Огляду номінантів не було. Навіщо? Є ж СКАНДАЛ, СЕКС і ПЕДОФІЛІЯ.

Далі пішов анонс якогось серіалу і мені ледь стало дурно. Майже всі фрази в анонсі сказані в моменти жіночої істерики.

А добив мене остаточно якийсь стендаперський жарт. Про те, що Трамп знає дві команди: "sit down" та "shut down". За такий жарт можна було вилетіти з нашої студентської команди КВН. За тупість і петросянщину.

Вибачте за довгий текст. Психанув...

Мораль: не слід дивуватися рейтингам ЗЕ, таке телебачення і Чикатило зробило б рейтинговим. Аж запросто. Питання лише в часі.

Юрій Сас, політичний консультант

* Допис у «Фейсбуці».

реклама

Коментарі  

 
+9 #4 ДЖЕКО 07.02.2019 15:53
Юра, якщо щось робиться, то це комусь потрібно. Такі новини - цілеспрямована політика на отупіння мас. Це дієвий метод відволікання. Коли людину відразу грузять, що того вбили, того пограбували, там ДТП, а там пожар, то людина підсвідомо думає, "Слава Богу, що в мене такого немає" і їй вже не до зниження рівня життя, зростання цін, падіння економіки, корупції тощо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Сос 06.02.2019 23:42
Це той нiкчемний Сас, що був заступником у Ткаченка i запамятався тiльки тим, що постiйно засинав на нарадах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 10 секунд. Это много? 06.02.2019 21:28
Или мало? Например, есть такие которые не могут слушать в 2 раза быстрее, а есть и такие - которые в 4!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Психолог 06.02.2019 18:32
Це було в 2005-му. Раптово зрозумів, що більше не можу перебувати в стані перманентного стресу

Можливо, Ви ще у стресі. Можете озвучити Вашу вагу у 2005 та зараз?
0
Mama mia, хто пише ці тексти?

По друге, у попередньому Вашому пості про школи, дописувачи писали, про Ваші розповіді про цілорічну навігацію суден по Дніпру. Хто писав Вам ті тексти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100