На жаль, у Черкасах під час злив топить одні й ті ж місця. Це вулиця Смілянська, це автомобільне коло на перехресті вулиць Смілянська – 30 років Перемоги, це вулиця Конєва. При сильних зливах у нас ще додається шматок вулиці Сумгаїтської: місця біля «Фуршету» і біля пожежної частини. У нас тоне Ярославська. Тобто, потерпає в основному Південно-Західний район.

Як мені повідомили, за чотири години сьогоднішнього ранку в місті випало 61% від місячної норми – 38,4 міліметри дощу. Якщо врахувати те, що і до цього йшов дощ, грунт вже був насичений водою, то це дуже був тяжкий удар.

Щодо басейнів зливових вод (зокрема, озеро «Ріца» тощо), то вони фактично були викачані. Якби ми торік не зробили чистку озера, яке знаходиться по вулиці Конєва, то ми б мали картину, таку як сьогодні, уже в перший день дощу. А якщо брати відмітку до нижнього рівня, то в озері може вміститися 18 тисяч кубів води. Зараз там на півтора метра рівень води вище верхньої відмітки. Це дуже багато.

Техніка в місті працювала цілу ніч. Ми йшли по плану. Все було гаразд. Просто сьогоднішній вранішній ливень нас паралізував.

Місця в Черкасах, які я на початку називав, є і будуть підтопленими,  поки ми не приймемо радикальні міри по будівництву зливового колектора.

Цьогоріч ми ставимо завдання почистити зливові озера, що по Смілянській біля залізничного вокзалу. Це дасть можливість більше збирати в них води. Одночасно плануємо прокласти трубу (що кладеться по проїжджій частині і по тротуару для викачування з озер води) під землею. Поки ми не побудуємо новий колектор тільки таким чином можна буде спускати з озер воду.

Багато вулиць вже вільні. На інших ще викачуємо воду. Але за проханням Водоканалу, робимо це на півпотужності, щоб не зірвати роботи по ремонту колектору.

Зараз візьмемося за очищення дощеприймальних решіток і тих місць, які замулені. Будуть переглянуті витоки в Дніпро і буде проведена певна робота по під’їздах до зливних озер.

Надзвичайний стан в Черкасах не вводили, бо для цього потрібно, щоб за 12 годин випало не менше 50 міліметрів опадів. А в нас, як я вже сказав, випало 38,4 міліметри дощу.

Щодо коштів. Після кожного дощу служби чистять і оглядають зливні каналізації. Особливу увагу приділяють «заниженим місцям». На дощову каналізацію торік було виділено близько 1 млн 100 тис грн., а цього року – 1 млн 380 тис. грн. Фінансування збільшили у зв’язку з подорожчанням паливно-мастильних матеріалів. На жаль, цього все одно недостатньо. Необхідно міняти дощеприймальні решітки тощо.

Вранці в міськвиконкомі була створена комісія з питань підтоплення. Чітко розподілені обов’язки. Зараз комісія займається питанням фінансування. Ми б хотіли чітко зрозуміти – скільки це буде коштувати – боротьба з повінню.

Олексій Леонов, заступник міського голови Черкас

* з виступу на прес-конференції 29 червня в черкаській мерії

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Бедлам 03.07.2011 20:03
Цитую Сашко П***:
А одні і ті ж самі місця, це всі Черкаси. Оце так докерувалася ця команда, раніш затоплювалось тільки біля самольота в ЮЗР і на вокзалі славнозвісне озеро, де зараз стоїть "шиномонтаж". На сьогоднішній день в Черкасах тільки не топить приміщення облдержадмініст рації і мерії...

Це точно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Сашко П*** 03.07.2011 12:23
А одні і ті ж самі місця, це всі Черкаси. Оце так докерувалася ця команда, раніш затоплювалось тільки біля самольота в ЮЗР і на вокзалі славнозвісне озеро, де зараз стоїть "шиномонтаж". На сьогоднішній день в Черкасах тільки не топить приміщення облдержадмініст рації і мерії...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Бедлам 01.07.2011 15:22
Який Ви спостережливий, а що ж будете робить і коли буде результат, а тещо було МИ знаєм.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Бедлам 01.07.2011 15:19
В ніч з 28 на 29 тендерні організації припинили відкачку води, тому що їх КПД було рівно нулю, а коли пішов дощ, то почали кричать, що вони відкачали але дощ знову наповнив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 ПІдприємець 01.07.2011 14:53
Леонов - повна бездара. Після усунення з посади Старікова, Черкаси чекає крах. Команда Одарича лише фейерверки за спонсорські гроші може влаштовувати..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 taxpayer 01.07.2011 13:19
Чисто як непрофесіонал проФФесіонала спитати б хотів. А прокласти жолоб по обочині Смілянської від Вернигори і до найближчої "ливньовки", щоб не лити воду на проїжджу частину, можна було за 5 років мерства Одарича? А тендер замість комунального (!) "Челуаша" лівій конторі з яких міркувань віддали? А змінити рельєф проїжджої частини по 30 р. перемоги (щоб хоча б по центру маршрутка пройшла) за всі ці роки можна було дотумкати? А розширити площу стічного басейну на Конева? Це ж не льодовий палац, це ж підйомні суми. От такі вам обивательські питання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100