реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні день Архітектури!

Але тут не буде вітальних слів, тут буде меседж. Сьогодні буду писати про архітектуру:

  1. Найгірше коли архітектори стають проститутками
  2. Втрата професійної совісті для архітектора гірша, ніж втрата кваліфікації
  3. Місто, де архітектор стоїть у позі лакея, – приречене!
  4. Якщо архітектор робить зло для архітектури і людей – його діти і внуки будуть страждати.
  5. Спілка архітекторів вже здохла – це вже не “цех”, а публічний будинок зі старих шльондр.
  6. Архітектура уражена гниллю, хай гниє! На її місці з’являться нові форми!
  7. Місто, де архітектори не думають про середовище, – не має свого лиця!
  8. Якщо ви думаєте, що архітектурні проблеми вас не стосуються, то подивіться на те, де ви живете і де ростуть ваші діти!
  9. Апокаліпсис для шльондр від архітектури неминучий!

Федір Гонца
, архітектор, аспірант кафедри теорії, історії архітектури та синтезу мистецтв Київської національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, старший викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, володар гранту Президента України для обдарованої молоді за 2006 рік

* передрук, пост з персонального блогу

реклама

Коментарі  

 
+5 #12 Nazar 02.07.2011 15:32
Федоре, і це не лише в архітектурі... подібні публічні будинки із старими шльондрами на кожному кроці! ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Федір 02.07.2011 13:43
Відносно цих тез, про які йде мова, то вони і для мене в першу чергу, і не мають будь якого, так званого "местячкового забарвлення", це така собі пам’ятка по типу (не забути виключити газ, воду, світло). Деякі з них мають коріння у трактатах середьовічних архітекторів. Те що вони якось сприймаються в якомусь можливо "черкаському" конексті, це лише особливість світосприйняття того хто так сприймає, не більше. Проблеми актуальні скрізь і в тому числі на пострадянському просторі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Федір 02.07.2011 13:42
У мене також є проекти, які не реалізовані в силу тих чи інших обставин. Трохи буду мати часу більше, поступово викладу старі проекти, нові, коли вони будуть з’являтись (наприклад, зараз я працюю над безкоштовними проектами, тому що вони теж потрібні людям) я так само буду викладати їх у блог. Чому я інколи роблю безкоштовні проекти? інколи їх треба роботи усім, особливо коли мова їде про об’єкти які будуть використовувати ся не з комерційною метою, а принесуть покращення хоча б певній групі людей, яка буде їх використовувати .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Федір 02.07.2011 13:41
Відносно того, що "у мене показати нічого" відповім: я 12 років після закінчення навчання живу і працюю як архітектор в Черкасах, маю на щасття реалізовані об’екти, але переважно це котеджі та інтер’єри, інша частина проектів стосується елементів благоустрою та малих форм. Дійсно, великих та значних об’єктів у центрі міста я не маю, в силу ти чи інших причин. Значну частину свого часу я витратив на дослідження садово-паркових об’єктів Черкащини, не як історик, а як архітектор, це також проектна робота пов’язанна з відновленням планування, композиції,реко нструкції тощо (виставка з 60 планшетів демонструвалась частково у музеї). Так в блозі немає моїх проектів, це особистий журнал, а не сайт-портфоліо, але протягом літа я туди їх викладу, якщо кому буде це цікаво. Зараз я не маю змоги це викласти, бо крім викладацької роботи, яка на щасття закінчилась, я ще маю іншу роботу, яка також є цікавою, але забирає багато часу, але приносить кошти, які я можу використати на наукову діяльність.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Виталик 02.07.2011 12:34
Работал в черкасской строительной компании на должности специалиста по компьютерной графике и дизайнера в архитектурном отделе, создавали с архитекторами и инженерами невероятные концепции, красивые, но постоянно получали ответ: "Не відповідає загальному вигляду міста", тендеры проигрывали. Самое обидное что зарубежные заказчики, всегда ценили наши идеи и соглашались строить даже самые необычные по форме здания(((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 Саша 01.07.2011 21:33
Так у нього нічого показати нема. Все участь в якихось проектах спільно з кимось.
А щоб показати реальну будівлю побудовану за його проектом так ні ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Наталя 01.07.2011 20:37
Замість храмів. які століттями свідчать про духовну свідомість і архітектурну красу, у нашому місті з'являються парковки, заправки, сині або бетонні довгобудні паркани, торгові центри (в яких є дефіцитом покупці)... Невже це те, що залишиться прийдешнім поколінням?! Очевидно, що ні, бо ця "аржітектура" - споживацька і приречена. І я мрію дожити до того часу, коли не соромно буде з гостями перейтися Черкасами. З Днем архітектора! Бажаю яскравих гармонійних змін архітекторам і нашому місту (із збереженням та відновленням історичних перлинок)!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Федір 01.07.2011 18:11
на все треба час, трохи згодом я викладу у себе в блозі деякі свої проекти. Дякую!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Bиктор 01.07.2011 16:05
Уважаемый Федір Гонца ! Сильно тронут Вашими высказываниями и потому хочу спросить, "Где можно ознакомиться с Вашими проектами в области архитектуры или воочию увидеть то что сделано по Вашим разработкам?" Заранее спасибо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Helen 01.07.2011 15:08
Резко,смело,но справедливо!А ведь архитектор-это художник,творец .Мы все восхищаемся старинными архитектурными шедеврами,и создавали их ВЕЛИКИЕ!!!С днем Архитектуры!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100