— Cтворено унікальний документ, якого ще ніколи не було. Йдеться про абсолютно повну базу даних, де зафіксовано всі важливі моменти використання кожної земельної ділянки. Тобто там вказано хто, за яких обставин і за яким рішенням отримав у користування шматок дніпровського берега. Яка площа ділянки. Під розташування якого саме об’єкта її взято. І головне, як її нині використовує орендар. Подумайте тільки, щоб створити цей документ, всім членам комісії довелося забути про вихідні і відпочинок, і своїми двома ногами обійти всі 388 земельних ділянок, що розташовані на узбережжі Кременчуцького водосховища. А його протяжність на Черкащині сягає понад 570 кілометрів. Тепер ми маємо вичерпну інформацію про все, що там відбувається.

… Порушень дуже багато. І вони стосуються земельного і водного кодексів, природоохоронного законодавства і правил містобудування. Наприклад, ситуація з водовідведенням. Практично жоден з маєтків не має нормальної каналізаційної системи, тож усі стоки власники домоволодінь скидають у Дніпро... Та початковим порушенням є те, що всі без винятку маєтки, котеджі й палаци збудовані НЕЗАКОННО. Всі будують, як їм в голову встрелить. Не питають ні в кого і нічого. І це стосується як фізичних, так і юридичних осіб. Потрапляєш на такий об’єкт, дивишся — і чуб дибки стає.

Відповідно до чинного законодавства, у ме­жах захисної смуги, ближче ніж за 100 метрів від води, будь-яке капітальне будівництво заборонене. А там, будь ласка, кількаповерхова “хатка” площею 700-800 квадратних метрів, будинок для гостей, будинок для прислуги, будинок для охорони, “царська” сауна, господарські будівлі і гаражі. Останні взагалі винесені на 30-40 метрів у воду. Та так, що туди не лише катером з Дніпра заїхати можна, а й підводним човном. До речі, із суходолу у “царські села” не пробитись. На заваді паркани, зачинені ворота і пильна охорона. Тож нам доводилось підходити тільки з води на човнах, і лише у супроводі правоохоронців (працівників прокуратури, водної міліції тощо).

…Щоб перечислити всіх порушників, ніякої газети не вистачить. Бо з усіх орендарів лише 30 відсотків ще нічого не порушили, а решта 70 вже такого там наробили… Наприклад, фірма “Агрокаскад” у районі села Свидівок під культурно-оздоровчий центр взяла в оренду 4,6 гектара землі. Але замість тимчасових споруд там вже зведені об’єкти капітального будівництва. Дозволи не надавались.

Далі. ТОВ “Торговий дім “Славія” (Черкаси) отримало в оренду на 49 років близько 30 соток землі під центр тимчасового відпочинку. І там теж маємо капітальне будівництво, дозвіл на яке ніколи і ніким не надавався. Потім — фізична особа Ніна Кушнір взяла 12 соток дніпровського берега під сінокіс. Нині там зведено будинок. Дозвіл не надавався. ТОВ “Казахторгдім” отримав майже гектар під пляж. Однак замість пляжу збудовано дім, знову ж таки, без дозволу. І таких прикладів по Черкасах, Черкаському та Золотоніському районах сотні.

…А далі голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб, отримавши висновки комісії, які будуть зроблені вже найближчим часом, звернеться до правоохоронних органів. Словом, будемо вирішувати всі ці питання відповідно до чинного законодавства. Розумію, буде важко. Бо за кожним таким “питанням” стоять інтереси дуже не простих людей, прізвища яких поки не називаємо.

Анатолій Рибак, перший заступник голови Черкаської обласної ради

* з інтерв’ю обласній газеті «Черкаський край»

реклама

Коментарі  

 
+3 #10 Быть или не быть 06.07.2011 17:43
Главное, что объединяет чиновников - это страх собственного разоблачения.
Губернатор должен дать комисси минимум времени, чтобы найти чиновников, причастных к махинациям с землями береговой зоны р.Днепр.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Аркадій 06.07.2011 11:03
Можливо у Рибака прибережна смуга становить і 100 метрів,а от рішення Одарича про звуження цієї норми до 20 метрів ще можна знайти у мерії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Українка 05.07.2011 22:56
Порушення чинного законодавства,п ро які йдеться у інтерв"ю п.Рибака,відомі правоохоронним органам вже років п"ять-шість,реакція-нуль.Тільки перелік порушників за високими парканами,особл иво останнім часом, значно збільшився.Це відомо також і пересічному громадянину, навіть,- без висновків комісії.А реалії останніх подій в Україні не додають упевненності,що закон один для всіх і всі порушники будуть покаранні,а не тільки "слабкий ланцюг".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 Реалии 05.07.2011 13:12
Одна из самых рейтинговых тем для властей. Начало движения бульдозера спровоцирует выбросы тонн компромата.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #6 THEMIS 04.07.2011 12:16
НЕХАЙ ПАН А.РИБАК НА СЕСІЇ ОБЛРАДИ РОЗГЛЯНЕ ПИТАННЯ
"ЗАХОРОНЕНИХ" МІСЦЕВОЮ ФЕМІДОЮ МАТЕРІАЛІВ ПЕРЕВІРКИ
"АГРО-КАСКАДУ",ЯКУ ПРОВЕЛО МВС УКРАЇНИ. ЗМІ ПИСАЛИ.
ТОДІ ЧЕРКАЩАНАМ СТАНЕ ЗРОЗУМІЛИМ: ЧОГО ХОЧЕ ВЛАДА?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 ЯR 04.07.2011 11:19
Вперше чую, щоб у подібній фразі уточнювали кількість ніг. :cry:
Це щоб ніхто не подумав, що перевіряючі рачки там лазили - від могоричів, розпитих із "селянами" з Царського Села?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #4 степан разін 04.07.2011 10:58
Не публІкуйте прізвищ,бо буде т а к е , що просто ЖАХ. ОБЛАСТЬ ЗАЛИШИТЬСЯ без керівного складу."ПОЛКАМИ І ДИВІЗІЯМИ " доведеться командувати ЛЕЙТЕНАНТАМ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Виктор 04.07.2011 10:49
Можна лише здогадуватися, яким чарівним інструментарієм користується губернатор, досягаючи поставленої мети - збудувати Нову Черкащину. Думаю, що чиновничий Апокаліпсис вже йде повним ходом. Страшно уявити - самі вимагали взятки за дозвіл, а тепер декому прийдеться повертати, щоб викупити його ж. Ті суми з зарплати, або з чесного бізнеса не можливо зкласти. Для простих людей ця земля завжди була не доступною. Шановні добродії ( чиновники і власники), як у доброму українському прислів'ї: бачили очі, що брали, а тепер їжте, поки не повилазете! Приємного!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #2 Черкащанин2 04.07.2011 09:45
"...Бо за кожним таким “питанням” стоять інтереси дуже не простих людей, прізвища яких поки не називаємо...." - шо, СЛАБО?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 ОЛЕКСАНДР 04.07.2011 09:31
Анатолію Миколайовичу,що ЦЕ ЗА ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ,яким давно відомі всі перелічені Вами правопорушення, та до яких повинен(з Ваших слів) звертатись голова облдержадмініст раціі? Знову ВИ РОБИТЕ з С.Б.Тулуба якогось "ПОГОНЯЛУ". В даному випадку Ви повинні набратися мужності і оприлюднити прізвища посадових осіб,держслужбо вців ,які причетні до цих брутальних порушень.ГУБЕРНАТОР же в межах своєі компетенціі повинен звільнити порушників з займаних посад.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100