Практично кожний особистий прийом громадян у депутата обласної ради перетворюється то на прийом психолога, то на консультацію юриста, а то й взагалі набуває характеру діяльності всього апарату міськвиконкому. Власне, я не заперечую проти такої роботи і готова по мірі своїх знань та можливостей допомагати всім, хто до мене звертається. В той же час є моменти, коли людині потрібна миттєва допомога. Так, до мене постійно звертаються черкащани в яких трапилася біда – хтось із родичів потребує негайного медичного втручання, особливо через ракові пухлини. Якщо хтось не знає, то депутат обласної ради не отримує зарплати і не має власного депутатського фонду.

На останньому виїзному засіданні комісії з питань праці та соціального захисту населення Черкаської обласної ради члени комісії прийняли рішення про ініціювання створення обласного депутатського фонду з метою надання матеріальної допомоги на лікування соціально незахищеним верствам населення. Про надання чи не надання матеріальної допомоги черкащанам може вирішувати спеціальна комісія, а про результати використання коштів обласного депутатського фонду повідомляти громаді через ЗМІ. Раніше такий фонд існував.

На жаль, я не все можу зробити своїми силами. Часто доводиться звертатися письмово і усно до керівників, які дійсно можуть змінити ситуацію, але, по незрозумілим мені причинам, не хочуть цього. Приміром, у Смілі в одному з дворі планується будівництво магазину. Для цього необхідно вирубати фруктовий сад, який посадили мешканці багатоповерхівки. Парадокс у тому, що поряд із садом є величезний пустир. Я зверталася до мера міста Сміла Вадима Решетняка стосовно збереження фруктового саду і зміни місця будівництва магазину. Він підтримав мою пропозицію і пообіцяв призупинити будівництво магазину. Натомість в останньому варіанті плану розвитку Сміли я знаходжу пункт про завершення будівництва цього магазину найближчим часом. Виходить, що і я, і Вадим Решетняк розуміємо важливість ситуації, але змінити її може тільки він. Чому він цього не робить? Відповідь на це запитання мені не відома.

Не скажу, що всі питання не вирішується. Багатьом все ж таки вдається допомогти. Хоча депутати-мажоритарники зараз як «Матросов на амбразурі». Бо перемога на виборах можлива тільки через безпосередню співпрацю депутатів з виборцями. Варіант: бабусям гречку і вибори в кармані – не проходить. Люди не вірять обіцянкам і продуктовим наборам. Тільки дієві рішення, реальна допомога і опісля - «робота сарафанного радіо» - будують імідж мажоритарника. Я переконана, що зі мною погодяться всі депутати, що отримали депутатський мандат через перемогу на мажоритарному окрузі.

Наталія Горбенко, депутат Черкаської обласної ради від Партії регіонів, округ - Сміла

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Комедія 09.07.2011 10:23
Ні про що!
Вибори, вибори, депутати **ри!
Сарафанне радіо будує імідж новій черкашині.
Нікому не вірьте, мені можна.
Люди поруч з домівкою не хочуть магазина.
Мер регіонал, але знову нікудишній.
Комедія!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100