green Короткий план запису:
1) День народження — дурня́.
2) Я нічого не досягнув.
3) Я не люблю Черкаси.
4) Чому я не люблю Черкаси.
5) День народження — дурня́.

 
Завтра мені виконається 21 рік.
Для багатьох людей дні народження — це свята, одні з найвизначніших. Я добре пам’ятаю, як до повноліття рахував місяці, тижні, дні, години до чергового свого свята. Але після вісімнадцятиріччя це зникло — не відчуваю захопливих миттєвостей очікування.
Натомість дедалі частіше мене непокоять думки про старість. Здавалося б, навіщо хлопцю, життя якого лише нещодавно перестрибнуло в третє десятиріччя, думати про настільки віддалені речі.
Проблема в тому, що на поточний момент я нічого не досягнув.
Так, у мене далеко не найгірший в країні інтелект.
Так, я закінчив 5 курс найкращого ВУЗу країни. Маю стипендію.
Проте.
Через півроку закінчується навчання в університеті. До того часу я залізобетонно маю знайти собі роботу. Інакше армія, а далі (що ще гірше), доведеться повертатись в ненависне мені місто Черкаси. Кілька днів тому виключно для цікавості пошукав в Ґуґлі вакансії програмістів в цьому жахливому місті. І порожньо! Ніяких тобі C++ та Java.
Одне суцільне 1С, на 20-25% розбавлене вакансіями PHP. Хоча 1-2 роки тому зустрічав потрібне. Робота програмістом на Java, з досвідом роботи 2 роки. Ніяких вакансій для початківців. І, що найсмішніше, - зарплата, яка складає 2 500 грн/місяць.
Дві з половиною! З 2-річним досвідом! Якби в Києві хтось розмістив таке оголошення, на нього б подивились, як на ідіота.
Я абсолютно не бачу себе в цьому місті. Воно для мене стало майже повністю чужим. Я почав забувати взаємне розташування вулиць, назви парків, тощо. Черкаси вимирають. Населення проходить такий життєвий цикл:
ті, хто щось собою представляють, в більшості своїй після закінчення шкіл/ліцеїв/гімназій їдуть в Київ (Харків, Москву, Одесу тощо);
інші вчаться в одному з ВУЗів типу ЧДТУ або ЧНУ (в особливо запущених випадках — пожежне училище або новоявлені східноєвропейські університети). Після закінчення в більшості випадків працюють не за спеціальністю, а де прийдеться (куди влаштують).
Контингент ВУЗів зрозумілий — половина черкащан, половина приїжджих, переважно з області.
Особливо вдачливі з приїжджих умудряються після закінчення залишитись в Черкасах (особливо дівчата, які залітають і відповідним чином виходять заміж), що є значним приводом для великої гордості.
А потім цикл повторюється.
Пригадую, класі в 2-3 мене дивувало, коли вчителька, звертаючись до класу, казала “ось, як будете на вихідних в селі у дідуся й бабусі...”. У мене ж сільських родичів ніколи не було.
Втім, я відступив від теми.
Поки маю трохи менше двох місяців, щоб розібратись в силі-силенній тем з Java та C++.
На жаль, я так і не зумів зрозуміло пояснити мамі, чому я не хочу ніякого свята. І напевно вважає, що якщо я вранці побачу спортивний костюм (або кросівки, або майку/гольф, або ще якийсь одяг), а також якісь дрібниці від братів, 2-5 SMS, 7-10 написів на стінці ў кантакце (останнє в тому числі від людей, які не знали, не знають і не знатимуть, та й їм, за великим рахунком, начхати, коли настає дата, яка збігається з моєю паспортною), то буду цілком і повністю щасливий.
Крім того, я сьогодні образив одну людину і ще з однією посварився.
Що ж.... Через пару годин відключу телефон і витягну кабель з ноута.
Не хочу з вдаваною посмішкою відповідати на весь цей потік.
На все це відповім вже 11-го. А завтра хочу уникнути такого безглуздя.

Віктор (green_ermine), випускник Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" (НТУУ "КПІ")

* пост на персональному блозі «Біг по колу і не тільки»

реклама

Коментарі  

 
+1 #20 Просветитель 18.07.2011 19:21
РЕДАКТОРУ
Цікавий рейтинг Ви знайшли! Києво-Могилянка у ньому на 20 місці, хоча насправді вона іде у рейтигах, как правило, другою, одразу після Київського національного університету. Хоча і цей рейтинг дивіться уважніше серед НАЦІОНАЛЬНИХ класичних ЧНУ навіть тут пасе задніх! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #19 Черкасець 18.07.2011 12:37
Цитую Аркадій:
Раджу студенту-випускнику попасти на БОГДАН-виробництво 21 століття.І депресняк щезне.У Черкасах також можна жити.Навіть після Києва.

Аркадій, чи дійсно, на Богдані так гарно? Я з рік тому чув,що праця важка, а заробітки маленькі. Навіть на конвейєрі меньше 2000 грн?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #18 Редактор 18.07.2011 12:33
ЧНУ , до речі, у рейтингу з 91 нац. універа країни на 17 місці . Ось: http://www.nbuv.gov.ua/rating/ratings_uni/index.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 Просветитель 18.07.2011 11:20
Про Черкаські вузи людина правильно написала - їхні рейтинги одні з найгірших у країні. ЧНУ, наприклад, останній за рейтингом національних (Див. рейтинги вузі України). А от східноєвропейсь кий університет на хімселищі - далеко не новоявлений. Він уже 20 років. Сьогодні це приклад того, яким не повинен бути вуз. Скоріше б він збанкрутува - це ганьба Черкас, а аблязовщина і казарівщині як приклади брутального шахрайства в освіті мають назавжди піти з нашого життя. Чому цих шахраїв досьогодні ніхто не перевіряє?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #16 Микола 18.07.2011 08:04
Цитую Аркадій:
І не дивно.А що ще чекає випускників ВУЗІв,коли реально буде продовжено пенсійний вік.Вже зараз молодим немає роботи,а що ж буде через 2-3 роки?

Впевнений, серед тих, кому підвищили пенсійних вік небагато програмістів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #15 Аркадій 11.07.2011 13:48
Раджу студенту-випускнику попасти на БОГДАН-виробництво 21 століття.І депресняк щезне.У Черкасах також можна жити.Навіть після Києва.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Мы с мамой эстеты 11.07.2011 12:34
Если вы хотите чего-нибудь добиться, у вас должно хватать мужества на неудачи.
Керк Дуглас
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #13 Роман 11.07.2011 11:14
зачем публиковать на Прочерке такие сопли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 Виталик 11.07.2011 09:31
Чувак, извини конечно, но ты депрессивный и***, программистов сейчас везде не хватает, а ты такую чушь пишешь, я работаю в гейм индустрии нам нужны программисты с++, скриптеры итд... я работаю специалистом компьютерной графики у меня вообще нету высшего образования,по сути я закончил школу... так что, если хочешь найти работу - ищи вакансии, а если не хочешь то сиди плачь, что жизнь гавно, работы нету, все в твоих руках, кстати 80% наших программистов еще учатся...закончилди
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Крук 11.07.2011 05:18
У людини завищена самооцінка - "у мене далеко не найгірший в країні інтелект", "я закінчив 5 курс найкращого ВУЗу країни". Вахь, а противні роботодавці з Черкас повинні були б з короваєм приїхати та запропонувати інтелектуалу роботу з високою зарплатнею. Аж бризкає інтелектом - шукати роботу в гуглі, ще потрібно було б дописати, що черкаські роботодавці гівно, - не вміють користуватися інтернетом на рівні програмістів кпі, і із-за цього нововявлений інтелектуал-кепеішник сидить без роботи. Нозями потрібно, нозями! - хочеш залишитися в Києві - шукай там, а не плаксуй у блозі.......
Хоча й у нас знайдеться тобі товариш, тут недавно один також плакав, що його красівого, розумного і молодого ніхто не бере на роботу....... так можливо то не дзеркало криве, а пика, яка в нього заглядає?
Забув місто - нехрен уподоблювати хохлятську звичку ганити своє і вихваляти чуже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100