«Людину не можливо чомусь навчити. Варто лише допомогти їй відшукати те, що є вже в ній самій» ( Галілео Галілей)

Останні декілька років  нас систематично та цілеспрямовано фарширують  величезною кількістю негативного інформаційного сміття. ЗМІ, у перегонах  за рейтингами, вщент напакували ефір страшними історіями та жахливими картинками.  А реквієм Живим, у виконанні траурного  дуету   агресії  і безпорадності,  викликає   нестерпний душевний біль, паралізуючий розум і тіло.  Мруть люди, щезають села,  непомітно зникають міста, на черзі країни…

Черкаси  - це місто,  в якому глибоко проросло моє родинне коріння. Я народилася і виросла у будинку №11 по провулку Некрасова ( зараз там багатоповерхівка), навчалась у школі №15, ходила до музичної школи № 4. Майже вся моя рідня працювала на Машбуді (Темп).  Звичайнісінька  сім’я, яких багато. Пам’ятаю  свій провулок – невеличкі хатки – вулики  з низенькими парканами і багато квітів: жасмін, кущі простих рожевих троянд, бузок, мальви, ромашки… Діти наввипередки хватали мітли – біля будинків повинна бути ідеальна чистота! Нас ніхто не змушував. Так робили батьки, дідусі, бабусі, сусіди... Ми просто не вміли по іншому. А ввечері провулкова художня самодіяльність  підростаючого покоління  влаштовували концерти для дорослих: старенькі  сиділи на  почесних місцях, а кому не вистачало стільців ( дорослі  якраз поверталися з роботи), мусили дивитися два відділення навстоячки. Нам довго аплодували і вручали  квіти із сусідських клумб – ніхто за це не сварився.  Лунав сміх. Там жила радість, яка щедро дарувала всім  незабутні хвилинки простого людського щастя. ..

Зараз пригадуються тоді ще незрозумілі мені  прабабусині  слова  :  «…головне, онучечка,  щоб не було  війни і голоду...цінуйте життя, воно  швидкоплинне…». Глибоко віруюча і мудра прабабуся Мотря – у  похилому віці здійснила свою мрію - пішки помандрувала  до Києво – Печерської лаври…(прожила близько  110 років).

Непомітно пролетів час. Відбулося багато змін у Світі і моєму житті. Я  -  мати двох дорослих доньок.  Пишаюсь ними і радію за них. Але з кожним днем все гостріше відчуваю біль за долі інших дітей. Факти говорять самі за себе – молодь поступово деградує. Сучасне суспільство  викинуло її , мов непотріб,  на узбіччя дороги в Майбутнє, наостанок  інфікувавши   байдужістю щодо власної долі.  Нажаль, ніхто не попереджав, що  щоденне споживання інформаційних  помиїв,  поступово  викликає  залежність, яка є смертельно небезпечною  для особистості!

Прикро, але суспільний шизофренічний дибілізм  стає особливою національною ознакою, а  духовно–етичний  суїцид поступово набуває пандемічних масштабів! Наслідки цієї катастрофи важко перебільшити!

Не дивно,   що за таких умов,  питання соціальної пасивності населення з кожним роком набуває все більшої актуальності.  Фахівці систематично попереджають  про невтішність перспектив. Сьогодні, як ніколи,  увага  влади та суспільства прикута  до загрозливих результатів соціологічних опитувань  – 52%  громадян України ні за яких умов  не мають бажання брати участь у будь – яких виборах (очевидно, що згодом ефективність використання різноманітних «брудних»  виборчих технологій зведеться нанівець), а  82% молоді в найближчий час готові емігрувати в інші країни!

Головна причина  сумних статистичних даних – відсутність віри в себе та неспроможність особисто вплинути  на  перебіг  подій!

З дитинства пам’ятаю, вислів: «Щастя приходить до щасливих, а нещастя до нещасних».  Ці прості слова, мов Ангел – Охоронець непомітно захищають і впевнено ведуть мене, допомагаючи  і підтримуючи  на складних життєвих перехрестях.

Шануйте себе і не залишайтесь байдужими до свого  Майбутнього!. Цінуйте Час! Повернути його неможливо!

Так. Іноді важко і боляче  робити аудит власного життя.  А переоцінка  подій і вчинків завжди спонукає до формування нової системи цінностей, нових поглядів, нової моделі поведінки, нових обставин, врешті  решт – народження нового Я.  Гасло якого –  Я сам творю свою реальність!

Байдуже, що  покищо не вистачає знань – було б бажання їх надолужить!

Не страшно, що  бракує навичок –  обов’язково прийдуть  з досвідом!

Головне –  чіткий фокус на омріяному  і її величності   цілеспрямованій  Дії, а  щоденні  кроки  вперед  по шляху до Успіху і Процвітання  - запорука великих Звершень та зміцнення  Віри в себе!

Почніть вже зараз – відчуйте цінність і  унікальність власного життя! Любіть себе як самодостатню, але невід’ємну частинку  Великого Всесвіту! Пригадайте давнішні   Мрії – і дайте їм шанс ! Невже вони не варті того?  Сміливіше!  Сьогодні  вибір за вами.

І головне – 40% успіху людини залежить від оточення.

Будьте щасливими і щедро обдаровуйте щастям  тих, хто поруч з вами!

Валентина Савченко, коуч, Черкаси

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

реклама

Коментарі  

 
+3 #42 Яков 24.07.2011 09:13
И лишь немногие, очень немногие будут догадываться или даже понимать, что происходит. Но таких людей мы поставим в беспомощное положение, превратим в посмешище, найдем способ их оболгать и объявить отбросами общества. Будем вырывать духовные корни, опошлять и уничтожать основы народной нравственности.

Мы будем расшатывать таким образом поколение за поколением. Будем браться за людей с детских, юношеских лет, и главную ставку всегда будем делать НА МОЛОДЕЖЬ – станем разлагать, развращать и растлевать ее. Мы сделаем из нее циников, пошляков и космополитов.

Вот так мы это сделаем!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #41 Яков 24.07.2011 09:12
Мы будем незаметно, но активно и постоянно способствовать самодурству чиновников, процветанию взяточников и беспринципности . Бюрократизм и волокита будут возводиться в добродетель. Честность и порядочность будут осмеиваться и никому не станут нужны, превратятся в пережиток прошлого. Хамство и наглость, ложь и обман, пьянство и наркоманию, животный страх друг перед другом и беззастенчивост ь, предательство, национализм и вражду народов – прежде всего вражду и ненависть к русскому народу, - все это мы будем ловко и незаметно культивировать, все это расцветет махровым цветом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #40 Яков 24.07.2011 09:11
Мы будем всячески поддерживать и поднимать так называемых художников, которые станут насаждать и вдалбливать в человеческое сознание культ секса, насилия, садизма, предательства – словом, всякой БЕЗНРАВСТВЕННОС ТИ. В управлении государством мы создадим хаос и неразбериху.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #39 Яков 24.07.2011 09:10
Окончится война, все утрясется и устроится. И мы бросим все, что имеем: все золото, всю материальную мощь на оболванивание и одурачивание людей!

Человеческий мозг, сознание людей способны к изменению. Посеяв там хаос, мы незаметно подменим их ценности на фальшивые и заставим их в эти фальшивые ценности верить. Как? Мы найдем своих единомышленнико в, своих союзников в самой России.

Эпизод за эпизодом будет разыгрываться грандиозная по своему масштабу трагедия гибели самого непокорного на земле народа, окончательного и необратимого угасания его самосознания. Например, из искусства и литературы мы постепенно вытравим его социальную сущность; отучим художников и писателей – отобьем у них охоту заниматься изображением и исследованием тех процессов, которые происходят в глубинах народных масс. Литература, театры, кино – все будет изображать и прославлять самые низменные человеческие чувства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #38 Яков 24.07.2011 09:09
Очень замечательная статья. Практически каждый здравомыслящий взрослый думает так, вспоминая и сопоставляя то время с нынешним. Но...Но надо быть более оптимистичнее. Угадайте, кто и когда такое сказал: "Они (подростки) сегодня обожают роскошь, у них плохие манеры и нет никакого уважения к авторитетам. Они высказывают неуважение к старшим, слоняются без дела и постоянно сплетничают.
Они все время спорят с родителями, они постоянно вмешиваются в разговоры и привлекают к себе внимание, они прожорливы и тиранят учителей...
...Сократ, ещё в V веке до н.э. Всё-таки мир устроин так, что он не может разрушиться - баланс противоположнос тей, если, конечно, не конец света, о котором всё чаще говорят.
Лично я, смотря сопоставляя то, "доперестроечное ", время, всё чаще вспоминаю слова из так называемого "Плана Даллеса"(есть другие варианты)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #37 Стріха 19.07.2011 19:50
Ну й тьотка красива
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #36 Джексон Куппер 16.07.2011 13:27
Якщо внутрішній світ людини безмежний та неосяжний, то зрозуміло що людина буде йти дорогою "активованого" внутрішнього світу.
«Людину не можливо чомусь навчити. Варто лише допомогти їй відшукати те, що є вже в ній самій» ( Галілео Галілей) - цей епіграф до Валиної статті тому свідчення.
Не має заперечень тому, що йде неймовірний тиск на ураїнську націю. ЇЇ занепад влаштовує сучасне зовнішнє оточення. Інформація подається системно, виважено за ворожою режисурою у виконані власників інформаційного простору.
Більше 90% населення, знаходиться під цим впливом.Але це не всі.
Що до особистості, то тіж "не усі" прагнуть до істини.Усі інші прагнуть грошей та розваг і їм байдуже,що це буде не УКРАЇНА. Тому національна освіта а за нею й національна свідомість не потрібна владі та її диригентам.
Інформації в інтернеті вистачає, треба навчитися знаходити правильну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #35 Helen 15.07.2011 13:16
«Щастя приходить до щасливих, а нещастя до нещасних»-подобається ця фраза,це дійсно так!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #34 Віктор 15.07.2011 13:07
Оксана, а кто Вам мешает написать свое видение данного вопроса?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #33 Україночка 15.07.2011 12:37
Черкасець...ну просто дуже цікаво...чи ви свічку тримаєте?якісь брєдні.
думаю тут треба відписувати думки про саму статтю...а не ваші враження про людину.
особисто мені сподобалось.дуже реалістично.не кожний з нас бере на себе сміливість визнавати особисту відповідальніст ь за своє життя...не говорячи про суспільство в цілому.не кожен здатний підняти свою дупу і зробити внесок у розвиток нашої країни.бо-наша хата з краю,нічого не знаю.тому ті хто там круті,при посаді,з роботою,або мега-зарплатнею...може ви шось і знаєте,але зазвичай весь ваш маленький жалюгідний світ закінчується на станціях дом-робота.виходити за рамки - це не ваше.тому читайте і вчитуйтесь.і може до вас дійде,що хотів сказати автор.і може колись замість того,щоб херити всіх і вся...ти почнеш робити,щось важливе для цієї країни.
стаття-супер.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100