реклама
Sucurity Police

реклама

kolma З початком нового календарного, бюджетного і виборчого року життя в регіоні аж занадто активізувалось.
Сергій Борисович Тулуб з провітреною головою повернувся до роботи з багатьма новими домашніми заготовками (про що, напевне, здогадуються місцеві регіонали, підлеглі, Сергій Одарич, і які з зціпленими зубами чекають на холодний душ). Перш за все мова піде про утворення шести, а не семи, мажоритарних округів на території Черкаської області.


Регіоном поширилися чутки, для декого просто жахливі, про можливі варіанти меж майбутніх виборчих округів. Так, згідно версії, до умовного лівобережного округу включать Чорнобаївський, Драбівський райони та безцеремонно приєднають частину міста Черкаси, відстань між якими близько 50 км. І це все для того, щоб екс-голові Чорнобаївської райдержадміністрації, депутату-мажоритарнику обласної ради від Чорнобаївщини та новопризначеному заступникові губернатора Олексію Головку легше було стати народним депутатом України.


Цікава ситуація з іншою частиною Черкас, яку планують включити до виборчого округу разом з Черкаським районом. Черкаським районом керує важковаговик (це не комплімент, це дійсність) Євген Миронович Влізло. Як людина, що особисто знайома з Євгеном Влізло, хочу сказати, що суть цієї людини цілком відповідає прізвищу: якщо не проїде як танк, про пролізе в мікрощілину як восьминіг. Не варто забувати, що крім того, що екс-заступник голови облдержадміністрації Євген Влізло є одним з най наближених до Сергія Тулуба, він також є депутатом Черкаської міської ради. На сесії Черкаської міської ради топ-новиною стало складення протоколу про корупцію та передача справи в суд на секретаря Черкаської міської ради Віктора Горкуна, який хоча і є членом Партії регіонів, та обласні керманичі вважають це вже просто формальністю. Сміливо дозволю собі припустити, що розігрується чергова багатокрокова комбінація, метою якої є бажання посадити у крісло секретаря Черкаської міської ради Євгена Влізла, який і є тим самим другим кандидатом Сергія Тулуба в народні депутати України. Для частини виборчого округу, розташованому у Черкаському районі, Євген Влізло дуже добре відомий як двічі голова Черкаської райдержадміністрації, який весь позитив привласнить собі, а всі прогріхи та недоліки по Черкаському району повісить на свого попередника і підлеглого Михайла Склярова. Черкасцям же Євген Влізло відомий як кандидат на посаду Черкаського міського голови, який хоч і програв Сергію Одаричу, та показав доволі високий результат як для людини не місцевої, і яку так само безцеремонно нав’язував черкащанам Сергій Тулуб (нагадаю, Влізло зумів за невеликий проміжок часу набрати більше 11% як кандидат від Партії регіонів, яка не є лідером виборчих симпатій, і посісти третє місце, коли в той же час Анатолій Каленчук як діючий секретар Черкаської міської ради та фактичний керівник міста у 2007 році посів 4 місце і набрав 8%, і це при тому, що він був кандидатом від ВО «Батьківщина», яка на той момент була найпопулярнішою політичною силою). На мою думку, розрахунки наступні: через обрання Євгена Влізла секретарем Черкаської міської ради черкащанам буде запропоновано обрати кандидата, який матиме пряме відношення до побудови Міста Успіху (так Сергію Олеговичу, Вам не здалося), адже 2012 року небачена до цього сума в розмірі 185 млн. грн передбачена бюджетом розвитку на всіляку передвиборчу замануху для черкащан (з них на житлово-комунальне господарство близько 150 млн. грн. на ремонт доріг, житла тощо).


Ви запитаєте, а що Одарич? Ну звичайно, Сергій Олегович чухає потилицю в роздумах – бути чи не бути народним депутатом України, бо шанси бути обраним має не малі. Та я б порадив Сергію Одаричу у цих непростих передвиборчих умовах посилити охорону і забезпечити безперешкодне пересування та найняти кмітливих адвокатів, бо як показує практика в останні роки, дуже розумні або потрапляють в якісь ну дуже неприємні негаразди, або не дружать з законом. Ну звичайно, тричі стукаємо по дереву та бажаємо Одаричу доброї долі, міцного здоров’я та Божої благодаті, та все ж береженого Бог береже. 


Ви запитаєте, а хто ж обере Влізла секретарем? Якщо дійсно буде поставлена задача, відповідаю: більшість, яка так організовано, вихвалено і понадпланово різала міську землю, різала бюджет, різала рухомий склад «Черкасиелектротрансу» на металобрухт, (який, до речі, є заставним майном перед Пенсійним фондом), зрізала асфальт, який зник у невідомому напрямку, в кредит на 60 млн грн наклала, вибачте, поклала та недоклала неякісний асфальт, створила «Черкаситранс», повсідалася керівниками комунальних підприємств і установ, попризначалась високопосаженими працівниками органів самоврядування, та ціла купа іншого матеріалу, акуратно складеного у папочки компетентними органами, які потирають руки і чекають на команду. До речі, другий протокол про корупцію вже також складено і направлено до суду на керівництво одного з департаментів міськвиконкому. За цього сценарію Одарича зіллють без докорів сумління, як він злив свого часу, без попередження, Дзюбу, Александрова, Гуру, та інших, які працювали на нього як на товариша і кандидата, який тепер пробує усунути від себе Олександра Радуцького, директора Дирекції Парків, який до речі, живота не щадив задля перемоги Одарича – з Тулубом в ефірі реально боровся, затримував машину з прослушкою та зробив багато іншого добра для свого друга. 


Якщо ж Сергій Одарич піде на вибори, зуміє втримати ситуацію під контролем і криша в особі Михайла Бродського не протече, а ще й переможе – Сергій Тулуб отримає Євгена Влізла в якості фактичного керівника міста, які на пару з Віктором Беззубенком, першим заступником міського голови, будуть керувати останнім бастіоном іменем Сергія Тулуба. А Одарич увійде в провладну більшість і не підведе свого патрона, який працює в команді Клюєва-Колеснікова, що для Тулуба є теж прийнятним результатом.


Щодо дрібних зауважень щодо додержання законодавства про боротьбу з корупцією, в інші часи на щось би закрили очі, дали б можливість прибрати за собою, а у складні часи для Президента України дрібниць не буває. Подейкують, старі нові рухи з Конституційною Асамблеєю є нічим іншим, як дати можливість новообраній конституційній більшості схвалити нову Конституцію з правом парламенту обирати Президента терміном на сім років. Тому «ляси точити» з опозицією ніхто не збирається. До речі, в київських високих кабінетах виношують думку щодо зменшення виборчого бар’єру для політичних партій з 5% до 1%, через зміну якого влада планує розсварити опозицію, яка не на жарт об’єдналась. Уявімо, лідер партії, який має відсоток рейтингу, запрошує у список другим номером спонсора, і набираючи процент, отримує два парламентські місця. У випадку ж з 5% бар’єром, приміром «Фрон змін» уявімо набирає 10% і отримує близько 40 місць, у випадку ж з 1% виборчим бар’єром набираючи ті ж самі 10%, а отримує трохи більше 20 мандатів. І з’являється жага покрутити рулетку самостійно у «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, Української Народної партії, Партії «Реформи і порядок», «За Україну», руху Наталії Королевської, Соціалістичної партії України, Народної партії України, «Єдиного Центру», «Нашої України», «Сильної України», Партії Зелених України та з десятка інших зелених партій, «Пори», «Європейської партії України», «Народного Руху України», Хрестиянсько-демократичного союзу, та інших, але я думаю, суть Ви уловили. Половина місць, яка була б отримана опозицією, представленою трьома-чотирма партіями за умови 5% бар’єру, розпорошиться серед близько двадцяти політичних сил, які гіпотетично мають шанси подолати 1% бар’єр.


Влада в особі Сергія Тулуба хоче «покарати» Богдана Губського
, який щедро обдаровує лівобережну Черкащину, приготувавши округ з Золотоніського, Канівського, Городищенського, та Корсунь-Шевченківського районів, та виставивши Героя України та просто не менш заможного Геннадія Бобова.
Також «залізною» підтримкою користуватимуться Валентин Нечипоренко, друг Президента, та Андрій Крохмаль, друг губернатора.


Смілянський округ пробували поділити між собою два провладні кандидати -депутати екс-бютівці Семенога та Савченко. Подейкують, саме Ігорю Савченку вдалося переконати Андрія Клюєва в своїй перемозі.
Про опозицію мова не йтиме, бо попереду ще звітно-виборні конференції у партіях, і говорити навіть про прізвища рано.
Цікавого коника викинув «незалежний» Комітет виборців України, який в унісон з думками губернатора чомусь саме на території Черкаської області вирішив провести експеримент, «по-своєму» нарізавши округи. Та який же збіг в кількості? КВУ теж запропонував утворити саме 6 округів, попередньо підготовлюючи і убаюкуючи виборця про урізання, та фактично виступаючи адвокатом влади. Зайвий округ буде утворено на сході країни, тож не переживайте. Звичайно, хлопці розповідатимуть, що це збіг, що межі не такі, та байки розповідатимуть дітям на ніч.


Цікаво ще одне, тож скількох земляків ми побачимо у Верховній Раді України наступного скликання? Злі язики брешуть, що у «Батьківщину» вхідний білет коштуватиме $3 млн для своїх, та $5 млн для «свіжих» опозиціонерів. Думаєте, не буде бажаючих? А скільки коштує імунітет від навіть банального спілкування з правоохоронцями? Отож бо.
Інші злі язики брешуть, що в «Регіонах», ні Ви не подумайте що в партії), квиточок коштуватиме від $5 млн, та попит значно перевищуватиме пропозицію, тож може коштувати і всі $10 млн. З чого можна припустити, що Черкащина дещо осиротіє. Не допоможе і «Фронт змін», в якому Черкаський осередок є сателітом Кіровоградського.

Максим Колісник, депутат Черкаської обласної ради

реклама

Коментарі  

 
0 #5 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 12.02.2012 09:33
То,что власть в лице Тулуба хочет "наказать" Губского это похвально.А власть в лице НАРОДА не должна допустить избрания лично ЕГО(Тулуба) выдвиженцев.Ни кого из олигархов,тепер ешних нардепов и представителей хунты! Свободолюбивая Чигиринщина покажет в этом пример.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 фелікс 06.02.2012 22:22
ЯК "ВОНИ З ВАМИ" - ЗРОЗУМІЛО І ОЧЕВИДНО...
А ЯК "ВИ З НИМ"? ЩОСЬ НЕ ВИДНО... ПОЯСНІТЬ НА ПРИКЛАДАХ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 андрей 06.02.2012 16:57
очень правильно написано. согласен с каждненьким словом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Маршал 06.02.2012 11:35
"Вони з нами...", "ми з ними..." Направильно, пане Коліснику: треба говорити "За нас з нами і за х...утір з ними"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Погляд 06.02.2012 09:17
Непогано...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100