11392987_836425173079189_7335938207271964434_n На початку вересня у Львові на території Львівського католицького університету урочисто відкрили сучасний Центр митрополита Андрія Шептицького. Під час перебування на Форумі видавців вдалося там побувати. Крута сучасна споруда. Чомусь, думається, що сюди - у Центр митрополита Шептицького - тягтиметься молодь не лише зі Львова, а й з усієї України.

У п'ятиповерховій будівлі розмістили мультифункціональну бібліотеку, офісні приміщення, виставкові та конференц-зали. Коли ми зайшли, а це була неділя, працівник ретельно натирав сходи. До блиску...

Будівництво інноваційного Центру почали в 2015 році. Планувалося, що простір стане гуманітарною бібліотекою світового рівня і сучасним навчальним центром, який забезпечить нові можливості студентам, викладачам і гостям УКУ для навчання, роботи і досліджень. Звісно, хотілося мати щось подібне і в Черкасах, де б могла збиратися молодь для освітніх проектів, не пов’язаних з формальними університетськими програмами.

За даними ЗМІ, будівництво проекту обійшлося приблизно в 150 млн гривень. Проект розробила німецька компанія Behnisch Architekten.

Журнал Новое Время наводить вісім фактів про першу бібліотеку, побудовану у Львові за роки незалежності України.

1. У бібліотеці є електронна пошукова система, яка працює через термінали, для самостійного пошуку необхідної книги.

2. Фонд бібліотеки налічує 146 тисяч примірників книг. Більша частина з них знаходиться на стелажах у вільному доступі, рідкісні книги - у книгосховищі Центру.

3. У навчальних аудиторіях, розташованих на 4-му поверсі, студенти та викладачі зможуть працювати над своїми проектами.

4. В офісі на п'ятому поверсі розміститься адміністрація Українського католицького університету.

5. На другому поверсі бібліотеки є відкрита тераса з панорамою на студмістечко і храм Святої Софії - Премудрості Божої. Всього у будівлі три тераси - дві відкриті і одна напівзакрита.

6. У Центрі є кафе і книжковий магазин, де будуть продаватися видання Українського католицького університету та його сувенірна продукція: футболки, джемпери, чашки та канцелярські товари для студентів.

7. Дизайн фасаду виконано таким чином, що бібліотека нагадує стос книг.

8. У Центрі є дитяча зона, в якій батьки зможуть залишити своїх дітей на час презентації або виставки. Вихователі розважатимуть їх та читатимуть їм книжки.

IMG_0095

IMG_0096

IMG_0102

IMG_0103

IMG_0104

IMG_0106

IMG_0107

IMG_0114

IMG_0119

Назарій Вівчарик, журналіст

реклама

Коментарі  

 
+9 #2 Коко 18.09.2017 19:50
Гарний, крутий центр, який добре фінансується, бо є осередком поширення католицизму в Україні. А православні чубляться. Оце й уся історія...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Ірина 18.09.2017 14:37
Дійсно круто! Якби такий центр створити у Черкасах, нехай меншою площею, але з такою самою концепцією - сучасний, цікавий, "живий", а не формальний центр, це б дійсно спонукало молодих людей до розвитку, пізнання, допомогло б перейти від "треба, мушу" у навчанні до "хочу, цікаво"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100