реклама
Sucurity Police

реклама

11392987_836425173079189_7335938207271964434_n До цього пробував віджартовуватись, а тепер по-серйозному. Матеріал громадського руху «Чесно» щодо аналізу статків черкаських депутатів виніс на поверхню ряд проблем. Але все по-порядку.

Отже, днями сайт «Прочерк» передрукував згаданий матеріал, вважаючи його суспільно важливим.

Одразу ж зробив висновок перший. Депутати настільки люблять себе, що нічого крім свого імені в статті не бачать. Зокрема, у Канаді ще з садочка вчать грамотно користуватися інтернетом. Наші ж обранці одразу стали писати мені обурливі коментарі щодо публікації. Коли запитував, чи зверталися вони хоч з якимись претензіями до руху «Чесно», то вони губилися… А що, треба зважати і на першоджерело?

Інший хвилюючий момент для депутатів – коли хтось спробував показати їх не в тому вигідному світлі, як це вони звикли бачити очима своїх прес-секретарів абощо. Як правило, за браком у журналістів часу, депутат найчастіше фігурують в новинних замітках, де вони виступають зі спічем на сесії і їм подобається таке цитування. Власне, тому депутати так полюблять початок сесії, де поводяться як актори, і так не люблять середину та кінець сесії, до якого не всі досиджують. У вказаному ж матеріалі громадського руху намагання експертів узяти коментар в депутатів щодо рівня їх життя відповідно до декларацій викликало якусь дивну реакцію… Але ж, погодьтеся, як можна, наприклад, позичати комусь велику суму грошей, якщо у тебе самого малі доходи? Подібні питання, звісно ж, дають розуміння того, як насправді живуть депутати…

Поряд з тим, народні обранці звертали увагу на те, чи всі цифри вірні і чи не подані вони під якимсь «не таким» соусом? І тут греблю прорвало. Мало того, що вони стали строчити листи не за адресою, тобто, до мене, як до людини, яка не писала, а лише передрукувала матеріал, так ще й виливали це обурення так, немов я таки писав те усе. Шановні, дивіться таки на першоджерело! Щодо соусу під яким десь хтось щось про вас написав, то ви ж таки публічні, не забувайте це! Не забувайте це, позичаючи комусь великі суми, не забувайте це, збираючи під себе землі чи майно, не забувайте це, живучи незрозуміло де при гарних заробітках.

Однак заради справедливості, треба і київським експертам бути уважнішим, бо я, наприклад, одразу здивувався, коли, наприклад, серед авторів статті про черкаських депутатів від «Чесно» побачив координатора мережі з Харкова. Я особисто з колегою не знайомий, але, якщо приміряти всі ситуації на себе особисто, то не знаю, чи я б брався за статтю про аналіз статків харківських депутатів, бо не знаю їх і тих реалій. Саме так, як столичні чи харківські експерти можуть не знати черкаських реалій. І тоді виходить, що у статті Руслан Зоря іменується «укропівцем», хоч він давно таким не є.

При всьому цьому статті подібних громадських об’єднань потрібні і важливі. Вони показують реальний стан справ з нашими обранцями. Однак хотілося б більшої фаховості від київських колег (можливо, щоб вони співпрацювали з експертами руху «Чесно» в Черкасах, якщо такі є), бо саме на Київ прийнято часто рівнятися регіонам.

Назарій Вівчарик, відповідальний редактор сайту "Прочерк"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+23 #5 Андрій 28.09.2017 10:16
Цитую Олег Стогнієнко:
Назарій, проріхи у вашому допису не зрівняти з прихованими статками депутатів :P Жадні, брехливі і заздрісні депутати спочатку скуповують голоси комуністичних бабушек, а потім перетворюються в пилососи по висмоктуванню бюджетних грошей.
Ваш ресурс має мужність називати речі своїми іменами. :roll: :roll:

Про "пилесосів" - це Ви прямо в точку. Як подивишся, скільки мільйонів витягнуто з міського бюджету на фірми .ренкіна, відразу стає зрозумілим, хто з якою метою в депутати йде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #4 Любов Майборода 27.09.2017 18:47
Молодець Назарій! Підняв питання, яке турбує усіх думаючих людей. Справді - куди ми йдемо, коли можновладці, які повинні вирішувати соціальні питання, тобто питання малозабезпечени х за своїми машинами, квартирами, земельними ділянками взагалі не бачуть нічого більше. До чого тут неточності у кількості майна (лайна)?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #3 Олег Стогнієнко 27.09.2017 18:08
Назарій, проріхи у вашому допису не зрівняти з прихованими статками депутатів :P Жадні, брехливі і заздрісні депутати спочатку скуповують голоси комуністичних бабушек, а потім перетворюються в пилососи по висмоктуванню бюджетних грошей.
Ваш ресурс має мужність називати речі своїми іменами. :roll: :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #2 Андрій 27.09.2017 12:38
Назарій, все правильно Ви робите, цікава і корисна інфо для людей, дякуєм. А претензії їх смішні. Це все рівно, що друкуєте прогноз погоди від Гідромецентру, а вам предйяви роблять, що написали, що буде дощ, а його не було.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #1 Довіряй, але перевіряй 27.09.2017 12:33
Ну що ти говориш, Назаре? Невже хтось скасував правило уточнення інформації з декількох джерел?! У "Чесно" сидять дилетанти, які роблять напівфабрикати замість прес-релізів. Якщо не перевірятимете їх - опікатиметеся на цьому регулярно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100