17 серпня в Черкасах співробітниками міліції був жорстоко побитий адвокат. Cлідчий УБОЗ та співробітники спецпідрозділу "Сокіл" у дворі Сосновського районного суду Черкас побили адвоката Дмитра Карпенка.

 Ввечері 17 серпня, після закінчення робочого дня, в суд був доставлений підзахисний адвоката Карпенка, у якого 17 серпня закінчився строк запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
До суду Карпенко був доставлений для розгляду питання про продовження строку запобіжного заходу, однак чергового судді вже не виявилося на місці. Коли замість того, щоб звільнити підслідного, працівники міліції знову посадили його в автомобіль, щоб відвезти в невідомому напрямку, адвокат звернувся до правоохоронців із питаннями, куди везуть його підзахисного та на якій підставі його утримують під вартою.
У відповідь на самого адвоката вдягли наручники і почали бити, а потім заштовхали у міліцейський автомобіль, де на голову натягнули чорний синтетичний пакет. Адвоката продовжили бити, в тому числі ногами, а один з убозівців – душити, сівши на голову.

Побитий адвокат зараз у лікарні

Побитий адвокат зараз у лікарні


При цьому адвокату погрожували "замучити до смертi" у приміщенні УБОЗ. Коли Карпенко почав втрачати свідомість, з нього зняли мішок, і зі словами "Дихай, падла!" викинули з автомобіля.
За даними медичного огляду, у адвоката в результаті виявили закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні забої м'яких тканин тулуба і кінцівок, забій нирок, численні рвано-різані рани на руках.
Спочатку свідки інциденту, а потім і сам потерпілий адвокат подали до прокуратури заяви про порушення прав і завдання тілесних ушкоджень.

Версія міліції

Дмитро Карпенко за версією міліції стрибав на озброєний конвой

Дмитро Карпенко за версією міліції стрибав на озброєний конвой

Представники міліції прокоментували інцидент у ЗМІ ("Прочерк") так: співробітники міліції були при виконанні посадових обов'язків, зокрема мали транспортувати підслідного, але адвокат Карпенко зробив спробу звільнити свого підзахисного, застосовуючи фізичні методи.
Цікаво, що в прокуратурі Черкаської області зараз знаходиться заява працівників УБОЗ про напад на них адвоката. В той же час заяви від адвоката немає.
Група колег з Комітету по захисту прав адвокатів попрямувала на місце, щоб надати допомогу колезі, в тому числі правову, щодо захисту і відновлення порушених прав.

Мій коментар

Тільки людина з яскраво вираженою розумовою відсталістю може стрибати на озброєних ментів та бикувати описаним ментами способом. У Карпенка з головою все ОК, а отже, менти, як і завжди, цинічно брешуть. Спочатку безпідставно, без рішення суду, позбавили волі підзахисного Карпенка, а потім – відбуцкали "адвокатішку, який багато в'якав". Як це все свєжо і ново, йой!
З.І. Історія чимось невловимо нагадує ту, яка трапилася зі мною в Подільській мусарні міста Києва.

 Тетяна Монтян, юрист, Київ

* пост на особистому блозі на «Українській правді»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Авокат 30.08.2011 19:28
Українська мііція себе давно віджила як правовий інститут, його просто треба ліквідувати, він небезпечний по своїй суті, це зборисько злочинців, які вирішують власні справи. Й іноді з-під палки займаються резонансними справами. Краще б такої міліції взагалі не було, нехай буде окупаційна поліція!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Південно-Західний 28.08.2011 16:54
Я знаю Діму особисто, ми вчились в паралельних класах, нормальна, цілком адекватна людина. Все що придумали представники міліції просто ТУПО, вони навіть не напрягаються щоб придумати щось правдоподібне. Навіщо!!! Все одно їм за це нічого не буде. Таку бидлоту, яка зараз працює в правоохоронних органах треба звідти звільняти і сажати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Фелікс 25.08.2011 13:58
ТАКУ МЕНТОВКУ ПОТРІБНО ЛІКВІДУВАТИ ЯК КОНТОРУ.
А МЕНТОВ - ЗА БРАМУ!
А МОКИ ЩО ЗА ПОБИТТЯ НЕЗАКОННО ЗАТРИМАНИХ НАЧАЛЬНИКУ УВС - ДЕРНОВОМУ, - ДАЛИ ГЕНЕРАЛА.
ЯКЩО МОВЧАТИ, ТО СКОРО ЗА ВБИВСТВО ЗАТРИМАНИХ ДАВАТИМУТЬ ГЕРОЯ. КРАЇНА З *** КЕРІВНИКАМИ!!!! !!!!!!!!!!!!!!1111111
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100