Я родом із Радянського Союзу, але День незалежності для мене – це, мабуть, чи не найближче свято з усіх. І дуже прикро, що нині Президент не дозволив проводити паради в Керчі, Одесі, Севастополі, Києві. Гадаю, вони мають відбуватися, адже їх проводять на День перемоги, то чому б не проводити й на День незалежності? І це свято має бути святом всього українського народу. Згадуючи 91-й рік, насамперед, гадаю, треба цінувати те, що ми здобули незалежність без боротьби і без жертв. Не можна, звісно, стверджувати, що нам її подарували, бо були люди, які й у радянські часи боролися за незалежність. Але коли Україна її здобула, то що робити з цією незалежність, мабуть, мало хто знав. І так триває до сьогодні. За ці 20 років ми так і не навчилися бути незалежними. Україна залежить від інших держав, а сам український народ – від недолугих політиків, олігархів які приходять до влади.

Здобувши незалежність, маємо охороняти її від зазіхань і різного роду провокаторів - хапуг з зовні, маємо відстоювати її, маємо стояти на сторожі національних інтересів України.

Дуже сумно також те, що ми не цінуємо традиції, культуру, не поважаємо українську символіку, не виховуємо молодь в національному дусі. Днями один молодий чоловік спитав, чому в мене на автомобілі національний прапор. Йому вже за 20, а досі не зміг поєднати прапор і День незалежності. То, певно, за ці роки незалежності не було приділено належної уваги поколінню, яке росло…

А коли спілкуєшся з людьми, то в багатьох відразу виникають асоціації: якщо в тебе на машині прапор, то ти або з влади, або схиляєшся перед цією владою. Чомусь люди не хочуть роз’єднувати національну символіку й владу. І думають, що символіку хтось має роздавати  їм безкоштовно.  Переконаний, якби прапорці виготовили коштом бюджету, знайшлися б такі, хто кричав, що замість ремонту доріг влада віддала гроші на прапори…Чому в країнах Європи і в тій же Америці в багатьох людей на подвір’ях стоять шпилі з прапорами, і щоранку, йдучи на роботу, вони піднімають національний прапор. Не думаю, що їх купила влада чи змушує так чинити. Люди роблять це за покликом душі. Хотілося б, щоб це було у нас, але на превеликий жаль, українські родини не те що шпилів, навіть національного прапору вдома не мають. Прикро.

Я обов’язково як черкащанин братиму участь у заходах 24 серпня. Сьогодні треба робити речі, які об’єднують. І коли люди умовно, сідають за один стіл, то це об’єднує. Коли мисливці на полюванні варять шурпу і їдять з одного казана, то вони майже всі брати. А ми й так досить роз’єднані, щоб уникати подібних свят.

Руслан Зоря, голова Черкаської правозахисної організації "Актив Черкащини", підприємець

реклама

Коментарі  

 
-13 #26 Володимир МАМАЛИГА 02.09.2011 21:36
Цитую Крук:
А коли за допомогою того ж Зорі влаштовував мітинги

Мітинги ми влаштовували не за допомогою рієлтора Зорі, а за допомогою простих черкащан. А на рахунок, що комусь набридла Антена, то маєте повне щастя. Антени немає, тому слухайте, читайте і дивіться регіонально-близькосхідні ЗМІ і тіштеся щастям, що впало на Вашу долю. А ми потішимося своїм :)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #25 я тоже скажу 02.09.2011 17:46
Ну если появился Пан Мамалыга на арене и я попытаюсь сказать. Много моих знакомых смотрели Антену и поддерживали вас, обсуждали и одобряли каждую вашу тему, но как только началась предвыборная гонка,люди устали слушать как вы льете грязь изо дня в день и больше нечего стало смотреть. Тема была одна-Одарич и Одарич,и Одарич...Скучно и противно. Вы стали символом склочников, а жаль...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #24 Крук 02.09.2011 17:38
Складається враження, що Володимир Мамалига тільки-но прийшов до свідомості. А коли за допомогою того ж Зорі влаштовував мітинги то його зовсім не цікавила сфера дфяльності останнього, та й "чорним ріелтором" за словами Мамалиги він став після того, як розчарувався у "справедливій" боротьбі вічних опозиціонерів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #23 Володимир МАМАЛИГА 01.09.2011 16:37
Руслане, займаючись таким як ти бізнесом, коли статті про "чорних рієторів" стають суворою правдою не лише у Донецьку, але й у Черкасах, не варто вдавати із себе патріота, який переодягнувся у чоловічий український одяг. "Скажи мені, хто твій друг?..." А твоїх друзів усі знають!!! Правозахисник - добродійник!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #22 Ну-да! 01.09.2011 15:37
Хочется ответить ПОЭТАм ПИСАТЕЛЯМ и пр. Знаете, вы просто с-сыкуны, спрятались за никами и АНОНИМНО грязью поливаете всех подряд. А есть оказывается люди, которые в десятки и сотни раз лучше всех тут коментирующих, хотя бы потому что не боятся называть свою фамилию.
;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #21 Поэт 01.09.2011 12:49
Цитую Руслан Зоря:
Змішалися в купу коні - люди, влада - опозиція!

"Кінь" Зоря! Ти лестиш собі, коли вважаєш, що тебе проти шерсті куйовдять провокатори, бо в політиці ти - максимум поні і аж ніяк не арабський скакун. А відносно пліткарів - то так можна назвати будь-кого, хто на форумах зависає - незалежно від того, виціловує він тебе, чи "любить" без прелюдії. Попхався з коментами в Інет - будь добрий - перекліпуй, що твоя писанина у більшості алергію викликає
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #20 Руслан Зоря 01.09.2011 02:06
Змішалися в купу коні - люди, влада - опозиція! :-)
Навіщо з простого робить складне!?
Склалося враження, що деякі люди взагалі не читали вище написане і тому більшість коментарів поза темою статті. Всього - на - всього виклав своє бачення і відношення до простих, як мені здалося, речей. Завжди знаходяться пліткарі і провокатори які отримують задоволення від дратівливих постів і при цьому вважають себе дуже розумними, але це мабуть і все на що вони здатні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #19 Крук 28.08.2011 23:18
Цитую NazarStodola:
...... міська влада судом заборонила святкувати .......не Мамализі, а ГО "Воля ХХІ", куди жоден Мамалига не входить. А сама ГО "Воля ХХІ" є представником опозиції у Черкасах.

:lol:
Як тут не згадати про тих "гетьманів", яких по-три на два українці.
І після таких написів можна говорити про якуйсь опозицію в Черкасах?
Що буде, якщо ви (місцева опозиція) дійдете до влади, якщо ви вже місце в опозиції не можете поділити?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #18 Крук 28.08.2011 09:03
Цитую оппозиционеры:
А разве Зоря (ничего личного) не был в одной упряжке с Мамалыгой? Что случилось с парнем, что подкупило его в команде Одарича?

Так же можна задати питанняв інше русло: що відвернуло хлопця від спілкування з Мамалигою?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #17 NazarStodola 27.08.2011 21:27
Для особливо обдарованих Людмил поясню: міська влада судом заборонила святкувати в такому форматі (роповсюдження національної символіки) не Мамализі, а ГО "Воля ХХІ", куди жоден Мамалига не входить. А сама ГО "Воля ХХІ" є представником опозиції у Черкасах. Гадаю, дохідливо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100