– Основна мета мера – працевлаштувати своїх близьких та знайомих. На посаду директора департаменту забезпечення діяльності виконавчого комітету він призначив Ірину Левченко, яка до цього працювала його секретарем. У міськвиконкомі працює Микола Кудрявцев, який керує справами виконавчого комітету, а під час виборів відстоював інтереси Сергія Одарича у територіальній виборчій комісії. Ще один приклад. Усупереч законодавству на посаду начальника Єдиного дозвільного центру мер призначив Руслана Стемповського, депутата фракції «Справедливість» міської ради минулого скликання. За результатами перевірки прокуратури міста Черкас з'ясувалося, що на момент призначення він узагалі не мав стажу державної служби, а також стажу роботи в інших сферах управління. Стаж його служби в органах місцевого самоврядування становив 16 днів. Коли прокуратура відреагувала на ці порушення, міський голова Сергій Одарич завбачливо відправив Стемповського у декретну відпустку, а під час перебування у такій відпустці звільнити працівника з роботи не можна.

 – Розповідаючи про те, що у нас немає коштів на зарплати, Одарич свідомо збільшує чиновницький склад. 2009 року, у першу хвилю кадрової реформи, він увів нову штатну одиницю. Маючи начальників управлінь та відділів, мер поставив над ними новопризначених директорів департаментів. Частину департаментів очолювали заступники мера, однак зараз із його ініціативи у кожен департамент призначено директора. Тому я ще раз наголошую: нам необхідно скорочувати усіх заступників мера або звільняти керівників департаментів, бо вони дублюють повноваження одне одного.

– Заступників призначає міськрада і звільнити їх можна також лише за підтримки ради, тому мер не має на них такого впливу, як на директорів департаментів. Директори сьогодні є самостійними юридичними особами і розпорядниками коштів. Водночас вони є підлеглими мера, який може звільнити їх будь-якої миті. Тож директор департаменту з усіма коштами, які є у його розпорядженні, робитиме те, що скаже йому мер. Сьогодні міський голова не підписує практично жодного фінансового документа. Тому всю відповідальність за фінансові махінації міської влади нестимуть директори департаментів.

– Сьогодні мати справу з виконавчим комітетом небезпечно, і про це необхідно попередити всі підприємства та підприємців міста. Виконком Черкаської міської ради не має рахунків. Наприклад, підприємець звернувся до суду з позовом на міську владу, яка своїми рішеннями завдала йому шкоду, і виграв суд. Було постановлено стягнути з виконкому як юридичної особи певну суму. Підприємець звертається у виконавчу службу, яка й має виконати рішення суду, а йому кажуть, що у виконкому немає рахунків, окрім того, у нього немає і майна, тож відстояти свої інтереси підприємець не зможе. Уся ця плутанина зроблена навмисне, аби, творячи людям капості, не нести за них відповідальності.
У новій структурі створено відділ судового супроводу. Вочевидь, міська влада передбачає, що городяни матимуть до неї безліч претензій. У цьому відділі працюватиме шість юристів, окрім того, кожен департамент має своїх юристів. Виникає запитання: ця влада працює для народу чи проти нього?

– Я працював при Соколовському, Літовському, Олійнику та Одаричу. Раніше містом керували місцеві, вони не робили гадостей черкаським підприємцям, місцевий бізнес міг отримати замовлення на ті чи інші роботи. Та, коли до влади прийшов Одарич, більшість робіт, які замовляє місто, виконують кияни, дніпропетровці і так далі. Окрім того, у керівництві міста працює безліч немісцевих чиновників, складається враження, що у нас узагалі немає кадрового потенціалу. Як на мене – це велика неповага міського голови до жителів міста, які його обрали.

Володимир Шабанов, депутат Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина»

* з інтерв’ю газеті «Вечірні Черкаси»

реклама

Коментарі  

 
+2 #26 большой глаз 29.12.2011 17:30
Приїздять,накра дуть, нагадять та й втечуть. Хіба немає місцевих адекватних людей,з яких можна вибрати керівника? Та ні, з Києва видніше...хто буде розподілять і властвовать.Той ,хто буде догоджать "києвлянам" ,які теж звідселя повиколупувалис я,покерувавши містом,та й втекли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #25 Жорик 08.09.2011 23:09
Ракова О.Ф. профи по розводкам, такие качели вытворяла с базарниками у знающих фуфайка заварачивалась, но всему свое время, рад что предпрениматели поняли кто она а вот Тулуб еще пока не допер, Одарыча она уже вставила. Лохов кидать не в ***, молодец старушка всегда есть новый лох.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-22 #24 Простоквашино 07.09.2011 11:01
Ой-ля-ля!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #23 підприємець 05.09.2011 23:07
Всі ви політичні клоуни: Шабанови, Мамалиги, Одоричи, Бродські, Радуцькі і багато ін. і люди всі це розуміють. Доречі пан Тулуб старушка Ракова ніякого відношення до підприємців немає, робіть висновки і ще якщо не в курсі 04.09.11. був зїзд асамблеї підприємців України м.Запоріжжя голова асамблеї був обраний черкаський голова профспілки підприємців Запорожець Л.М. а восени плануються всеукраїнські мітинги підприємців як вам такий поворот? що будете президенту росказувати що з Раковою домовлялися? ну-ну:) а за нею двадцять *** ходе і більше людей немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #22 Ну-да! 05.09.2011 08:59
Цитую Володимир МАМАЛИГА:
Цитую Круть:
Так як ви з Шабаном працюєте на сесіях правою рукою, що аж дрантя сипеться, усім далеко...

Це хто там судить нашу роботу? Хто без роду, племені та імені? Людина, яка заробляє на ДИТЯЧИХ МАЙДАНЧИКАХ!!!? Нічого, скоро ситуація кардинально зміниться і вашим донецько-дарницьким господарям буде не до Вас. Так і згинете від скуки під столом!:) :lol: :lol: :lol:

Клоунам типа Мамалиги! Так она уже по твоим прогнозам должна было еще год назад измениться, когда ты на каждом перекрестке орал что ты уже мер !!!! Сколько ты там себе процентов нарисовал ....? А сколько тебе народ черкасский дал? Катаюсь под столом от смеха, ну одно слово - КЛОУН !!! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #21 Борець. 05.09.2011 07:53
Шабанова та Мамлигу в керівництво обласного БЮТ, тільки Шабанов разом з Мамалигою та Наташею Коваленко наведе порядок та очолить дійсну опозицію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #20 Сан Санич 04.09.2011 15:39
Багато хто переконаний,що Одарич велике благо для Черкас,парки,зо опарк,свята.
А ось маленька Олександрія без Одарича зажигає http://www.youtube.com/watch?v=g-QMf-q1dg8&feature=related
Далеко куцому до зайця :lol:
А що у нас на день міста- шараварщина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #19 Володимир МАМАЛИГА 04.09.2011 12:56
Цитую Круть:
Так як ви з Шабаном працюєте на сесіях правою рукою, що аж дрантя сипеться, усім далеко...

Це хто там судить нашу роботу? Хто без роду, племені та імені? Людина, яка заробляє на ДИТЯЧИХ МАЙДАНЧИКАХ!!!? Нічого, скоро ситуація кардинально зміниться і вашим донецько-дарницьким господарям буде не до Вас. Так і згинете від скуки під столом!:) :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #18 Винни 03.09.2011 19:11
А Вечірка у місцевих бонз з Батьківщини давно "на підсосі"? То виконкомівські на фейсубці засіли, то Шабанов вєщає...Інформції нуль, зато лайна повно. Тему знайшли? ;)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #17 Фелікс 03.09.2011 17:56
Цитую Володимир:
Це ж скільки гадостей вже зробив Шабанов разом з своїм Олійником? А ще скільки збирається зробити...???
ПАЦАН! ТИ ЩЕ ПІД СТОЛОМ *** ХОДИВ, КОЛИ ШАБАНОВ ДЛЯ ЧЕРКАЩАН БУДУВАВ ДИТЯЧІ САДОЧКИ, ШКОЛИ, ЛІКАРНІ, ПАРКИ, ЯКІ ТИ ТЕПЕР З МЕРОМ ЗНИЩУЄШ, ПРОДАЄШ ..... ***!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100