У Вереміївці 28 червня відзначили День Конституції України та чудове свято – День села. Тут живе і працює велика родина земляків: лікарів, вчителів, тваринників, фермерів, підприємців, землеробів.... Тут пройшло їх босоноге дитинство, роки юності. Тому берегти славні традиції та звичаї, примножувати здобутки його на радість дітям, берегти село, не цуратися його свят і буднів - святий обов’язок кожного.

IMG_3915

Ще за довго до початку урочистостей люди почали збиратися на центральній площі біля Будинку культури де заклично лунала духова  музика у виконанні сільських музикантів сповіщуючи про святкування.

Офіційна частина розпочалася з вітального слова сільського голови Наталії Іванівни Казидуб, яка привітала односельчан та гостей, які зібралися на святкування, і відмітила, що День села – це свято для всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місці з особливою, славною історією.

IMG_3982

Традиційно Наталія Іванівна провела почесну місію, нагородила кращих трудівників територіальної громади, занесених на сільську Дошку Пошани та   подякувала за самовіддану працю, любов, вірність та внесок у добробут і розвиток рідного села.

Не обійшлося і без привітання гостей, зокрема фінансового директора корпорації «Дніпро» Григорія Петровича Душейка, який у своєму виступі підкреслив, велику значимість святкування Дня села. Що таке свято єднає всіх жителів села, яких пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. А його історію творять працьовиті люди,  відданість та любов  яких до рідної землі заслуговують на велику повагу. Побажав всім миру, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших мрій та запевнив, що родина Душейків і надалі буде дбати про соціальний розвиток села, людей та вирішувати нагальні потреби. На сам кінець здійснив приємну місію привітав іменинників - ювілярів сільського голову Наталію Іванівну Казидуб та головного лікаря Вереміївської дільничної лікарні Володимира Івановича Сердюченка.

IMG_3911

Під час свята віддали шану найстаршим жителям села, подякували їм за працю, за мудрість та вручили подарунки. Привітали  багатодітні родини і не забули про наймолодших, які в цьоому році народилися. Так сільська родина поповнилася на 12 немовлят.

Традиційно нагороджували жителів села у різних номіна­ціях. Вшанували  подружжя, які прожили у шлюбі 50 років – Василя Івановича та Ганну Степанівну Редьку.

В номінації «Невістка зі стажем» відзначили Ганну Миколаївну Копійку, котра в мирі та злагоді живе разом зі свекрухою Олександрою Йосипівною не один десяток років. Титул «Найвитриваліший приймака» - Іван Степанович Швачка. Під бурні оплески зустріли односельці своїх  медиків -  подружжя Сердюченків Володимира Івановича та Катерину Михайлівну, яких відзначили в номінації «За добре серце».

IMG_3972

Не відбулося і без нагороджень тих, хто намагається як найкраще прибрати своє подвір'я, навчальний заклад та заклад торгівлі, аби було краще на вулиці, та в селі.

Подякували воїнам-односельчанам, які захищали нашу державу на Сході країни та вшанували хвилиною мовчання 685 жителів села, які загинули у роки Другої світової війні.

IMG_3950

Потім музично-пісенну хвилю підхопили аматори сцени, талановита юнь села та вже досвідчені співаки. Своєю танцювальною майстерністю глядачів дивували учасники дитячого та дорослого танцювальних колективів. Справжнім сюрпризом для вереміївчан стала театралізована музична композиція «Шинкарочка», де глядачі мали змогу зустрітися з героями відомих творів « Наталка Полтавка», « Вечори на хуторі поблизу Деканьки», «За двома зайцями».

IMG_3996

У після обідню пору святкування продовжувалось в парковій зоні. Розваги цього дня чекали і на наймолодших гостей свята. Дітлахи залюбки бавилися та розважалися на надувних батутах, каруселях, смакували морозиво й солодкі напої, якими пригощали безкоштовно від родини Душейків.

Всі охочі також куштували  пиріжки, традиційну кашу, юшку. Все було смачним і по українському щирим. А надвечір всіх чекала святкова дискотека.

IMG_4032

Сам день села вдався завдяки злагодженій роботі організаційного комітету, благодійникам та місцевим підприємцям, які надали спонсорську допомогу на його проведення.

Валентина Згура, Ніна Семенова

реклама
bigmir)net TOP 100