Спекотний літній день 24 серпня 2018 року у мешканців Тарасівки, що на Чорнобаївщині, залишив приємні і незабутні враження, бо тут вперше святкували День села, який приурочили до 27-ої річниці Незалежності України.

1

Село Тарасівка – маленька краплинка на карті нашої держави. На сьогоднішній день тут проживає лише 398 мешканців, з них 57 дітей, а присутніх було майже триста осіб.

Традиція святкувати День села побутує у кожному населеному пункті краю, а от тут ще не було. Відтепер тарасівці матимуть своє свято, адже кожне село повинно знати свою історію, люди мають об’єднуватися з добрими намірами, згадати свого діда-прадіда, чи визначитися, як жити далі. До організації свята доклала чимало зусиль та коштів родина Душейків, адже саме з їх ініціативи воно і відбулося.

Тож поспішали святкувати до центру села всі, хто тут з’явився на світ і проживає все життя і ті хто з різних причин подався в інші міста та села, але до цього часу відчуває там своє коріння.

Існує така тенденція, що в малих селах подібні свята проходять задушевно і щиро, а все тому, що люди добре знають один одного, вітаються при зустрічі та допомагають один одному за потреби. І в цьому ми ще раз переконалися, побувавши на святкуванні.

4

А День села по-справжньому порадував всіх. Розвагами і сюрпризами для малечі стали величезна надувна гірка, батути, каруселі та пригощання солодкими напоями і морозивом. І все це – безкоштовно. Дорослі тішилися, дивлячись, як радіють діти та онуки. Бажаючі мали можливість прокататися на коні та оригінально прибраній бричці з написом «Україна - єдина», господарями якої є Сергій Копачев та його син Назар.

Учасники дійства з задоволенням слухали концерт Староковрайського аматорського духового оркестру під керівництвом Аркадія Однодворцева та чарівних солісток.

Побував на урочистостях і один із засновників господарства «Надія», фінансовий директор корпорації Григорій Петрович Душейко.

2

Після того, як його гостинно зустріли запашним короваєм, він привітав усіх присутніх з подвійним святом та подякував жителям громади за працю, за любов та вірність рідному селу, яке живе завдяки їм - працьовитим і добрим душею людям. Побажав миру, добра і взаємної поваги один до одного.

- Нехай народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку. А ми, засновники корпорації «Дніпро», будемо робити все від нас залежне, аби допомогти вам у цьому, і надалі допомагатимемо селу у вирішення соціальних питань, – запевнив усіх присутніх Григорій Петрович.

Під час концертної програми з вуст ведучої свята Олени Бугрій лунали слова вдячності на адресу людей старшого покоління, тих, хто захищає рідну землю на Сході. Також вшанували світлу пам’ять хвилиною мовчання славних Героїв України, котрі у боротьбі за незалежність, мир та спокій у рідній державі віддали своє життя.

3

Колектив музикантів відчував щирі емоції глядачів, а ті у свою чергу дарували їм шквал оплесків.

- Скільки живемо в своєму селі, - говорить Галина Федорівна Момот, яка двадцять років пропрацювала на фермі, - але такого свята не було, дуже приємно, що й нас не обійшли увагою. Ми отримали справжню насолоду від виступу оркестру. Адже за щоденними клопотами в селі ми не маємо часу навіть дивитися телевізор. Щиро вдячні за такий відпочинок.

Тамара Григорівна Бугрій не могла стримати своїх емоцій, підійшовши до мікрофона, привітала своїх односельці зі святами, а потім сказала:

- І село наше хороше і люди хороші. Я хочу вам дорогі земляки низько вклонитися і сказати спасибі за фінансову допомогу, яку ви мені надали на лікування. Особисто Івану Григоровичу Миргородському, Миколі Андріяновичу Бугрію і його сім’ї та всім, хто не залишив мене у скрутну хвилину. А особливе спасибі й низький уклін я говорю нашим засновникам - родині Душейків та керівництву СТОВ «Надія», які безвідмовно, оперативно дали гроші на операцію, яка допомогла врятувати мені життя. Спасибі вам усім.

А завершилось святкування пригощанням кашею, шурпою, юшкою та іншими стравами, які готували та вправно подавали всім охочим активісти села на чолі з сільським головою Василем Тараном, братами Валерієм та Павлом Бойко, Іваном Степанюком, Сергієм Момотом та Владиславом Буцом, Мариною Тітаренко та Людмилою Кнуровою. Зробила немалий вклад у підготовку і проведення святкування приватний підприємець Ірина Буц, безвідмовно надавши своє приміщення, підсилюючу апаратуру, столи та лавки і все, що було необхідно.

А після цього були танці просто неба під живий спів знаного в районі музиканта. Радощам не було меж. Святом залишились задоволені усі і виявили бажання, аби воно стало традиційним.

5

6

7

реклама
bigmir)net TOP 100