Зовсім скоро спортсмени чорнобаївсього "ВІКІНГу" візьмуть участь у відкритому чемпіонаті України з пауерліфтингу та окремих вправ, який проходитиме 12-14 квітня в Києві.

IMG_9085

Аби побачити, як іде підготовка до чергових і важливих в житті спортсменів змагань, президент спортивного клубу Григорій Душейко відвідав тренування в одному з осередків клубу - сусідній Золотоніщині. Адже декілька осіб, серед яких й дівчата, є учасниками спортивного клубу.

Вже більше року тренер-ентузіаст Андрій Данник, він же член команди СК «ВІКІНГ», тричі на тиждень їздить в Хрущівку, Лукашівку та Зорівську ОТГ, аби проводити заняття з учнями сільських шкіл, молоддю, сімейними парами. Та якщо тренажерний зал Чорнобаївського спортивного комплексу, в якому займаються пауерліфтери, має новітнє спортивне обладнання, в яке чимало коштів вкладено президентом клубу, і це дає можливість безкоштовно тренуватися всім охочим, а іменитим «вікінгівцям» - досягати поставлених цілей на різних чемпіонатах і Кубках, то в цих селах все не так гладко.

IMG_9082

Наприклад, в невеличкій кімнаті, яку виділила сільська влада спортсменам в Хрущівському сільському будинку культури, тренеру довелося майже самотужки робити ремонт та облаштовувати зал власним обладнанням: гирями, гантелями, штангами та деякими тренажерами, аби можна було проводити повноцінні тренування і вчити початківців. В Зорівці зал для занять силовими вправами також розміщується в пристосованому приміщенні, яке нещодавно відремонтоване, більш просторіше, має естетичний вигляд. Керівництво Зорівської ОТГ на чолі з сільським головою Юрієм Гуньком пішло на зустріч охочим зміцнювати своє здоров’я і виділило кошти на придбання спортивного інвентаря. Але цього, як виявляється замало, щоб правильно організувати і побудувати тренувальний процес. Бо більш професійні тренажери для тренувань і підготовки до змагань з важкої атлетики та пауерліфтингу дороговартісні.

Тож неочікувана зустріч виявилася по-справжньому щирою. Щасливі усміхнені обличчя спортсменів, їх радість від приїзду Григорія Петровича не можна було не помітити. Юні спортсмени один поперед одного ділилися з ним своїми новинами, хвалилися результатами і давали обіцянки, що на Чемпіонаті зможуть показати гарний результат.

IMG_9046

Григорій Петрович був приємно вражений, що велика кількість жителів цих невеличких сіл відвідує тренажерні зали. У довірливій розмові він вкотре переконливо доводив, що спорт для молодих людей дійсно є надзвичайно корисною річчю для здоров’я, на відміну від таких шкідливих звичок, як алкоголь, тютюн, наркотики, які мають серйозні наслідки для людського організму. І тому саме заняття спортом є дійсно протилежною річчю цим негативним спокусам сьогодення.

- Хочеться, щоб кількість таких потужних спортсменів, які є в «вікінгах» і яких можна залучати до участі навіть в чемпіонатах світу, лише тільки збільшувалася, - продовжив далі. - А збільшувалася за рахунок вас - молодих людей, які хочуть займатися спортом і вести здоровий спосіб життя.

Григорій Петрович побажав тим, хто ще не є учасниками спортивного клубу «ВІКІНГ», наполегливо тренуватися, показувати результати, аби потрапити до основного складу команди.

IMG_9066

Запевнив, що він зі свого боку й надалі буде підтримувати спортсменів, забезпечуватиме їх участь в чемпіонатах, зокрема, проживання, проїзд, відрядження, сплата реєстраційних внесків, допінг контроль і таке інше.

- Можливо й не всі стануть видатними спортсменами, - сказав на завершення, - але спорт, який самоорганізовує, робить людину відповідальною, допомагає тримати форму, залишається на все життя. А мій невеликий внесок для придбання спортивного інвентарю - одинадцять тисяч в тренажерний зал Хрущівки і двадцять тисяч в Зорівський - нехай допоможе майбутнім чемпіонам більше працювати над собою, ставити нові цілі та впевнено йти до них.

реклама
bigmir)net TOP 100